Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Doğadan gelen şifa deposu 'Alıç' hasadı başladı

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde 'Doğal ilaç' olarak adlandırılan alıçların hasadı sürüyor. Köylüler tarafından toplanan alıçlar, belediye tarafından kurulan tesiste tamamen doğal olarak üretilip vatandaşların alımına sunuluyor.

Herkes işçi çıkartırken onlar istihdam sağladı

Elazığ'ın Kovacılar ilçesinde bir yıl önce kurulan ve ilk aşamada 80 kadın ile işe başlayan tekstil atölyesi, Covid-19 süresince eleman çıkarmak yerine istihdam sağlayarak kapasitesini yaklaşık yüzde 40 arttırdı, personel sayısını 110'a yükseltti. Atölye sahibi Hasan Hayri Özkan pandemiden dolayı eleman bulmakta zorlandıkları neredeyse her geleni işe aldıklarını dile getirdi.

Şahnahanlılar MTSO Başkanı Sadıkoğlu'na OSB teşekkürü

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu'nun girişimleri sonucunda Organize Sanayi Bölgesine yapılacak Türkiye'nin en büyük 2'inci arıtma tesisi bölge halkını da mutlu etti. Yıllarca OSB'den akan atıksuların kirlettiği Şahnahan'daki vatandaşlar bu girişimden dolayı Sadıkoğlu'na teşekkür ettiler.

Malatya 1. OSB Arıtma Tesisi için imzalar atıldı

Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi Arıtma Tesisi'nin kapasite artırımı için yapılan ihale sonuçlandı. MTSO ile yüklenici firma arasında imzalanan sözleşme ile 1 yıl içerisinde yapılan çalışma ile arıtma tesisinin kapasitesi 40 bin m3'e çıkarılacak.

Borsa ilk yarıda düştü

Borsa İstanbul, günün ilk yarısında yüzde 0,25'lik değer kaybetti.

Malatya, Türk Kızılay'ın üretim üssü haline geliyor

Malatya'da 30 yılı aşkındır atıl vaziyette bulunan Vagon Onarım Fabrikası alanı, Türk Kızılay'ın dev yatırımı ile barınma sistemlerinin de yapıldığı üretim üssüne dönüşüyor.

Elazığ TSO Başkanı Arslan'Bu destek büyük önem taşımaktadır'

Cazibe merkezleri programı süresinin uzatılması ilgili açıklamada bulunan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yer alan şehirler için bu desteğin büyük önem taşıdığını aktardı.

Sadıkoğlu: 'Malatya OSB'ye yatırımlar hızla devam edecek'

Malatya OSB'ye yapılacak yatırımların Cazibe Merkezleri Programı desteklerinden yararlanma süresinin 1 yıl uzatıldığını belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Asgari 5 Milyon TL yatırım şartının 2 Milyon TL'ye düşürülmesi olumlu bir gelişmedir. Malatya sanayisine yatırımlar bundan sonra daha hızlı bir şekilde devam edecek' dedi.

Antalya, tarihin en kötü turizm sezonunu 3 buçuk milyon turistle kapatabilir

İngiltere'nin Türkiye'yi güvenli seyahat listesinden çıkartmasının turizmi olumsuz etkileyeceğini söyleyen Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, Bodrum, Dalaman ve Antalya'ya günde 10 bine yakın İngiliz turist geldiğini, karardan sonra ise yüzde 90 dolulukla gelen uçakların, yüzde 20'ye düştüğünü kaydetti. Alman uçak sayısında da artış yaşandığını belirten Yavuz, Bu şekilde devam ederse Antalya'ya bu ay yaklaşık 1 buçuk milyon turist gelebilir. Zaten bizim öngörümüz 3 buçuk milyon turistti. Antalya, tarihin en kötü turizm sezonunu 3 buçuk milyon turistle kapatabilir' dedi.

Esnaf Odası Başkanı Ulaş,'Okulların açılması, bir ivme kazandıracak'

Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş,Pazartesi günü itibariyle okulların açılacak olmasının esnafların işlerinde bir ivme kazandıracağını söyledi.

Sadıkoğlu'ndan bazı sektörler için pozitif ayrımcılık talebi

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Kamu borçlarının bir süre daha ertelenmesi ve yapılandırılması işletmelerin toparlanma sürecine önemli katkı sunacaktır. Kritik sektörlere pozitif ayrımcılık yapılabilir' dedi.

Tüfenkci: 'Çiftçilerimiz lisanslı depoya ve TMO'ya sahip çıksınlar'

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya kayısının bir miladı yaşadığını ifade ederek, 'Özellikle çiftçilerimiz lisanslı depoya ve TMO'ya sahip çıksınlar. Ürünlerinin daha sağlıklı koşullarda saklanacağı ve değerinde alınıp satılacağı bu depolara getirsinler. Burada kiralama ücretinin büyük bir kısmını da devletimiz karşılıyor' dedi.

Malatya'dan 11 ülkeye balık ihracatı

Dünyaya ihraç ettiği AB coğrafi işaret belgeli kayısısı ile adından sıkça söz ettiren Malatya'da son dönemlerde artan alabalık ve somon üretimi ile de yeni bir ihracat kapısı aralandı. Şu an 11 ülkeye yapılan balık ihracatı ile kent ekonomisine 17 milyon dolar gelir sağlanıyor.

Domates tarlada 50 kuruş, manavda 3 TL

Malatya'nın Darende ilçesinde domates üreten çiftçiler, tarlada 50 kuruşa sattıkları ürünlerin pazar ve manavlarda 2-3 TL'ye satıldığını belirterek, 'Biz tarlada ucuz satıyoruz, tüketici pahalı yiyor. Aradaki fark nereye gidiyor?' dedi.

İhraç edilen kayısı miktarı düştü, döviz girdisi arttı

Malatya'dan ihraç edilen kuru kayısı miktarında bir önceki sezona göre düşüklük yaşansa da döviz girdisinde artış sağlandı.

Elazığ'ın tescilli lezzeti 'orcik' için mesai başladı

Elazığ'da bağ bozumunun yapılmasıyla birlikte köylerde coğrafi işaret tescili alan oorcik için mesai başladı. İnşaat mühendisi Ahmet Altunyuva da, mezun olduktan sonra yöneldiği baba mesleği orcik üretimini yaparak iş hayatına atıldı.

Piyasa değeri 50 milyon, bu araçlar çürümeye yüz tuttu

Elazığ'da çeşitli sebeplerden dolayı trafikten çekilen yüzlerce araç ve motosiklet yediemin otoparkında sahipleri tarafından alınamadığı için çürümeye yüz tutuyor. Yaklaşık 50 milyon lira değerinde 500 aracın arasında lüks otomobiller de bulunması dikkat çekiyor.

Palu'da 8 ton yem bitkisi dağıtıldı

Elazığ'ın Palu ilçesinde çiftçilere hibe destekli 8 ton yem bitkisi dağıtıldı.

Ekmek ve yemek fabrikası ihalesi yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Yeni Ekmek ve Yemek Fabrikası'nın yapım işi ihalesi de gerçekleştirildi.