Ekonomi

Ekonomi Haberleri

'İhracatın Yıldızları'na ödülleri verildi

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri'ne (GAİB) kayıtlı 15 bine yakın üyeden 2021 yılında en çok ihracat gerçekleştiren firmalar düzenlenen tören ile 'İhracatın Yıldızı' ödülünü aldılar.

Batum'a 'telefon kayıt' turizmi

Telefon fiyatlarının ülkemizde yüksek olması sebebiyle yurt dışından Türkiye'ye getirilen cihazların kayıt ücreti 2023 yılında artıyor. Gelecek olan zamdan etkilenmemek için Diyarbakır ve Türkiye'nin dört bir yanından binlerce kişi, Sarp Sınır Kapısı'na akın etti.

Çiftçi Kart yalnızca mazot desteği ile sınırlı olmayacak

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 33 bin 180 çiftçi için hayata geçirilen 'Çiftçi Kart' uygulamasının yalnızca mazot desteği ile sınırlı olmadığını belirterek, Çiftçiler, bu kart sayesinde hem indirimli ürünlerden faydalanıyor hem de toprak analizi üzerine birçok konu hakkında bilgi sahibi olup toprağını daha iyi işleme fırsatına sahip oluyor' dedi.

Kadooğlu Yağ'a muhteşem kutlama

Kadooğlu Holding bünyesinde faaliyet gösteren ve sektöründe Türkiye liderliğini üstlenen Kadooğlu Yağ'ın kuruluşunun 15. yıldönümü muhteşem bir geceyle kutlandı. Kadooğlu Yağ'ın kuruluş öyküsünü anlatan CEO Celal Kadooğlu kuruluştan bugüne emeği geçenlere teşekkür ederek gecenin anısına birer plaket verdi.

Ihlamurun kilosu 400 TL

SAMSUN (İHA) – Geçen yıl kış aylarından kilosu 200 TL'den satılan çiçek ıhlamurun kilosu bu yıl Samsun'da 400 TL'den satışa sunuluyor.

Malatya'da Akkaraman ırkı koyun yetiştiriciliği yaygınlaştırılıyor

Malatya'da akkaraman ırkı koyun yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması için çalışma başlatıldı. Yazıhan ve Arapgir İlçelerinde uygulanan akkaraman ırkı koyun yetiştiriciliği projesi sonrasında 3 ilçede daha uygulanmasına karar verildi. 6 bin baş koyun, 300 baş koç için proje çerçevesinde Battalgazi, Doğanşehir ve Yeşilyurt İlçelerindeki işletmelerde hayvan seçimi yapıldı.

Bölge odaları 2023 ekonomisini değerlendirdi

Bölgesel Kalkınmada Güç Birliği Platformu 23. toplantısını Gaziantep Ticaret Odası ev sahipliğinde gerçekleştirdi. Toplantıda gündem, 2023 ekonomisi oldu.

DTSO'dan Habur Sınır Kapısı'ndaki sorunlara ilişkin açıklama

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Habur Sınır Kapısı'nda giriş-çıkışlarda yaşanan sorunlara ilişkin açıklamada bulundu.

Tofaş üretime 15 gün ara veriyor

Tofaş Otomobil Fabrikası üretime 15 gün ara veriyor. 6 bin işçinin çalıştığı otomotiv devi 30 Aralık'ta şartel indirecek.

Malatya'da öğrenciler buğday ekimi yaptı

Malatya'nın Yazıhan ilçesinde Çok Programlı Anadolu Lisesi'ne ait 99 dönümlük alanda sertifikalı buğday tohumu ekimi gerçekleştirildi.

Malatya'da sağlık çalışanlarına 29 bin TL promosyon

Malatya İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki sağlık çalışanlarına 29 bin TL promosyon ödemesi imzası atıldı.

GTB Akademi'den güneş enerji sistemleri bilgilendirme toplantısı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) üye işletmelerine yönelik 'Güneş Enerji Sistemleri' bilgilendirme toplantısı düzenledi.

DTSO'da 'Türkiye ekonomisi ve iş fırsatları' sunumu

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Cumhurbaşkanlığı Ekonomi İzleme ve Koordinasyon Başkanı Hakan Yurdakul'u konuk etti.

Çiftçilere yapılan 4 milyon litrelik mazot desteği yüzleri güldürdü

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından şehirde bulunan 33 bin 180 çiftçiye yüzde yüz hibeli ile verilen 4 milyon 46 bin 550 litre mazot desteği, sürüm ve ekim yapan üreticilerin yüzünü güldürdü.

Baharatçılar istişare toplantısında buluştu

Baharat sektör temsilcileri, Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) tarafından düzenlenen 'Baharat Sektörü İstişare' toplantısında bir araya geldi. Türkiye'nin çeşitli illerinden toplantıya katılan baharat üreticileri; nane, sumak ve kırmızıbiber üretiminde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri üzerine görüş alışverişinde bulundu.

Hak-İş Başkanı Arslan Asgari ücretteki artış önemli ancak beklentileri tam olarak karşılamamıştır

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, 'Asgari ücretteki artış önemli ancak beklentileri tam olarak karşılamamıştır' dedi.

Asgari ücretin işverene maliyeti 11 bin 759 lira olacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü ve Çalışma İstatistikleri Daire Başkanlığı tarafından asgari ücretin net hesabı ve işverene maliyeti açıklandı.

Kahtalı'dan asgari ücret değerlendirmesi

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 2023 yılı asgari ücret rakamını değerlendirdi. Kahtalı, Bu açıklanan rakam vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmemekte kararlı olduğumuzu bir kez daha gözler önüne serdi dedi.

Kadınların geliştirdiği yenilikçi gıda ürünleri görücüye çıktı

Kadın kooperatifleri ve kadın girişimcilerin Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNCHR) iş birliğinde yürütülen proje oluşumunda geliştirdiği yenilikçi gıda ürünleri Gaziantep Gastronomi Akademisinde (GAGA) görücüye çıktı.

Toplam 4935 haber.