Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Bu proje evleri de yürekleri de ısıtacak

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi tarafından dar gelirli ailelere destek amacıyla ilçede hayata geçirilen 'Hava Kalitesinin İyileştirilmesi Projesi' çerçevesinde dar gelirli 400 ailenin evi ısınacak.

En tatlı hasat yüzleri güldürdü

Malatya'nın Kale ilçesinde yaklaşık 2 bin 500 dekarlık alanda yapılan şeker pancarı hasadında kaliteli ürün ve yüksek verim üreticinin yüzünü güldürdü.

TSE'nin sektör buluşmaları Gaziantep'ten başlayacak

Teknoloji ve bilgi transferi, üreticiye pazar şartlarına uyumluluk ve son kullanıcıya kalite güvencesi sağlayan Türk Standardları Enstitüsü (TSE), iş dünyasının talepleri ve sanayideki gelişmeler doğrultusunda sektörlere yönelik hizmet çeşitliliğini zenginleştiriyor. TSE, Türkiye'nin birçok şehrinde iş dünyasının farklı sektörlerinden temsilciler ile bir araya gelmek için 'TSE Sektör Buluşmaları'nı Gaziantep'ten başlatıyor. Sektör Buluşmalarında, iş dünyasına TSE'nin yakın zamanda faaliyete geçirdiği hizmet alanları ile önümüzdeki süreçte uygulamaya alacağı projeleri hakkında bilgilendirmeler ve sunumlar yapılacak.

Yeşilyurt'ta 2 bin 265 yeni konut ve dükkan yapıldı

Hoca Ahmet Yesevi Mahallesinde yapımı tamamlanan 1.Etap Kentsel Dönüşüm Projesindeki binaları inceleyen Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 'Malatya'nın deprem kuşağında yer alması nedeniyle bugüne kadar ilçemizin muhtelif bölgelerinde 2 bin 265 konut ve dükkan yapılarak, sağlam ve güvenilir yaşam alanlarımızın sayısını artırdık' dedi.

Gaziantep'te soğuk hava bere satıcılarının yüzünü güldürüyor

Tüm yurtta olduğu gibi Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Gaziantep'te de etkili olan soğuk hava, atkı, bere ve eldiven satıcılarının yüzünü güldürüyor.

Türkiye 387 firmasıyla SIAL-Paris'e katıldı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili ve GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, 15-19 Ekim 2022 tarihlerinde gerçekleşen SIAL Paris 2022 Uluslararası Gıda Fuarı'nı ziyaret etti.

Araban Ovası'nda mısır hasadına başlandı

Gaziantep'in Araban ilçesinde 2022 yılı ikinci ürün yağlık dane ve silajlık mısır hasadına başlandı.

100 bin yıllık lavların içerisinde tek kadın pirinç üreticisi

İstanbul'da gazetecilik kariyerini bırakıp doğup büyüdüğü Diyarbakır'a dönen Şehadet Çitil, 100 bin yıl önce atılan lavlar içerisinde tescilli Karacadağ pirinci üretiyor.

İş adamı Vahap Küçük, 'Dost Meclisi'nin konuğu oldu

Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi tarafından düzenlenen 'Dost Meclisi' programının bu haftaki konuğu iş adamı Vahap Küçük oldu.

Adıyaman'da yöresel ürünlere yoğun ilgi

Adıyaman'da bu yıl 10.'su düzenlenen Gıda, Yöresel Ürünler, Hediyelik Eşya ve El Sanatları Fuarı yoğun ilgi görüyor. 21-30 Ekim tarihleri arasında açık olacak olan fuarda ürünler satışa sunuldu.

GTB'den üyelerine 'E-Tescil' eğitimi

Gaziantep Ticaret Borsasının (GTB) eğitim faaliyetlerini tek çatı altında toplayan GTB Akademi tarafından, GTB üyesi işletmelere yönelik 'E-Tescil' eğitimi düzenlendi.

Kayısı üreticileri taban fiyatlarını bekliyor

Dünya kuru kayısı üretiminin yaklaşık yüzde 85'ini tek başına gerçekleştiren Malatya'da üreticiler Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) taban fiyat açıklamasını bekliyor.

500 kişiye iş umudu olacak proje 2023'te tamamlanacak

Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Battalgazi'de 500 kişiye iş umudu olacak projenin 2023 yılında tamamlanacağını açıkladı.

Diyarbakır'da düzenlenen festival, esnafa can suyu oldu

Diyarbakır'da 8-16 Ekim tarihlerinde düzenlenen festival etkinliklerinin kendilerine ekonomik açıdan pozitif yansıdığını söyleyen esnaf, böyle etkinliklerin sürekli olmasını talep etti.

Bağlar Belediye Başkanı Beyoğlu'ndan personele ara zam jesti

Diyarbakır'ın Bağlar Belediyesi, personel maaşlarına eğitim durumlarına göre yüzde 31,5 ile 48 arasında değişen oranlarda artış yaptı. Emekçinin alın teri ve emeğine büyük önem verdiklerini belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, 'Nisan ayında yapmamız gereken artışı, ara zam olarak öne çekip bu ayda gerçekleştirdik. Tek amacımız çalışanlarımızın ekonomik kaygıları düşünmeden huzur içerisinde halkımıza hizmet etmesine imkan tanımaktır' dedi.

Peynir üretecek Diyarbakırlı kadınlara malzeme desteği

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, manda sütünden İtalyanların dünyaca ünlü mozzarella peynirini üretmek için eğitim alan kadınlara malzeme desteğinde bulundu.

Malatya TSO'dan bir ilk daha

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) bir ilki daha başardı. TSE ile sürdürülen akreditasyon çalışmaları neticesinde Türkiye'deki tüm Ticaret ve Sanayi Odaları arasında ilk kez 'Üye Dostu Kuruluş' unvanı alan TSO oldu.

FKA'dan bölge planı çalıştayları ile bilgi alışverişi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından 2024-2028 Bölge Planı hazırlık çalışmaları çerçevesinde bölge illerinde 'Bölge Planı Çalıştayları' düzenlendi.

Kuru meyvede 'inovatif ürün' morali

Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz, dünya kuru meyve ve mamulleri ticaretinde 'inovatif' ürünlerin pazarlardaki payının hızlı bir şekilde arttığını söyledi. Paris SIAL 2022'nin verimli geçtiğine de dikkat çeken Başkan Çıkmaz kurum meyve sektörüyle ilgili gelişmeleri de yakından izlediklerini sözlerine ekledi.

Toplam 4927 haber.