Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Kooperatifçiliğin geliştirilmesi için çaba

Türkiye genelinde kooperatifçiliğin geliştirilmesi için başlatılan çaba çerçevesinde Malatya'nın Akçadağ ilçesinde de etkinlik düzenlendi.

Malatya'da antepfıstığı yaygınlaştırılıyor

Malatya'da, antepfıstığı üretiminin arttırılması için aşılama çalışmalarına ağırlık verilirken, antepfıstığı aşılanması çalışmalarında yaklaşık yüzde 85 oranında aşı tutma başarısı sağlandı.

Malatya'da 4 bin 44 firma kısa çalışma ödeneğine başvurdu

Malatya'da Covid-19 kapsamında 4 bin 44 firma kısa çalışma ödeneğine başvurdu. Yapılan başvurular sonrası 28 bin 114 kişi destek almaya hak kazandı.

Serbest piyasada altın fiyatları

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 407,60 lira oldu.

Yeni Kongre ve Fuar Merkezi bu yıl tamamlanacak

Malatya Büyükşehir Belediyesi Yeni Kongre ve Fuar Merkezi inşasına devam ediyor. 100 dönümlük Mişmişpark Fuar Alanına yapılan 12 bin metrekarelik yeni merkezin kaba inşası büyük oranda tamamlandı.

Yeşilyurt'ta doğal ve organik ürünlerle bölge ekonomisine destek

Malatya'nın Yeşilyurt İlçesi Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşil Gıda Seracılık kapsamında 15 ayda 21 bin 225 kilo doğal ve organik ürün hasadı yaparken, bu ürünlerin bin 345 kilosunu kurutmalık, salça ve sos olarak dönüşümünü sağlayarak yerli üretime ciddi bir destek sağladık dedi.

FKA yönetimi Malatya'da toplandı

Fırat Kalkınma Ajansı yönetimi Temmuz toplantısı Malatya'da yapıldı. Toplantıda Malatya, Elazığ, Bölge ve Tunceli için mali destek ve projeler ele alındı.

Sadıkoğlu, 'Ülkemizin 60 yıllık hayali gerçek oluyor'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Türkiye'nin Otomobilinin üretileceği TOGG Ülkemizin 60 yıllık hayali gerçek oluyor' dedi.

Çilek üretimine kadın eli

Malatya'da, Gülten Çelik isimli kadın çiftçi Tarım ve Orman Bakanlığının Genç Çiftçi Projesi kapsamında almış olduğu 30 bin TL hibe ile çilek üretimine başladı.

Turizmci Kurban Bayramı’ndan umutlu

Mersin'de yaklaşan Kurban Bayramı tatili öncesi turizmciler hazırlıklarını tamamladı. Silifke ilçesine bağlı Atakent ve Taşucu mahallelerindeki işletmeler, yoğun rezervasyon alırken, bayram tatili için geç kalınmaması için de vatandaşlara uyarılarda bulunuldu.

Varank Yerli otomobil çevre dostu tesisten yollara çıkacak

Teknoloji ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank, yerli otomobilin üretileceği fabrikanın temel atmak töreninde konuşarak, 'Çevre dostu akıllı otomobilimiz, yine çevre dostu akıllı bir tesisten yollara çıkacak. Heyecanlı ama bir o kadar da gururluyuz. Türkiye ekonomisi geride bıraktığı 18 yıllık süreçte, sanayide, ihracatta ve inovasyonda büyük atılımlar gerçekleştirdi' dedi.

Kredi faizlerinin düşmesi konut satışlarını arttırdı

Bankalar tarafından verilen konut kredi faizlerinin düşürülmesi konut satışlarını büyük oranda arttırdı.

Pütürge'de Arıcılık gelişiyor

Malatya'nın Pütürge ilçesinde 10 bin sabit arı kovanı ve 17 bin civarında gezginci arı kovanı bulunurken, ilçede Arıcılık günden güne gelişiyor.

Malatya'da pide ekmeğine zam

Malatya'da pide ekmeği fiyatı 1,25 TL'den 1,5 TL'ye yükseldi.

Başkan Sadıkoğlu'nun istihdam hassasiyeti

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, organize sanayi bölgesinde yatırım yapan firmaların çalışmalarını yakından takip edilirken, özellikle istihdamı arttırıcı yatırımlara önem veriliyor.

Besiciler saman fiyatlarından dertli

Malatya'da besicilerin hayvanları için aldığı saman fiyatları el yakıyor. Yetiştiriciler, 1 ay öncesine kadar 400 lira olan saman fiyatının bir anda 650 liraya kadar yükselmesine tepki gösterdi.

Dolu tütünlere zarar verdi

Malatya'nın Yeşilyurt İlçesine bağlı Salkonak Mahallesinde yağan ve yaklaşık 25 dakika süren dolu yağışı tütün tarlalarını vurdu.

Arguvan Belediyesi'nden Lavanta hasat günü

Malatya'nın Arguvan ilçesinde Lavanta hasadının başlaması nedeniyle Lavanta Hasat Günü düzenlendi.

Malatya'da yeni fabrikalarla birlikte istihdam artacak

Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, göreve geldikleri günden itibaren 26 yeni arsa tahsisi yaptıklarını belirterek, buralara yapılacak yatırımlarla birlikte 8 bin 500 kişiye istihdam sağlanacağını söyledi.