Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Yeşilyurt'ta 200 dekar arazi taşkınlardan korundu

Malatya merkez ilçe Yeşilyurt'ta 9 milyon liraya mal olan taşkın koruma tesisi sayesinde, 1 ilçe merkezi, 200 dekar tarım arazisi taşkınlardan korundu.

Sadıkoğlu'ndan yapılandırma değerlendirmesi

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılması kanun teklifinin TBMM'de kabul edilmesi ile ilgili değerlendirmede, İş dünyamızın kamu borçlarının yapılandırılması için yaptığımız girişimlerin olumlu sonuçlanmasından büyük memnuniyet duyuyoruz' dedi.

Tarladan seraya geçiş nedeniyle sebze fiyatları yükseldi

Sebze ve meyve tezghlarında mevsim nedeniyle sezon ürünleri yer alırken, yaz ürünleri olan ürünlerde fiyatlar tırmanışa geçmiş durumda. Yerli sebze hasadının sona ermesiyle Malatya Sebze ve Meyve Pazarında sebze fiyatları cep yakıyor. Domatesin ve Biberin kilosu 5 TL civarında. Tarladan seraya geçiş nedeniyle de sebze fiyatları yükseldi.

Malatya'da MÜSİAD ile Teknokent iş birliği

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi ile Malatya İnönü Üniversitesi Teknokent, bundan böyle daha fazla iş birliği yapacak.

Tüfenkci'den küçük esnafa müjde

AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Bülent Tüfenkci, yaptığı açıklamada Maliye Bakanlığı tarafından yakın zamanda küçük esnafa yönelik destek paketi açıklanacağının müjdesini verdi.

Battalgazi Belediyesi'nden vergi uyarısı

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi, 2020 yılı emlak ve çevre temizlik ile ilan-reklam vergilerinin ikinci taksit ödemelerinin başladığını ve ikinci taksitini yatırmak isteyen mükelleflerin mağdur olmaması için 30 Kasım'da ödemelerin sona ereceğini hatırlattı.

Malatya'da tarım ve hayvancılığa ilgi artıyor

Malatya Tarım Platform Başkanı İhsan Akın, tarım ve hayvancılığa ilginin arttığını belirterek, Tarım ve hayvancılıkta sürdürülebilirliğin sağlanması hayvancılığa ve tarıma yönelişin son zamanlarda lokal olarak artması, bizleri sevindirmiştir dedi.

Sadıkoğlu, iş dünyasının sorun ve taleplerini Hisarcıklıoğlu'na iletti

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile bir araya gelerek Malatya iş dünyası üzerine görüşme yaptı.

Fabrika gibi eğitim merkezi

İŞGEM Mesleki Eğitimle Büyüyor' projesi kapsamında yakın zamanda Malatya 2. OSB'de inşasına başlanacak eğitim merkezi fabrika gibi çalışacak. Merkezin model çalışmaları için Ankara ve Konya'da incelemelerde bulunan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Yeni eğitim merkezimiz nitelikli iş gücü fabrikası gibi çalışarak, gençlerimize iş garantili eğitim fırsatı sunacak' dedi.

Kayısıda ilk 10 ayda 207 milyon dolar gelir

Malatya'da 2020 yılının ilk 10 ayında 115 ülkeye 71 bin 939 ton kuru kayısı ihracatı gerçekleştirildi. Gerçekleşen ihracat ile 206 milyon 835 bin dolar gelir sağlanırken, dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinden kayısı en az etkilenen ürünlerin başında geldi.

Malatya'da 21 bin dekar alan daha sulanacak

Malatya'da, Boztepe Barajından borulu sulama şebekesi ile 20 bin 820 dekar alanın daha sulanması planlandı.

Malatya'da yerli tohuma önem

Malatya'nın Battalgazi ilçesi Atabey Mahallesinde yerli buğday tohumu ekimi düzenlenen program ile yapıldı.

Türkşeker’den çiftçilere 600 milyon lira destek

Türkşeker firması son iki ayda çiftçilere 600 milyon lira destek sağladığını açıkladı.

Malatya'da hedef daha fazla ihracat

Malatya'nın ihracat rakamlarının artması için çalıştıklarını ifade eden Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'İş dünyası olarak ülkemizin ve şehrimizin ihracattaki payını artırmak için canla başla çalışmaya devam ediyoruz' dedi.

Malatya Müttehitler Derneği'nde bayrak değişimi

Malatya İnşaat Müttehitleri Derneği'nde (MİMDER) Başlan Mustafa Duyar'ın istifasının ardından göreve Mehmet Bülbüloğlu getirildi.

Antalya yılın ilk 10 ayında 3 milyon 276 bin turist ağırladı

Antalya, 1 Ocak-31 Ekim tarihleri arasında 3 milyon 276 bin 627 turist ağırladı. Rakamların milletlere göre dağılımında ise ilk sırada 1 milyon 402 bin 578 rakamıyla Ruslar yer aldı. Bu rakam, geçtiğimiz sene aynı tarihler arasında 14 milyon 696 bin 873 turist olarak gerçekleşmişti.

Kahtalı'nın MÜSİAD ziyaretinde ekonomi konuşuldu

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı ve beraberindeki heyet, Müstakil Sanayici ve işadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Muharrem Poyraz ve yönetim kurulunu ziyaret etti. Kahtalı'nın MÜSİAD ziyaretinde ekonomi ve kayısı konuşuldu.

Arapgir'in meşhur köhnü üzümü artık Esenlik Marketler'de

Malatya'nın Arapgir ilçesinde yetişen ve kendine has tadı ve aroması ile adından söz ettiren meşhur köhnü üzümleri artık üreticiden direk alınarak Esenlik Süper Martkerler'de tüketiciyle buluşuyor.

Doğu'da en fazla ihracat Malatya'dan gerçekleştiriliyor

Doğu bölgesinde Tunceli, ihracatın yaklaşık 10 katı kadar ithalat yapıyor. Doğu'da en fazla ihracat Malatya'dan gerçekleştiriliyor.