Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Sultansuyu'nun gözde atı: Özgünhan

Malatya'nın Akçadağ ilçesi Sultansuyu Tarım İşletmesi'nde yetiştirilen katıldığı 38 yarıştan 26 şampiyonlukla kırılması zor bir rekoru elinde bulunduran Özgünhan ilerleyen yaşına rağmen Hara'nın en gözde atı olma özelliğini koruyor.

İzmir Fuarı'nda Diyarbakır damgası

Türkiye'nin en büyük uluslararası turizm platformlarından biri olan Travel Turkey İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi, üçüncü gününde de renkli görüntülere sahne oldu.

148 üreticiye karışık kaba yem tohumu dağıtıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Malatya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü işbirliğiyle 'Malatya İlinde Yem Bitkileri Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi' çerçevesinde 'Karışım Kaba Yem Dağıtım' töreni gerçekleştirildi.

DTSO'dan İzmir'de işbirliği adımları

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) İzmir'in Bergama ve Torbalı ilçeleri Ticaret Odaları ile işbirliği protokolleri imzalayarak batıdaki odalarla kardeşlik bağlarının güçlendirilmesinin adımlarını attı.

Zelyurt: 'Her alanda projeler üretmeye devam edeceğiz'

Malatya'nın Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, meclis toplantısında, '2022'de olduğu gibi 2023'de de ilçe belediyesi olarak her alanda projeler üretmeye devam edeceğiz' dedi.

Kasım Ayında Malatya Havalimanı’nda 55.138 Yolcuya Hizmet Verildi…

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Malatya Havalimanı’nın 2022 yılı Kasım ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı.

DTSO'dan İzmir'e 35 metrelik örgü peynir jesti

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık işbirliği ile dün start alan 16. Travel Turkey İzmir Uluslararası Turizm Ticaret ve Fuar Kongresi (TTI), ikinci gününde de renkli görüntülere sahne oldu. DTSO standında plaka numarası 35 olan İzmir için 35 metre uzunluğunda Diyarbakır örgü peyniri sergilendi.

Gürkan: 'İhracat rakamının 1,5-2 milyar dolara çıkması için gayret göstereceğiz'

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Ramazan Özcan ve yönetim kurulunu ziyaret ederek istişarelerde bulundu.

Pancar alım ve işleme kampanyası sona erdi

Malatya'da 3 Eylül'de başlayan şeker alım kampanyası sona erdi. Kampanya süresince 328 bin ton pancara karşılık 43 bin ton şeker elde edildi.

Başkan Sadıkoğlu: 'Görev anlayışımızın merkezinde üyelerimiz var'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, esnaf ziyaretinde, 'Görev anlayışımızın merkezinde, sayıları on bini bulan üyelerimiz var' dedi.

Diyarbakır'ın asırlık helvacısı Avrupa'ya tat veriyor

Diyarbakır'da bulunan ve yaklaşık 100 yıldır helva üretimi yapılan dükkanda 3'üncü kuşak Kadir Vuranel, dedesinden öğrendiği helva yapımını aynı lezzetle sürdürüp Avrupa'ya da ihraç ediyor.

GSO, alım heyeti organizasyonu düzenledi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından, Ticaret Bakanlığı'nın destekleriyle Ürdün Alım Heyeti Organizasyonu düzenlendi.

Antep fıstığı zirvesi

Baklava üreticileri ve Antep fıstığı sektör temsilcileri, Gaziantep Ticaret Borsası'nda (GTB) düzenlenen istişare toplantısında bir araya geldi.

Keskin Esnafınızdan Alışveriş Yapın, Paranız Malatya’da Kalsın, Memleketimiz Büyüsün

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, herkesi esnaf ve sanatkardan alışveriş yapmaya davet etti.

İpekyolu Kariyer Fuarına HKÜ ev sahipliği yapacak

'Yetenek Her Yerde' mottosu ile Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) koordinasyonunda düzenlenen İpekyolu Kariyer Fuarı, 8-9 Mart 2023 tarihlerinde Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

DTSO'dan İzmir'e kültür ve turizm çıkarması

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), kentin tarihsel ve kültürel değerlerini İzmir Turizm Fuarı'nda dünyaya tanıtmak için yöresel ürünleriyle boy gösterdi.

Gaziantep'te çiftçilere 110 milyon liralık mazot desteği

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nce Türkiye'de ilk kez devreye alınan 'Çiftçi Kart' uygulamasıyla, 33 bin 180 çiftçiye karşılıksız olarak, güncel bedeli 110 milyon lira olan, 4 milyon 46 bin 550 litre mazot desteği verilecek.

Oğuzeli'de nar ekşisinin ardından nar suyu üretimine de başlandı

Oğuzeli Belediyesi, Narelim ismiyle markalaştırdığı nar ekşisinin ardından nar suyunun da üretimine başladı. Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, nar suyunu da markalaştıracaklarını ifade etti.

Öğrenciler fırının başına geçti günlük 15 bin ekmek üretilecek

Malatya'da Fırat Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından yüzlerce dekar alanda ekimi yapılan buğdaylar okulda kurulan tesiste işlenip ekmeğe dönüştürülerek kent genelinde taşımalı eğitim yapan okul ve yurtlarda kalan öğrencilerin tüketimine sunulacak.

Toplam 4925 haber.