Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Malatya'dan 48 milyon dolar ihracat

Malatya'dan Kasım ayında 48 milyon 497 bin dolar ihracat gerçekleştirildiğini belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'İhracatçı üyelerimizin varlıklarını sürdürebilmesi için daha çok desteğe ihtiyacı var' dedi.

Keskin, Zincir marketler artık milli güvenlik sorunu olmuştur

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, “Yıllarca zincir marketlerin esnaf ve sanatkar için dolayısıyla ekonomi için tehdit olduğunu söylüyorduk, yanılmışız.

Güneydoğu ve Gaziantep ihracat rekorlarını kırmaya devam ediyor

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) 2022 Kasım ayına ait ihracat rakamlarını kamuoyuyla paylaştı. GAİB Koordinatör Başkanı, Güneydoğu ve Gaziantep için en yüksek Kasım ayı ihracat rakamlarına ulaşıldığının müjdesini vererek, ihracatçıları tebrik etti.

Diyarbakır'da bal üreticilerine ekipman desteği sağlandı

Diyarbakır'ın Yenişehir Belediyesi ile Yenişehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde arı ve bal üreticilerine katkıda bulunmak amacıyla ana arı yetiştiriciliği eğitimi düzenleyip, ana arı üretim kovanı ve yardımcı ekipmanları dağıttı.

Beyoğlu, Bağlar esnafının talep ve beklentilerini dinledi

Diyarbakır'ın Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Cuma namazından sonra Bağcılar Mahallesi'nde esnafın talep ve beklentilerini dinledi.

Malatya'da 2023 yatırımları planlandı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın katılımlarıyla, Büyükşehir Belediyesinin 2023 yılı altyapı ve üstyapı yatırım programı ile ilgili olarak bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Yeşilyurt'un yeni projelerine Bakan Varank'tan destek istendi

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ile birlikte ziyaret ettiği Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan 'Bilim Merkezi, Yöresel Ürünler Pazarı, Tarımsal Ekipman Parkı ve Karma Yem Üretim Tesisi' yatırımları için destek talebinde bulundu.

1 yıl kullanılmayan cep telefonlarına dikkat

Geçtiğimiz günlerde TBMM'de cep telefonlarının kimlik bilgileri (IMEI) kayıtlarına ilişkin oluşturulan düzenlemeyle şebeke almayan cep telefonlarının pasif hale getirilme süresi, 7 yıldan 1 yıla düşürüldü. Kaçakçılığın ve IMEI klonlanmasının önüne geçilmesi için düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecek. Telefoncular bu konuda tüketicileri uyardı.

Diyarbakır'da kuyumcular odasından esnafa memnuniyetlik anketi

Diyarbakır Sarraflar ve Kuyumcular Odası (DİKO) Başkanı Mehmet Yüksel, esnafın odadan memnuniyetini ve taleplerini ortaya çıkarmak üzere gizli anket çalışması düzenledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler çalışanları için promosyon ihalesi yapıldı

Elazığ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personelinin maaş promosyon ihalesi gerçekleşti.

Vergi dairelerinde pos cihazıyla ödeme kolaylığı

Gaziantep Vergi Dairesi Başkanlığınca yapılan yazılı açıklamada Vergi Daireleri veznelerinde fiziki pos cihazıyla kredi kartı ve banka kartıyla vergi tahsilatının başladığı bildirildi.

Gaziantepli halıcılar Tanzanya'da

Afrika'da pazar arayışlarını sürdüren Gaziantepli halıcılar Kenya'dan sonra Tanzanya'da ki temaslarına Darüsselam kentinde başladı.

Diyarbakır'da askıda olan ticari taksi plakaları aktifleştiriliyor

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ali İhsan Su'nun talimatıyla vatandaşlardan gelen talep üzerine askıda bulunan ticari taksiler aktifleştiriliyor.

GAİB 2022 yılın son eğitim takvimini duyurdu

Eğitim içerikleri ile her ay farklı konuları ele alan Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB), Aralık ayı eğitim takvimini kamuoyuna duyurdu.

Makarna ticaretinde ihracatın 1 milyar doları aşması bekleniyor

Türkiye Gıda İnovasyon Platformu (TÜGİP), Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği (TMSD) ve Makarna Üreticileri ve Sanayicileri Derneği (MÜSAD) iş birliğiyle, 'Türkiye'de Makarna Sanayi, Genel Değerlendirme ve Gelecek Beklentisi Çalıştayı' düzenlendi. Çalıştayda konuşan GTB Başkanı Akıncı, İhracatçılarımızın bu sene dış ticarette 1 milyar dolar seviyesini aşmasını ümit ediyoruz dedi.

Almanlar Diyarbakır'da iş adamlarıyla bir araya geldi

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) organizasyonuyla Almanya Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Dış Ticaret ve Yatırım Destek Ajansı, kentteki iş adamlarıyla bir araya geldi.

Bütçe görüşmeleri 5 Aralık'ta TBMM'de başlıyor

Gaziantep Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, 21 Ekim 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın sunuşuyla başlayan ve komisyonda kabul edilen 2021 kesin hesap ile 2023 Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi görüşmelerinin 5 Aralık'ta başlayacağını bildirdi.

Malatya'da meyve fidanı atağı

Adını kayısı ile özdeşleştiren, dünyanın kayısı başkenti olarak nitelendirilen Malatya, sertifikalı meyve fidanı üretiminde önemli bir merkez olma yolunda ilerliyor. Yılda yaklaşık 4 milyon fidan üretiminin yapıldığı kentte doku kültürü laboratuvarı kurulması içinde çalışmalara başlandı.

Gaziantep makine halıları Kenya'da görücüye çıktı

Kenya'nın başkenti Nairobi'de Kenyalı halı ithalatçılarıyla bir araya gelerek ikili görüşmeler gerçekleştiren Gaziantepli halı ihracatçıları, yenilikçi ürünlerini görücüye çıkardı. Kenyalı ithalatçıların büyük ilgisiyle karşılaşan Gaziantepli halı üretici ve ihracatçıları Kenya'dan umutlu ayrıldı.

Toplam 4935 haber.