Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Kebapçılığın mesleki standartları güncellendi

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından güncellenen 'Kebapçı (Seviye 3) ve Dönerci (Seviye 3) Ulusal Meslek Standardı', MYK Yönetim Kurulunca onaylanarak 30 Ekim 2022 tarihli resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Şirketlere 'bağımsız denetim' uyarısı

Bağımsız Denetçi Mehmet Emin Tatlı, bu yıl içerisinde bağımsız denetime geçen ve geçecek olan şirketlere önemli uyarılarda bulunarak, tüyolar verdi.

Gaziantep'te kurumsallaşma atağı

PwC Türkiye ve Gaziantep Sanayi Odası (GSO) iş birliğinde gerçekleştirilen Anadolu Sohbetleri toplantısında PwC'nin kurumsal finansman, aile şirketleri ve vergi uzmanları güncel gelişmeleri Gaziantep'in önde gelen şirket yöneticileri ile paylaştı.

Temizlikçilikten patronluğa uzanan başarı hikayesi

Malatya'da yaşayan iki çocuk annesi Gülten Altaş Aygören, temizlik işlerinde çalışırken Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan (TKDK) aldığı destekle tavuk çiftliği kurarak kendi işinin patronu oldu.

Diyarbakır'da düzenlenen festival, otellere olumlu etki sağladı

Tarihi, kültürel ve inanç turizmi açısından ön plana çıkan Diyarbakır'da huzur ortamının yakalanmasıyla geçtiğimiz ay düzenlenen festivale otellerdeki doluluk oranına yüzde 90'ın üzerinde etki sağladı.

Malatya yerli ve milli bitki üretimi arttırılacak

Malatya'da, yerli ve milli yem bitkisi üretimini arttırmak amacıyla deneme mahiyetinde yerli bitkilerin ekimine başlanıldı.

Kamp ve doğa tutkunları Gaziantep'te buluştu

Profesyonel kampçılarla kamp deneyimi yaşamak isteyen doğa tutkunları Gaziantep'te düzenlenen fuarda bir araya geldi.

Malatya'dan 360 milyon dolar ihracat

Malatya'dan 2022 yılının ilk on ayında önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11 artışla 360 milyon 780 bin dolar ihracat gerçekleştirildi. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Üretimin, istihdamın ve ihracatın yara almadan devam edebilmesi için işletmelerimizin daha çok desteklenmeye ihtiyacı var' dedi.

Tüm zamanların en yüksek Ekim ayı ihracatı gerçekleşti

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci ihracat rakamlarını kamuoyuyla paylaştı. 2022 yılının Ekim ayında Bölge ihracatı, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 4,5 artışla 1 Milyar 124 milyon 270 bin dolar seviyesine geldi. Dış ticarette Bölgenin lokomotifi konumundaki Gaziantep ise Ekim ayını 959 milyon 17 bin dolarlık ihracatla tamamlayarak bir önceki yıla göre yüz8'lik artış oranı yakaladı.

Ekim ayında Gaziantep'ten yapılan ihracat yüzde 8 arttı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Ekim ayında Gaziantep'ten yapılan ihracatın geçen yılın aynı ayına göre yüzde 8 artışla 959 milyon 17 bin dolar gerçekleştiğini kaydetti.

Gaziantep ihracatında Ekim rekoru

Gaziantep Ekim ayında 959 milyon 17 bin dolarlık ihracat ile tarihindeki en yüksek ekim ihracatını gerçekleştirdi. İhracatını ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8 artıran Gaziantep'in Ocak-Ekim dönemi ihracatı ise 8 milyar 696 milyon 490 bin dolara ulaştı.

Orduzu'ya 20 milyarlık yatırım

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yapılan yatırımları yerinde görüp incelemek üzere Orduzu Mahallesine yaptığı ziyarette, Orduzu bölgemize 20 milyar liradan fazla hizmet ve yatırım yapıldı dedi.

Bağlar Belediyesi ilçeye 43 ayda 11 park kazandırdı

Diyarbakır'da, Bağlar Belediyesi, son 3,5 yılda ilçeye 300 bin metrekare değerinde 11 büyük çaplı park projesi kazandırdı.

DTSO Kadın Meclisi üyeleri tanışma programında buluştu

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Kadın Meclisi, TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu (KAGİK) ve Doğu-Güneydoğu İş Kadınları Derneği (DOGÜNKAD) ortak organizasyonu ile yapılan DTSO Kadın Meclisi üyeleri basın il tanışma programında bir araya geldi.

Serpme kahvaltı devri bitiyor, Diyarbakır'dan işletmeler karara destek veriyor

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl'ün israfı önlemek amacıyla serpme kahvaltının son bulacağı açıklamasına meşhur kahvaltılarıyla bilinen Diyarbakır'daki işletmelerden de destek geldi. İşletmeler karara destek vererek, porsiyon sisteminin uygulanması ve tüketiciye özel menünün tüketimi azaltacağını dile getirdi.

Malatya'da Tekstil ve Hazır Giyim çalıştayı

Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Kurulu (SANTEK) programı dahilinde Malatya'da yapılacak olan 'Türkiye'de Tekstil ve Hazır Giyimde Markalaşma ve Sektörün Geleceği' konulu çalıştay İnönü Üniversitesinde gerçekleştirildi.

Bakan Yardımcısı Büyükdede, Başkan Gürkan ile bir araya geldi

Çeşitli temas, ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Malatya'ya gelen Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Malatya Valisi Hulusi Şahin ile TSE Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Sami Şahin ve beraberindeki heyetle birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Gaziantep tarımsal destekleri sürüyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından birim alanda verimin arttırılması amacıyla İslahiye ilçesinde tarımsal faaliyetlerde bulunan aktif 490 çiftçiye 400 ton sertifikalı Golia türü ekmeklik buğday tohumunun dağıtımı yapıldı.

Hisarcıklıoğlu'na yeni dönem hedeflerini iletti

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, beraberinde MTSO Meclis Başkanı Hakan Er ve meclis üyeleri ile birlikte Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nu ziyaret ederek, yeni dönem hedeflerini iletti.

Toplam 4936 haber.