Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Mimsan'dan istihdam atağı

Türkiye'nin öncü sanayi kuruluşlarından Mimsan, Teknoloji Okulu'nun yeni dönem kayıtlarının başladığını duyurdu. Şirket, iki ay boyunca Mimsan Teknoloji Okulu'nda yetiştireceği 60 kişiyi, Malatya'daki fabrikalarında istihdam edecek.

Yolda üretip dünyaya ihraç ediyor

Malatya'da 30 yıldır buhar kazanı işletmeciliği yapan Fahrettin Çakmak, fiziki şartları yetersiz olan atölyesinin önündeki yolda ürettiği buhar kazanlarını onlarca ülkeye ihraç ediyor.

Sadıkoğlu'ndan yeni projeler sözü

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, 'Birçok projeyi birlikte hayata geçirdik. Yeni dönemde de şehrimizin ekonomik ve sosyal anlamda gelişmesine katkı sunacak projeleri birlikte hayata geçireceğiz' dedi.

DTSO'da meclis başkanlığına kadın başkan seçildi

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) üyelerinin katılımıyla 2 Ekim 2022 Pazar günü yapılan seçimle belirlenen DTSO Meclisi, yeni dönemde Meclis Başkanlığına kadın başkan seçerek, oda tarihinde bir ilki gerçekleştirdi.

Elazığ orciği Almanya, Hollanda ve Amerika sofralarında

Elazığ'da üzüm ve cevizle hazırlanan coğrafi işaret tescilli orcik yapımına başlandı. Yöreye özgü lezzeti ile yurt içinde 81 ile gönderilen orcik, Almanya, Hollanda ve Amerika'dan da alıcı buluyor.

Kızılay Genel Başkanı Kınık, Türk Kızılay Malatya Merkez Üssü'nde incelemelerde bulundu

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Türk Kızılay Malatya Üretim Üssü'nün 37 bin 500 metrekarelik kapalı alanda yer aldığını, şu ana kadar yaklaşık 400 milyon TL'lik yatırım yaptıklarını ve dünyanın birçok ülkesine ihracat gerçekleştirdiklerini söyledi.

Diyarbakır'da 'beyaz altın' hasadı başladı, Vali Su ilk hasadı yaptı

Diyarbakır'da çiftçilerin yüzünü güldüren pamuk hasadı, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su'nun Bismil ilçesinde düzenlenen 'Tarla Günü Pamuk Hasadı' programına katılımıyla başladı.

MTSO'dan Vali Şahin ile ekonomi istişaresi

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 2 Ekim 2022 tarihinde yapılan seçim sonrası oluşan yeni MTSO Meclis Divanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Malatya Valisi Hulusi Şahin'i ziyaret etti.

Avrupa'da Türk ürünlerine talep artıyor

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, gıda sektörünün en prestijli fuarlarından biri olan SIAL Paris 2022 Uluslararası Gıda Fuarı'nın Avrupa ve Amerika pazarları açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Büyük zorluklarla üretilen kışlık peynirler tezgahlardaki yerini aldı

Diyarbakır'da kış mevsimi öncesinde zorlu şartlarda üretilen kışlık peynirler, satışa sunulmak üzere tezgahlarda yerini aldı.

Hizmet için birlikte istişare ile çalışma vurgusu

AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AK Parti Malatya İl Başkan Yardımcısı Kahraman Kavuk, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, AK Parti İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu'nu ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletip, tebrik ettiler. Ziyarette, hizmet için birlikte istişare ile çalışma vurgusu yapıldı.

SIAL Paris 2022'de Kadooğlu rüzgarı

Sektöründeki uluslararası pazarların etkili aktörleri arasında yer alan Kadooğlu Yağ, dünyanın en büyük ve en önemli organizasyonları arasında yer alan SIAL PARIS 2022 Uluslararası Gıda Fuarı'nın adeta parlayan yıldızı oldu. Fuarda Kadooğlu Yağ standını ziyaret eden Türkiye Paris Büyükelçisi Ali Onaner Celal Kadooğlu'ndan bilgiler alarak kutladı.

Battalgazi'de Tekstilkent projesi için ilk kazma vuruldu

Malatya Battalgazi Belediyesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü, ilçeye katma değer sağlayarak istihdamı artıracak Tekstilkent Projesi'nde ilk kazma vuruldu. İlçeye katma değer sağlayacak projenin 2023 yılında bitirilmesi hedefleniyor.

GSO Meslek Komiteleri ve Meclis Üyelikleri seçimi

Gaziantep Sanayi Odası'nda (GSO), Meslek Komiteleri ve Meclis Üyelikleri seçimi başladı.

Bağımsız Denetçi Tatlı'dan 'enflasyon' ve 'faiz' değerlendirmesi

Bağımsız Denetçi Mehmet Emin Tatlı, son zamanlarda tartışılan Faiz mi enflasyonu doğurur, yoksa enflasyon mu faizi doğurur' sorusunu cevaplayarak, enflasyon ve faiz sarmalının fiyatları artırdığını belirtti.

Darende patateste bölgenin cazibe merkezi oldu

Malatya'nın Darende ilçesine bağlı Palanga Köyünde patates hasadı için tarla günü düzenlendi. İlçede bir firma kanalıyla bin 500 dekara ekilen patatesten üstün verim alındı.

Başkan Evren' Emeği Geçen Herkese Teşekkür'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Esnaflara müjdesiyle Limiti artan ve faizi 2 puan düşürülen krediler, Halkbank aracılığıyla ekonominin bel kemiği olan esnaf ve sanatkarla buluşacak.

DİSİDER, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakır ziyareti öncesi taleplerini açıkladı

Diyarbakır'a 15 Ekim Cumartesi günü toplu açılış töreni ve çeşitli programlara katılmak üzere gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programı öncesi Diyarbakır Sanayici ve İş Dünyası Derneği (DİSİDER), taleplerini açıklamak üzere basın toplantısı düzenledi.

Dicle Elektrik, Şanlıurfa'da sıfır faizli tarımsal elektrik kredisini anlattı

Sıfır faizli tarımsal elektrik kredisiyle ilgili bilgilendirme kampanyasını sürdüren Dicle Elektrik, Şanlıurfa'da çiftçiler, ziraat odaları ve sulama birliği temsilcileriyle bir araya geldi.

Toplam 4924 haber.