Ekonomi

Ekonomi Haberleri

DTSO Yüksek İstişare Kurulu ilk toplantısını gerçekleştirdi

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) 2022-2026 Dönemi Yüksek İstişare Kurulu ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Bankacılığı bıraktı, devlet desteğiyle köyüne yerleşip hayvancılığa başladı

Uzun yıllar bankacılık sektöründe çalışan Engin Öztürk, mesleğini bırakarak devletten aldığı 100 bin lira hibeyle köyüne yerleşti ve besi yetiştiriciliğine başladı.

Uzmanlardan doğal taş uyarısı

Gaziantep'te doğal taş uzmanları, sağlık açısından faydaları bilinen doğal taşların sahtelerine karşı vatandaşları uyardı.

Malatya için tarım raporu hazırlandı

Malatya tarımı ile ilgili sorun ve çözüm önerileri görüşülerek, Tarım ve Orman Bakanlığı'na iletilmek üzere rapor edildi.

Başkan Sadıkoğlu: 'Girişimlerimiz olumlu sonuçlandı, 6. bölge teşvikleri süresi 2 yıl uzatıldı'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 6. Bölge Teşviklerinin süresi 2 yıl daha uzatıldığını belirterek, Yapmış olduğumuz girişimlerin olumlu sonuçlanması, üyelerimiz adına bizleri memnun etmiştir' dedi.

Boyraz'dan 6. Bölge teşvik teşekkürü

2'inci Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkan Vekili ve Malatya Sanayi ve Ticaret Odası (MTSO) yönetim kurulu üyesi Mahmut Boyraz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Malatya'nın 6. Bölge teşviklerinden faydalanmaya devam edecek olmasının memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Çiftçilere hibe destekleri anlatıldı

Adıyaman'ın Kahta Ziraat Odası'nda, Kırsal Kalkınma Destekleri Çerçevesinde Tarıma Dayalı Ekonomik ve Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi (KKYDP) 2022-2023 başvuru dönemi bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Gaziantep'te toplu taşıma ücretlerine destek sürecek

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 2022 yılı Aralık Ayı Dönem Toplantısı'nın 2'nci bileşimi, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Latif Karadağ başkanlığında yapıldı.

Başkan Gürkan, Akçadağ'da muhtarlar ile bir araya geldi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Akçadağ ilçesini ziyaretinde mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Dicle Elektrik'ten çiftçilere uyarı: 'Borcunu ödemeyen çiftçilere enerji yok'

Dicle Elektrik Dağıtım şirketi sıfır faizli 5 yıl vadeli tarımsal enerji borcu olanlara verilecek krediyle ilgili Diyarbakır'da bilgilendirme toplantısı yaptı. Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, 6 ildeki 25 bin borcu olan çiftçiden 23 bininin borçlarını ödemeye niyetli olmadıklarını belirterek, borcunu ödemeyen çiftçilerden haciz yoluyla alacakların tahsil edileceğini ve elektrikleri kesileceği için sulama yapamayacaklarını söyledi.

Başkan Sadıkoğlu: 'Malatya'nın yükünü taşıyorlar'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya Nakliyeciler Sitesi'ni ziyaret ederek site esnafıyla bir araya geldi.

İş adamı Elaldı: 'Vatandaşı rahatlatacak asgariye destek veriyoruz, ödemelere yardım paketi bekliyoruz'

Diyarbakır'da 40 yılı aşkın süredir tatlı sektöründe yer alan Hacıbaba Pastanelerinden işçiyi rahatlatacak asgari ücrete destek geldi. Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Elaldı, işverene SSK ve vergi desteği de beklediklerini kaydetti.

Pandemide tonlarca satılan kolonyada yüzde 50 düşüş yaşandı

Elazığ'da pandemi döneminde günlük ortalama 4 ton kolonya satışı yapılırken, korona virüsün etkisini kaybetmesi ile bu miktar 250 litreye kadar düştü. Virüsün unutulmaya yüz tutmuş kolonya geleneğini yeniden canlandırdığını belirten kolonyacı Güven Buldaç, satışların pandemiye oranla yüzde 50 düştüğünü fakat pandemi öncesine göre de 40 arttığını söyledi.

Rus firmalar Güneydoğulu ihracatçılar ile bir araya geldi

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri'nin (GAİB) ihracatı artırmak, üyelerin uluslararası alanda çok daha güçlü bir konuma ulaşmasını sağlamak ve yeni pazarlara erişimi mümkün kılmak amacı ile organize ettiği İplik ve Kumaş ürünlerine yönelik 'Rusya Alım Heyeti' 13-14 Aralık tarihinde Gaziantep'te gerçekleştirildi.

Malatya'nın yeni alış veriş merkezinde 800 kişiye istihdam

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yetkileri Malatya Büyükşehir Belediyesine devredilen eski YİMPAŞ Binası, Malatya city AVM Konsepti ile faaliyetlerine başlıyor. Mart ayında hizmete sunulması planlanan Malatya City AVM'nin hem otel hem de alışveriş merkezi olarak bulunduğu lokasyonda en az 800 kişi istihdam edilecek.

Kayısı kolada EXPO 28 için özel üretim

Kayısı Kola, 2028 yılında Malatya'da yapılacak olan EXPO 28 için özel üretim gerçekleştirdi.

Kuru kayısı lisanslı deposu ile üreticilere kolaylık sağlanıyor

Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Ramazan Özcan, yaptığı açıklamada, kuru kayısı lisanslı deposunda üreticilere çeşitli kolaylıklar sağlandığını bildirdi.

Irak'a ihracatta rekor üstüne rekor

Türkiye'nin uluslararası ticaretteki en önemli partnerlerinden olan Irak'a 2022 yılının on aylık sürecinde toplam 8 milyar 533 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini ifade eden Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye Irak İş Konseyi Başkanı Halit Acar, yılsonu hedeflerinin 13 milyar dolar olduğunu ifade ederek Irak'ın Türk yatırımcılara büyük fırsatlar sunduğunun altını çizdi.

Kadooğlu Yağ Anadolu'nun en büyük 500 şirketi arasında

Türkiye'nin en prestijli ekonomi dergileri arasında yer alan Ekonomist tarafından gerçekleştirilen 'Anadolu'nun En Büyük 500 Şirketi' araştırmasında 93. sırada yer aldı.

Toplam 4935 haber.