Ekonomi

Ekonomi Haberleri

İstanbul’dan Tekirdağ’daki yazlıklara talep patlaması

Türkiye geneli salgında normalleşme sürecine girilmesi ile İstanbul'un yanı başında bulunan Tekirdağ'da, yazlık fiyatlarında yüzde 30'a kadar varan artışlar yaşanıyor.

Malatya kayısısı tezgahlara geldi

Dünya kayısı başkenti olarak anılan Malatya'da taze sofralık kayısının bu yılın ilk mahsulleri tezgahlarda yerini almaya başladı.

Kayısıda düşük rekolte beklentisi

Dünyanın kayısı başkenti olarak bilinen Malatya'da bu yıl yaşanan don ve dolu gibi doğal afetler nedeniyle kayısıda rekoltenin düşük olması bekleniyor. Malatya Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Yunus Kılınç, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından rekoltenin önümüzdeki günlerde açıklanacağını söyleyerek, 'Bizim tahmini beklentimiz 65 bin ton civarında' dedi.

Başkan Aslan: “Sanayiyi köklü değişimler bekliyor”

Van Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan, korona virüs sonrası ekonomide ve toplumsal yaşamda birçok değişim yaşanacağını belirterek, 'Bizler OSB'ler olarak yeni üretim üsleri, yeni bir modelleme ile strateji planları hazırlamalıyız' dedi.

Türkiye yaş meyve sebze ihracatının yarısı Çukurova’dan

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nejdat Sin, 2020'nin ilk 5 ayında Covid-19 salgınına rağmen Türkiye'nin yaş meyve sebze ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artışla 915 milyon dolara ulaştığını açıkladı. Başkan Sin, 'Avrupa ve Uzak Doğu ülkelerinden artan talepleri daha etkin karşılamak için hava kargo ücretlerinde pandemi öncesine göre indirim uygulanmasını bekliyoruz' dedi.

ATSO üyelerine düşük faizli kredi imkanı

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Aksaray'da bir banka arasında yapılan protokol kapsamında oda üyelerine yönelik olarak düşük faizli kredi imkanı getirildi.

Borsa güne yükselişle başladı

Borsa, güne 0,55'lik yükselişle başladı.

Silvan'da sarı mercimek üretimine başlandı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, bitkisel üretim faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi amacıyla deneme amaçlı sarı mercimek ekimi yapıldı. Ekilen sarı mercimeğin bölgeye uyum sağladığı belirtildi.

Kendi bile inanmamıştı, şimdi herkesten önce hasat yapıyor

Türkiye'de aroması ve kalitesiyle en iyi kayısılarının yetiştiği bilinen yaklaşık 1 milyon ağacın bulunduğu Elazığ'ın Baskil ilçesinde, sezonun ilk erkenci hasadı, sofralık kayısıda başladı. Normal hasadın Haziran ayı sonunda başlayacağını belirten üretici Kazım Kocaman, kayısı ağaçlarını dikmeden önce kendisine Mersinle beraber hasat yapacaksın dediklerini, kendisinin de inanmadığını belirterek, şu anda sofralık kayısı hasadını götürdüğünde ise pazarda kimseye inandıramadığını söyledi.

Borsa güne yükselişle başladı

Borsa, güne 0,25'lik yükselişle başladı.

Başkan Soyer, EGİAD Ege Toplantıları’na katıldı

Ege Genç İş İnsanları Derneğinin (EGİAD) tarafından online olarak düzenlenen Ege Toplantıları'nın 78.'sine katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'in büyük bir ittifakı olduğunu ve İzmir olarak her zorluğun altından bu ittifak sayesinde kalkabileceklerini söyledi.

AKİB’den Mayıs’ta 650,7 milyon dolar ihracat

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Koordinatör Başkanı Huriye Yamanyılmaz, mayıs ayında 650,7 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiklerini, bu dönemde hazır giyim ve konfeksiyonda yüzde 13, yaş meyve sebze ihracatında yüzde 6 oranında artış sağladıklarını belirtti.

Serbest piyasada döviz fiyatları

Dolar 6,7560 liradan, euro ise7,5770 liradan güne başladı.

TKDK'dan genç girişimciye 1 milyon 800 bin liralık hibe

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Diyarbakır İl Koordinatörlüğü 9. çağrı dönemine girerek 790 milyon liralık çağrıya çıktı. TKDK Diyarbakır İl Koordinatörlüğü, çağrıya başvuran genç girişimciye 1 milyon 800 bin liralık hibe desteğinde bulundu.

Sur olaylarında zarar gören 5 yıldızlı otel tadilata alındı

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki hendek operasyonlarında teröristler tarafından tahribata uğratılan kentin ilk 5 yıldızlı oteli, huzur ve güven ortamının yeniden inşa edilmesi ile birlikte tadilata alındı.

“Sanal fuar yazılımları yüzde 300 büyüyecek”

Kovid 19 salgını sonrası 145 milyar dolar değerinde fuarın askıya ayındığını belirten Gökmen Özdemir, Askıya alınan fuarların yüzde 10'u sanal fuara evrildi talep artmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı'nın açıkladığı teşvik paketiyle birlikte büyüme beklentimizi yüzde 300'e çıkarmış durumdayız dedi.

Dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl ziyaretçilerini bekliyor

Türkiye'nin ve Doğu Karadeniz Bölgesi'nin en önemli turizm merkezleri arasında yer alan Trabzon'un Çaykara ilçesindeki Uzungöl, orona virüs salgını sonrası normalleşme süreci ile birlikte hazırlıklarını tamamlayarak ziyaretçilerini beklemeye başlarken, ilk ziyaretçileri ise Diyarbakır'dan geldi.

Güneydoğu’da ihracat şampiyonluğu hububat bakliyat sektörünün

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği(GAHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya, Güneydoğu Adanadolu İhracatçıları Birliği'nin (GAİB) bu yılının ilk beş aylık sürecinde sektörel olarak Türkiye genelinden toplamda 2 milyar 905 milyon 202 bin dolarlık ihracatın 844 milyon 311 bin dolarlık kısmını gerçekleştirirek, diğer birlikler arasında ilk sırada yer aldığını ifade etti. Altunkaya Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Gaziantep'in ihracatında da sektörel liderliğin hububat bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektörüne ait olduğunu kaydetti.

Mersin ve Adana’nın mayıs enflasyonu yüzde 10,67

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Adana Bölge Müdürlüğü, Mersin ve Adana'nın oluşturduğu TR62 bölgesinde mayıs ayı enflasyonunu yüzde 10,62 olarak açıkladı. TÜİK verilerine göre, Mersin ve Adana'da mayıs ayının zam şampiyonu yüzde 37,02 artışla çilek oldu.