Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Bu atlar para basıyor

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde, Osmanlı döneminde kurulan Sultansuyu Tarım İşletmesi'nde yetiştirilen 82 tayın yıl içerisindeki satışlarından yaklaşık 30 milyon gelir elde edildi.

Başkan Gürkan ve AK Parti heyeti, Bakan Kurum ile bir araya geldi

Çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Ankara'ya giden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile AK Parti heyeti, Yeni Sanayi Sitesi için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'u ziyaret etti.

Şehitkamil'de 3788 lise öğrencisine para desteği

Mesleki ve teknik liselere kayıt yaptıran 9. sınıf toplam 3 bin 788 öğrenciye nakdi destek programında konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 'Mesleki eğitim, ülkemizin vazgeçilmez en önemli unsurlarından birisidir. Bizim derdimiz, milletimize hizmet edebilmek. Özellikle mesleki eğitim noktasında velilerimizi yürekten kutluyorum. Çocuklarımızı yönlendirirken, mesleki ve teknik liselere yönlendirmeleri, aslında farklılıklarını ortaya koyuyor' dedi.

Üzümün 40 hali kitap oldu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Gazikültür A.Ş, Özden (Mermer) Özsabuncuoğlu ve Prof. Dr. İsmail Hakkı Özsabuncuoğlu'nun hazırlayarak basıma hazır hale getirdiği 'Üzümün 40 Hli Şire Yapma-UNESCO Gastronomi Şehri Gaziantep'te' kitabını yayımladı.

İş adamları Diyarbakır ve bölgenin ekonomisini değerlendirdi

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği 5. Bölge Başkanlar Toplantısı, Genel Başkanı Mahmut Asmalı'nın katılımı ile Diyarbakır'da gerçekleştirildi.

Mimar Sinan Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi fabrika gibi çalışıyor

Adıyaman Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri hem meslek öğreniyor hem de fabrika gibi okulda ürün üretiyor.

Akçadağ'da 540 adet sertifikalı badem fidanı dağıtıldı

Malatya Akçadağ'da atıl durumda bulunan susuz tarım arazilerinde badem yetiştiriciliği yapılarak üretime kazandırması ve küçük aile işletmelerinin gelirini artırmak amacı ile 4 üreticiye yaklaşık 20 dekar alanda dikilmek üzere 540 adet sertifikalı badem fidanı verildi.

Şahin, Gaziantep'in kentsel dönüşüm projelerini anlattı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile TOKİ iş birliğinde hayata geçirilen 'İlk Evim, İlk İş Yerim' projesi ile 81 ilde 250 bin sosyal konutun Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde yapılacak bölümü için gerçekleştirilen kura çekiminde kentsel dönüşüm projelerini anlattı.

Türkiye'nin elektrikli araç şarj istasyon ağı genişliyor

EnerjiSA Enerjinin yüzde 94 oranında çoğunluk hisselerine sahip olduğu 'Eşarj', Türkiye'nin önde gelen akaryakıt dağıtım şirketlerinden Kadoil ile Türkiye'deki elektrikli araç şarj istasyon ağını genişletiyor. İş birliği ile Türkiye'nin 81 ilinde binin üzerinde yüksek hızlı şarj istasyonu hedefine uygun olarak 50 ilde 100 adet yüksek performanslı şarj cihazı kurulması hedefleniyor.

Verimlilik ve Yeşil Yol haritaları teslim töreni gerçekleştirildi

Gaziantep Sanayisinin Yeşil Gelecek Stratejileri Çalışmaları çerçevesinde, mentörlük hizmeti verilen firmalara 'Verimlilik ve Yeşil Yol Haritaları'' Teslim Töreni gerçekleştirildi.

Doğalgaz mühendislik firmalarının sorunları masaya yatırıldı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (MTSO) düzenlenen toplantıda, doğalgaz mühendislik firmalarının Malatya Doğal Gaz Şirketi ile yaşadığı sorunlar konuşuldu, çözüm önerileri sunuldu.

Bakkallara fabrikadan şeker verilmesi talebi cevap bekliyor

Malatya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Nejdet Özyalın, Malatya Şeker Fabrikasından kayıtlı bakkal esnafına direk şeker verilmesi ile ilgili talebin karşılanmasını beklediklerini belirterek, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın küçük esnafa sahip çıkması politikasını Türkiye Şeker Fabrikalarının da uygulamasını bekliyoruz” dedi.

Otel işletmecileri turizm sezonunu mutlu kapattı

Tarihi, kültürel ve inanç turizmi açısından ön plana çıkan Diyarbakır'da huzur ortamının yakalanmasıyla otel işletmecileri sonbahar sezonunu mutlu kapattı.

Gaziantep OSB'de Cengiz Şimşek güven tazeledi

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nin 2. Olağan Genel Kurulu toplantısında Müteşebbis Heyet Seçimleri yapıldı. Tek liste halinde gidilen seçimlerde Cengiz Şimşek yeniden Gaziantep OSB başkanı seçildi.

GTB'de kasım ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı ve Meclis Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Örnek köye arpa ve buğday tohumu ekildi

Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi tarafından başlatılan 'Tohum Toprakla Buluşuyor' projesi çerçevesinde Cumhuriyet Örnekköy'de ki Tarımsal Üretim ve AR-GE Sahasında arpa ve buğday ekimi gerçekleştirildi.

GSO'da yeni dönemin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) seçimleri sonrası ilk meclis toplantısı, Meclis Başkan Yardımcısı Saim Akınal'ın başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Meclis, Danışma Kurulu ve Yeni Nesil Sanayici Platformu üyelerinin katılımları ile gerçekleştirildi.

ETSO Başkanı Alan göreve başladı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan yeni yönetimi ile birlikte görevine başladı.

ING House, Diyarbakır'da açıldı

ING Türkiye, dijitalleşme odaklı ve modern tasarımıyla dikkat çeken ING House adlı hizmet noktalarını açmaya devam ediyor. ING House'un yeni noktası, Diyarbakır Ceylanpark Karavil Park AVM'de hizmete başladı.

Toplam 4935 haber.