Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Sadıkoğlu: 'Fabrikalarda tedbirler alınarak üretim devam ediyor'

Malatya OSB'de üretim yapan fabrikaları ziyaret eden Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Covid-19 salgınına karşı alınması gereken tedbirleri hatırlatarak, 'Sanayicimiz işin ciddiyetinin farkında dedi.

Kayısı diyarında patates hasadı başladı

Kayısı başkenti Malatya'da çiftçilerin alternatif ürüne yönlendirilmesi amacıyla 4 yıl önce başlatılan patates ekimi gün geçtikçe artıyor. Darende ilçesinde ekimi yapılan patateslerin hasadına başlanılırken, üretimin bu yıl verimli olduğu belirtildi.

MTSO Meclisi'nden Azerbaycan'a destek

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Eylül ayı Meclis Toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Ermenistan'ın hukuksuz saldırıları karşısındaki haklı mücadelesinde kardeşimiz, can Azerbaycan'ın yanındayız' dedi.

Alternatif yol talebini Bakan Karaismailoğlu'na iletti

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya'yı ziyaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na, alternatif yol olmadığından her kaza sonrası Organize Sanayi Bölgesine ulaşımın durduğunu, üretimin aksadığını ve ekonomik kayıplar yaşandığını belirterek Beylerderesi Viyadüğü için çözüm beklentilerini iletti.

Bakan Karaismailoğlu, Kömürhan Köprüsü'nde son kaynağı yaptı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kömürhan Köprüsü'nde tablanın son kaynağını yaptı. Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, 'Projemiz, tüm bölgenin kalkınmasına damga vuracak, bölgeye ekonomik canlılık getirecektir' dedi.

Deprem kredisinin kapsamının genişletilmesi talebi

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile KOSGEB Başkanlığı'ndan KOSGEB Acil Destek Kredisi'nin kapsamının genişletilmesi, geri ödemesiz sürenin uzatılması ve destek miktarının artırılarak sektör ayrımı yapılmaması talebinde bulundu.

Bakan Karaismailoğlu: '2003 yılında iç ve dış hatlar toplamında 34 milyon olan yolcu trafiğimiz 2019 yılında 209 milyonu aştı'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Malatya'da yaptığı açıklamada 50 ülkede 60 noktaya yapılan dış hat uçuşlarını 127 ülkede 329 noktaya ulaştırdıklarını belirterek, '2003 yılında iç ve dış hatlar toplamında 34 milyon olan yolcu trafiğimiz ise 2019 yılında 209 milyonu aştı. Bu yatırımlar ile sektör ciromuz 2,2 milyar dolarlardan 27,2 milyar dolara yükseldi' dedi.

Başkan Sadıkoğlu açıklanan yeni ekonomi programını değerlendirdi

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan ve 2021-2022-2023 yıllarını kapsayan yeni ekonomi programı değerlendirdi.

Elazığ'da hibe destekli 500 koç kura ile sahibini buldu

Elazığ'da yüzde 50 hibe desteğiyle 120 hayvan yetiştiricisine çekilen kura ile 500 adet koç verildi.

Kayısı da manolya desteği tartışmaları

Bu yıl kayısıda yaşanan Manolya hastalığı sonrası üreticiye gönderilen 10 milyon TL'lik destek ödemesi ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Battalgazi ilçesinde mahalle muhtarları, hasar tespitinin adaletsiz yapıldığını iddia ederek üreticilerin destekten faydalanamadığını savundular.

Depremzede konutlarında 1.etapta sona yaklaşıldı

24 Ocak 2020'de yaşanan depremin ardından evleri zarar gören depremzede aileleri için Malatya'nın Battalgazi Belediyesi tarafından sunulan projeler kapsamında Gelincik Tepesi'nde yapımı devam TOKİ konutlarında 1'nci etap çalışmalarının kaba inşaatı tamamlanırken, 684 adet dairede gerçekleştirilen ince işçilik ve peyzaj çalışmaları devam ediyor.

Malatyalı tekstilciler günlük 10 milyon maske üretiyor

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 'Covid-19 sürecinde 17 tekstil fabrikası ile toplantı yaparak Malatyalı hemşerilerimize ait Türkiye'nin değişik illerinde bulunan tekstil fabrikalarının da katılımı ile günlük 10 milyon maske üretimine ulaşıldı' dedi.

Malatya'da somun ekmeğine zam

Malatya'da somun ekmeğe 25 kuruş zam yapılarak, Pazartesi gününden itibaren zamlı fiyatlar uygulanacak.

Elazığ'ın 'Bermaz Ovası'nda kuru fasulye hasadı

Elazığ'ın 'Bermaz Ovası'nda 2 bin 560 dekar alanda üretimi yapılan fasulye hasadı başlarken, yaklaşık 640 ton ürün elde edilmesinin beklendiği bununda bölgeye ciddi bir ekonomik getir getirdiği kaydedildi.

Yoncalı Barajı ile milli ekonomiye yıllık 154 milyon TL gelir

Malatya Yoncalı Barajında gövde dolgusu ve dolu savak imalatları tamamlandı. Yoncalı Barajı'nın tamamlanması ile milli ekonomiye yıllık 154 milyon TL gelir sağlanacak.

Üreticiden tüketiciye

Malatya merkez ilçe Yeşilyurt'ta üreticiden tüketiciye hizmet edecek olan Bostanbaşı 'Yeşil Gıda Market' törenle açılırken, Yeşiltepe Mahallesindeki 'Yeşil Gıda Market' de açılmayı bekliyor.

Kayısı üreticilerinden TMO'nun alım fiyatı değerlendirmesi

Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) tarihinde ilk kez Malatya kayısısını alması ve taban fiyat belirlemesi özellikle fiyat istikrarlılığı açısından sevindirici olarak görülürken, üreticiler fiyatların daha erken açıklanması gerektiğini dile getirdiler.

Malatya'nın kaderi değişiyor

Malatya 1.OSB Atıksu Arıtma Tesisi Projesinin ihalesi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda yapıldı. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Malatya'nın kaderini değiştirecek 250 Milyon TL'lik projenin hayata geçmesi ile Malatya sanayisinin 30 yıldır çözülemeyen arıtma tesisi sorunu tarih oluyor' dedi.

Elazığ'da çiftçiler şeker pancarı mesaisinde

Elazığ Şeker Fabrikası'nda 82 köyden bin 356 çiftçinin ürettiği şeker pancarının alım kampanyasının startının verilmesiyle birlikte, tarlalarda yoğun hasat mesaisi başladı. Pancar hasadına başlayan çiftçiler, emeklerinin karşılığını almanın mutluluğunu yaşıyor.