Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Ayçiçek alım avans fiyatları yeniden belirlendi

Türkiye'nin en büyük ayçiçeği alıcısı olan Trakya Birlik Yağlı Tohumlar Kooperatifi ayçiçeği alım fiyatlarını yeniden revize ettiğini açıkladı.

Malatya'da deprem konutlarında sona doğru

Malatya Gelincik Tepesi'nde yapımı devam eden bin 533 deprem konutunun bir bölümünün yıl sonuna kadar hak sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor.

Lisanslı kuru kayısı deposu kayısıya değer katacak

Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesinde yapımı tamamlanan ve açılışı için gün sayılan Lisanslı Kuru Kayısı Deposu'nda Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından da kuru kayısı alımı gerçekleştirilecek. Lisanslı kuru kayısı deposu kayısıya değer katacak.

Balıkçılara sıcak hava darbesi

Av yasağının 1 Eylül'de kalkmasıyla balıkçılar denize açılırken, balık çeşitleri de tezgahları doldurdu. Malatya'da tezgahlarda çeşitliliğe rağmen sıcak hava nedeniyle balık beklenen ilgiyi görmüyor.

Sadıkoğlu'ndan teşvik belgesi çağrısı

Malatya'nın 6. bölge teşviklerinden faydalanmaya devam etmesi için detaylı bir dosya hazırlayarak sürecin takipçisi olduklarını ifade eden Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya'da imalat sanayinde yapılacak yatırımların komisyon kararı ile uygun bulunması durumunda 6. Bölge desteklerinden ve enerji desteğinden faydalanmaya devam edeceğini belirtip, bu alanda yatırımı olan veya yatırım yapmayı planlayan iş insanlarına teşvik belgesi çağrısı yaptı.

Lisanslı Kuru Kayısı Deposu, kuru kayısı alımını bekliyor

Malatya'da tamamlanan ve önümüzdeki günlerde hizmete sunulacak olan Lisanslı Kuru Kayısı Deposu, kuru kayısı alımını bekliyor.

Stil Polo Mağazasından Öğrencilere Büyük Hizmet!

Okul Kıyafeti Alırken Veliler Dikkat "Siparişler Telefonla Kapıya Teslim "

Uluslararası İzmir İş Günleri başladı

89. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında düzenlenen 6. Uluslararası İzmir İş Günleri, Akdeniz'de Lojistik ve Ticaret: Pandemi Sonrası Koşulların Değerlendirilmesi forumu ile başladı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Fas, İtalya ve İspanya hükümet yetkililerinin katıldığı forumda pandeminin küresel ekonomiye etkileri tartışıldı.

Serbest piyasada altın fiyatları

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 465,50 lira oldu.

Sadıkoğlu, iki il için 5 yıl daha istedi

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 21 Ağustos 2020 Tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 'Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar' hakkında basın açıklaması yaptı. Bu kararla Malatya'nın faydalandığı 6. bölge teşviklerinin sona erdiğini hatırlatan Sadıkoğlu, 'Ocak ayında meydana gelen depremden dolayı Malatya ve Elazığ illeri yeniden değerlendirilmelidir. Bu konuda detaylı bir dosya hazırlayıp ilgili yerlere gönderdik. İki ilimizin en azından önümüzdeki 5 yıl için yeniden 6. teşvik bölgesine alınmasını talep ediyoruz. Sürecin takipçisi olacağız' dedi.

Serbest piyasada altın fiyatları

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 463,20 lira oldu.

Gaziantep’in yükselişi devam ediyor

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan ağustos ayı ihracat rakamlarını değerlendiren Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, bir önceki ayda en fazla ihracat gerçekleştiren 5. il olan, ağustos ayında da bu yerini koruyan Gaziantep'in yükselişinin devam ettiğini belirtti.

Malatya Şeker Fabrikasında pancar alım sezonu başladı

Malatya Şeker Fabrikası'nın 2020-2021 pancar alım ve şeker üretim kampanyası düzenlenen törenle başladı. 539 bin ton pancar ekiminin beklendiği kampanya döneminde rekoltenin tam anlamıyla gerçekleşmesi durumunda 480 bin ton civarında pancar işlenerek 60 bin ton şeker üretilecek.

Sadıkoğlu, KDV indirimini değerlendirdi

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Özel eğitim öğretim hizmetlerinde yüzde 8 olarak uygulanan KDV oranının yüzde 1'e indirilmesi gibi önemli adımın velilere de olumlu yansıması olacağını düşünüyoruz' dedi.

TOKİ 3.etap inşaat ihalesi gerçekleştirildi

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) arasında düzenlenen protokol çerçevesinde 4 etaptan oluşan ve 3 bin 885 konutun ilk 2 etabı tamamlanarak hizmete sunuldu. TOKİ 3. etap inşaat kapsamında 886 adet konut yapılacak.

Kayısı Çekirdeği 'Güvenli Bitkiler' listesinde

Malatya'da kayısı çekirdeğinin güvenli gıda olarak tescil edilmesi memnunlukla karşılanırken, bunun kayısı çekirdeğine daha değer katacağı vurgulandı.

Girişimcilere online eğitim

Malatya İnönü Üniversitesi tarafından girişimcilere, 'İş fikri hayalin pusula ile gerçek olsun' mottosu ile girişimcilere online eğitim verilecek.

Kale ve Battalgazi'deki deprem konutları incelendi

Malatya'nın Kale ve Battalgazi ilçelerinde inşaatları devam eden konut projesi yerinde incelendi.

Malatya'da Somon Balığı üretimine önem

Malatya'da, Karakaya Baraj Gölü başta olmak üzere ağ kafeslerde ve karada havuzlarda Alabalık üretimi her geçen gün artıyor. 2019 yılında yetiştiricilik yolu ile elde edilen yaklaşık 2 bin 500 ton alabalık üretiminin yanında 2019 yılında Somon balığı üretimine başlandı. Alabalıklar 1.5 kilogram ile 2.5 kilograma kadar büyütülerek Somon haline geliyor.