Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Diyarbakırlı çiftçilere kırmızı mercimek tohumu desteği

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, 17 ilçedeki çiftçilere kırmızı mercimek tohumu dağıttı. Vali Ali İhsan Su: 'Bakanlık, Büyükşehir Belediyesi ve çiftçilerin de desteğiyle yaklaşık 9 milyon 666 bin lira bütçe ile bin 200 üreticiye 537 ton sertifikalı kırmızı mercimek tohumu dağıtacağız' dedi.

Doğanşehir'e yeni hükümet konağı

Malatya'nın Doğanşehir ilçesine yapılacak olan yeni hükümet konağı için ihale tarihi belli oldu.

Girişimciler zirvede buluştu

İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından girişimcilik ekosisteminin güçlendirilmesi, ulusal ve yerel düzeyde girişimcilik paydaşlarının bir araya getirilmesi amacı ve #StartUpAntep mottosuyla 'Gaziantep Girişimcilik Zirvesi' düzenlendi.

Dubai ISM Middle East 2022 Gıda Fuarında Türkiye rüzgarı

Uluslararası fuarların hububat bakliyat sektörü için büyük önem taşıdığını ifade eden Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu Sürdürülebilir ihracat için daha çok çalışmalı, dünya pazarlarında etkin yer almalıyız. Sıal Paris'ten sonra Dubai'de de ülkemizin ağırlığını hissettiriyoruz dedi.

Kayısı çekirdeği ihracatı yüz güldürüyor

Dünya kuru kayısı üretiminin yüzde 85'inin yapıldığı Malatya'dan yılın Ocak-Ekim döneminde 14 milyon 677 bin dolarlık kayısı çekirdeği ihracat gerçekleştirildi. Coğrafi işaret tescilli kayısı çekirdeğinde yıl sonu hedefi ise 20 milyon dolar gelir.

Keskin' Hep Birlikte, Beraber Malatya İçin Mücadele Edeceğiz'

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Erdoğan Ünal ile birlikte Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin'i ziyaret ederek, TESK Yönetim Kurulu'na yeniden seçilmesinden dolayı hayırlı olsun ve başarı dileklerinde bulundu.

FKA, 'kariyer fuarı' düzenliyor

Üniversite öğrencilerini sektörel firmaların temsilcileriyle buluşturmak amacıyla TRB1 bölgesindeki iller Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli'de düzenlenecek olan Kariyer Fuarlarının ilki Malatya İnönü Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek.

'Ticaretin Kadınları Platformu'na destek imzası

Garanti BBVA desteği ile hayata geçen 'Ticaretin Kadınları Platformu' için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği protokolü imzalandı.

Kayıtlı istihdama teşvik

Elazığ Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Sıtkı Erman, sosyal güvenliğin önemine ilişkin açıklamalarda bulunarak, rehberlik anlayışını esas alan bir yöntem ile kayıtlı istihdamı teşvik etmeye çalıştıklarını söyledi.

Araç sahiplerine antifriz uyarısı

Malatya'da havaların soğumasıyla birlikte sanayi ustaları sürücülere kışlık bakım yapmaları konusunda uyarıda bulunarak yanlış antifriz tercihinin araçlara ciddi zarar verebileceğini söyledi.

Başkan Sadıkoğlu: '6. Bölge Teşvikleri devam etmeli'

6. Bölge Teşvik süresinin 31 Aralık 2022 itibariyle biteceğini hatırlatan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, '6. Bölge Teşviklerinin devamı ilimiz ve bölgemiz için elzemdir. Sürenin uzatılması konusunda hazırladığımız talep dosyasını çatı kuruluşumuz TOBB başta olmak üzere sanayi bakanlığımıza ve ilgili kurumlara gönderdik' dedi.

SGK'dan kayıt dışı istihdam uyarısı

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mehmet Uzun, Gaziantep'teki iş dünyasının temsilcilerini ziyaret ederek, kayıt dışı istihdam konusunda çağrıda bulundu.

14 yaşındaki ustanın elinden çıkan tespihler dünyanın dört bir yanına ihraç ediliyor

Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde kehribar taşı, 14 yaşındaki tespih imalatçısının eliyle işlenip Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanına gönderiliyor.

İplere dizilen altın sarısı hurmaların 'kuruyemiş' yolculuğu başladı

Türkiye'de en çok hurma yetiştiren ikinci yer olan Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde Trabzon hurması kurutma mesaisi başladı.

800 çalışanı olan çağrı merkezinin yeni istihdam hedefi bin 500

Diyarbakır'da faaliyet gösteren Teleperformance şirketinde büyüme hız kesmeden devam ediyor. Geçen sene kentteki şirkette 750 çalışan hedeflenirken yılsonu 800'e ulaştı.

Diyarbakır iş camiası gücünü birleştirdi

Diyarbakır İş Konseyi Başkanlığına görev süresi dolan Burç Baysal yerine Mustafa Vural seçildi.

Güneydoğulu hububatçılar rekor üstüne rekor kırıyor

Türkiye genelinden ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinden gerçekleştirilen ihracatta sektörel liderlik koltuğuna oturan hububat bakliyat sektörünün ekim ayı ihracat rakamlarını değerlendiren Başkan Kadooğlu 'Global pazarlarda ürünlerimizin hak ettiği değerlerde pazarlanması ve ülkeye daha fazla döviz girişi sağlanması için yürüttüğümüz projeler ihracatımıza olumlu yansıyor' dedi.

DTSO kadın temsiliyetinde öncü olmaya devam ediyor

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, 14 Nisan 2018 seçimlerinde yeni bir yönetim anlayışını kent gündemine alıp, odanın yönetim kademelerinde kadınların da aktif rol almalarını sağlayarak sayılarını her dönem artırmaya devam ediyor.

Dünyada sadece Elazığ'da çıkıyor, 60 ülkeye ihraç ediliyor

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde çıkarılan vişne renginde, damarlı yapıya sahip, dekoratif amaçlı yoğun ilgi gören mermer, 4 kıtada 60 ülkeye ihraç ediliyor. 40 yıldır dünyanın gözdesi haline gelen vişne mermeri bugüne kadar Kabe, Beyaz Saray, Dubai ve Palmiye Adalarındaki lüks otel ve mağazalar gibi birçok seçkin mekanı süsledi.

Toplam 4936 haber.