Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Başkan Sadıkoğlu: 'Görev anlayışımızın merkezinde üyelerimiz var'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, esnaf ziyaretinde, 'Görev anlayışımızın merkezinde, sayıları on bini bulan üyelerimiz var' dedi.

Diyarbakır'ın asırlık helvacısı Avrupa'ya tat veriyor

Diyarbakır'da bulunan ve yaklaşık 100 yıldır helva üretimi yapılan dükkanda 3'üncü kuşak Kadir Vuranel, dedesinden öğrendiği helva yapımını aynı lezzetle sürdürüp Avrupa'ya da ihraç ediyor.

GSO, alım heyeti organizasyonu düzenledi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından, Ticaret Bakanlığı'nın destekleriyle Ürdün Alım Heyeti Organizasyonu düzenlendi.

Antep fıstığı zirvesi

Baklava üreticileri ve Antep fıstığı sektör temsilcileri, Gaziantep Ticaret Borsası'nda (GTB) düzenlenen istişare toplantısında bir araya geldi.

Keskin Esnafınızdan Alışveriş Yapın, Paranız Malatya’da Kalsın, Memleketimiz Büyüsün

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, herkesi esnaf ve sanatkardan alışveriş yapmaya davet etti.

İpekyolu Kariyer Fuarına HKÜ ev sahipliği yapacak

'Yetenek Her Yerde' mottosu ile Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) koordinasyonunda düzenlenen İpekyolu Kariyer Fuarı, 8-9 Mart 2023 tarihlerinde Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

DTSO'dan İzmir'e kültür ve turizm çıkarması

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), kentin tarihsel ve kültürel değerlerini İzmir Turizm Fuarı'nda dünyaya tanıtmak için yöresel ürünleriyle boy gösterdi.

Gaziantep'te çiftçilere 110 milyon liralık mazot desteği

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nce Türkiye'de ilk kez devreye alınan 'Çiftçi Kart' uygulamasıyla, 33 bin 180 çiftçiye karşılıksız olarak, güncel bedeli 110 milyon lira olan, 4 milyon 46 bin 550 litre mazot desteği verilecek.

Oğuzeli'de nar ekşisinin ardından nar suyu üretimine de başlandı

Oğuzeli Belediyesi, Narelim ismiyle markalaştırdığı nar ekşisinin ardından nar suyunun da üretimine başladı. Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, nar suyunu da markalaştıracaklarını ifade etti.

Öğrenciler fırının başına geçti günlük 15 bin ekmek üretilecek

Malatya'da Fırat Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından yüzlerce dekar alanda ekimi yapılan buğdaylar okulda kurulan tesiste işlenip ekmeğe dönüştürülerek kent genelinde taşımalı eğitim yapan okul ve yurtlarda kalan öğrencilerin tüketimine sunulacak.

34. GAPSHOES uluslararası ayakkabı fuarı törenle açıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede'nin de katıldığı törenle açılan fuarda yaz sezonuna yönelik hazırlanan sayısız ürün ve birbirinden özel modeller görücüye çıktı

Hububat ve bakliyat ihracatı yüz güldürüyor

Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, 2022 yılının ilk 11 ayında yüzde 23 artışla 3,2 milyar Dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Büyükdede: 'Gaziantepli sanayici büyük düşünüyor'

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ve beraberindeki heyet, Gaziantep Ticaret Odasını (GTO) ziyaret etti. Ziyarette Gaziantep'in ticari hayatı ve ekonomisi, GTO'nun yürüttüğü çalışmalar ve projeleri ile üyelerin taleplerinin ele alındı.

Teknik kadroda çalışanların maaşlarının iyileştirilmesi istendi

Bayındır Memur-Sen üyesi Malatya çalışanlıları, mühendis gibi teknik kadroda olanların maaşlarının iyileştirilmesini istediler.

Şire pazarında çalışmalar büyük oranda tamamlandı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Halfettin Mahallesinde bulunan şire pazarında yapılan ve büyük oranda tamamlanan sokak sağlıklaştırılması ve cephe giydirme çalışmalarını inceleyerek yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Yetiştiricilere destekler anlatıldı

Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından yetiştiricilere yönelik hayvancılık projeleri desteklemeleri ve TARSİM sigortaları ile ilgili sunum bilgilendirme toplantısı yapıldı. Program da çobanlık kursunu başarılı bitiren çobanlara sertifika ve plaket verildi.

DTSO, İzmir fuarına hazır

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Fuar Komisyonu yazılı açıklama yaparak, kentin tarihsel ve kültürel değerlerini İzmir Turizm Fuarı'nda dünyaya tanıtmak için bütün hazırlıklarını tamamladıklarını duyurdu.

Dicle ilçesine 800 kişilik tekstil fabrikası müjdesi

Diyarbakır'ın Dicle Kaymakamı Kadir Yurdagül, ilçeye 800 kişinin çalışabileceği tekstil fabrikasının yapılacağı müjdesini verdi.

Dünyanın En Pahalı Şehirleri

Dünyada 172 şehir baz alınarak yapılan araştırmaya göre, yaşam maliyetleri raporu belli oldu. Şehirlerdeki kira fiyatları, yeme-içme ücretleri ve enerji ücretleri baz alınarak hazırlanan raporda dünyanın en pahalı şehri New York ve Singapur oldu.

Toplam 4935 haber.