Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Gaziantep makine halıları Kenya'da görücüye çıktı

Kenya'nın başkenti Nairobi'de Kenyalı halı ithalatçılarıyla bir araya gelerek ikili görüşmeler gerçekleştiren Gaziantepli halı ihracatçıları, yenilikçi ürünlerini görücüye çıkardı. Kenyalı ithalatçıların büyük ilgisiyle karşılaşan Gaziantepli halı üretici ve ihracatçıları Kenya'dan umutlu ayrıldı.

İndex Ekonomi Türkiye Genel Koordinatörlüğü'ne Sedat Eryürek getirildi

İndex Ekonomi Bağımsız Denetim A.Ş.'nin 28 Kasım 2022 tarihinde gerçekleştirilen Olağan Genel Kurulu'nda, Şirketin Türkiye Genel Koordinatörlüğü'ne Sedat Eryürek atandı.

Antep Fıstığı sektörünün kalbi Gaziantep'te attı

Antep Fıstığının Önemi ve Fonksiyonel Ürün Olarak İşlenmesi Çalıştayı, Gaziantep'te gerçekleştirildi.

Malatya kayısısı kitabı finalde yarışacak

Malatya'nın sembolü ve en önemli ihraç ürünü olan kayısı konusunda hazırlanan 2021 yılında Türkçesi, 2022 yılında İngilizcesi yayınlanan 'Malatya Kayısısı' isimli kitap, 'Gourmand World Cookbook Awards 2023'ün kazananlar listesine girerek finalde yarışmaya hak kazandı.

Elazığ Galericiler Sitesi Başkanı Yılmaz: 'Matrah düzenlemesiyle birlikte bayilere araba almaya giden vatandaşlar araç alamadı'

Matrah düzenlemesiyle birlikte sıfır otomobillerde yaşanan indirimlerin ardından sıfır araç almak isteyen vatandaşlar bayilerde araba bulamazken, Elazığ Galericiler Sitesi Başkanı Ercan Yılmaz, Matrah düzenlemesinden halk yararlanamadı. Bayilere araba için gittiler, araba bulamadılar dedi.

34. GAPSHOES Yaz Fuarı 7 Aralık'ta kapılarını açıyor

Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu, Gaziantep Ayakkabıcılar Odası, Gaziantep Kunduracılar Odası, Gaziantep Sayacılar Odası ve GASİD' in destekleriyle düzenlenen 34. GAPSHOES Uluslararası Ayakkabı Terlik ve Yan Sanayi Yaz Fuarı, 7 Aralık 2022 Çarşamba günü saat 14.00'te kapılarını ziyaretçilerine açacak.

Malatya Model Fabrika planlaması yapıldı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (MTSO) Malatya Model Fabrika 2022 Yılı Değerlendirmesi ve 2023 Yılı Planlaması İstişare Toplantısı düzenlendi.

Gaziantep'te lastikçilerin 'kış lastiği' mesaisi

Gaziantep'te, kış lastiği takma zorunluluğunun 1 Aralık'ta başlayacak olması nedeniyle lastikçilerde yoğunluk yaşanıyor.

Halı ihracatçılarından Kenya temasları

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçı Birlikleri kafilesi Kenya'da temaslarına başladı. TİM Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan ve GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan başkanlığındaki heyet Türkiye Kenya Büyükelçisi Subutay Yüksel'i makamında ziyaret ederek Büyükelçi Yüksel'den Kenya ile ilgili bilgiler alırken iki ülke arasındaki ticaretin artırılması yönünde karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Kayısıda yeni pazar yeri arayışı

Dünya kayısı marka değerini elinde bulunduran ve Avrupa Coğrafi İşaret Belgesi'ne sahip olan Malatya'da 'Kayısıda İnovatif Çalışmalar ve Yeni Pazar Arayışı' toplantısı düzenlenerek, kayısısının mevcut durumuna ve geleceğine ilişkin projeler ve çalışmalar üzerinde duruldu.

Gaziantep Ayakkabı Terlik ve Yan sanayi OSB'de fizibilite raporu tamam

Gaziantep ayakkabı sanayisinin; sürdürülebilirlik açısından, sektör ihracatçılarının AB pazarında avantajlı konuma gelmesi, enerji ihtiyacını yenilenebilir kaynaklardan karşılaması, geri dönüştürülmüş hammaddelerin ve geri dönüşüme olanak sağlayacak tedarik zincirleri oluşturması amacıyla hazırlanan, Gaziantep Ayakkabı Terlik ve Yan Sanayi OSB İçin Yeşil OSB Fizibilite Raporu'nun lansmanı yapıldı.

Eroğlu'ndan Dünya Kayısı Ticaret Merkezine övgü

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak için Malatya'ya gelen Orman ve Su işleri eski Bakanı AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve yapımı devam eden Dünya Kayısı Ticaret Merkezini gezdi. Bakan Eroğlu'nun Dünya Kayısı Ticaret Merkezindeki inceleme Gezisine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Noğay, daire başkanları, ilgili şube müdürleri ve müteahhit firma yetkilileri katıldı.

Sertifikasız ve kaçak fidan satışına izin yok

Malatya'da, etiketsiz, sertifikasız ve pasaportsuz fide ve fidan satışı konusunda sıkı kontroller yapılıyor.

Gaziantep Model Fabrikada değerlendirme ve planlama toplantısı

Gaziantep Sanayi Odası Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi (Model Fabrika)2022 Yılı Değerlendirmesi ve 2023 Yılı Planlaması hakkındaki istişare toplantısı yapıldı.

GTB'den TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na ziyaret

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Halı İhracatçılarının yeni Rotası Kenya ve Tanzanya

Dünya makine halı üretiminin yüzde 73'ünü üreten Gaziantepli halıcılar yeni pazar arayışlarını sürdürürken bu kez rotayı Afrika'ya çevirdiler. Afrika'nın en önemli pazarları arasında yer alan Kenya ve Tanzanya da incelemeler yapmak üzere GAHİB sektörel ticaret heyeti düzenledi.

CHP’li belediyeden suya yüzde 340 zam

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinin CHP'li Belediye Başkanı Bülent Kantarcı zam yarışına açık ara fark uyguladı. CHP'li Çaycuma Belediyesi, 2021 Kasım ayında 4.5 liraya sattığı bir metreküp suyun fiyatını bu yıl Temmuz ayında 9.90 liraya çıkardı. Son yapılan belediye meclis toplantısında yüzde 100 yeni bir zamla suyun metreküpünü 19.80 lira yaptı.

Muhtar ve mahalleliye 'hizmet' gezisi

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Ataköy Mahallesi Muhtarı ve mahalle sakinlerine yönelik düzenlenen hizmet, yatırım tanıtımı ve bilgilendirme gezi programı gerçekleştirildi. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen gezi programına Ataköy Mahallesi Muhtarı Elif Gemici ve çok sayıda mahalleli katıldı.

Malatya'da kura heyecanı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresinin (TOKİ) 'İlk Evim, İlk İşyerim' toplu konut projesi çerçevesinde Malatya'da ilk etap kura çekimi tamamlandı.

Toplam 4936 haber.