Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Serbest piyasada altın fiyatları

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 462,70 lira oldu.

Kayısı Üretim ve Pazarlama Kooperatifi

Malatya Kayısı Üretim ve Pazarlama Kooperatifini Kuruldu.

Arslan’dan Hazine ve Maliye Bakanı Elvan’a ziyaret

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ı makamında ziyaret etti.

İlk blok ihracat treni Çin’e ulaştı

Türkiye'den Çin'e gitmek üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından 4 Aralık'ta İstanbul'dan uğurlanan ilk blok ihracat treni, varış noktası olan Çin'in Xi'an şehrine ulaştı.

Gaziantep’te esnafa destek sürüyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yeni tip Korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle esnafa destek olmak amacıyla kurumun tüm kiracılarından 2021 yılı Ocak, Şubat ve Mart Ayı kiralarında yüzde 50 indirime gitti. Öte yandan genelgeler doğrultusunda kapalı kalan büyükşehir kiracısı işyerlerinin kapalı olduğu süre kadar sözleşmelerinin uzatılması kararlaştırıldı.

Rusya’ya ihracatta yetkili akredite laboratuvar olacak

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın (OKA) Güdümlü Proje Desteği kapsamında desteklenecek olan Samsun Ticaret Borsası'nın başvuru sahibi olduğu 'Özel Gıda Kontrol Laboratuvarının Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi için imzalar atıldı.

Tedarik zinciri finansmanı için imzalar atıldı

Malatya Ticaret Borsası (MTB), üyelerinin ticari mal alım-satımlarında kolay finansman imknı için Ziraat Bankası'nın 'Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansmanı' projesi için iş birliği protokolü imzaladı.

Malatya TSO, İŞGEM firmalarından kira almayacak

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, pandemi destekleri kapsamında 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan İŞGEM'deki 52 firmadan yaklaşık 1 yıldır aidat alınmadığını, Aralık ve Ocak aylarında da kira alınmayacağını açıkladı.

İnce'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür

Malatya Minibüsçüler ve Umum Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın pandemi nedeniyle esnafa açıkladığı destek paketi nedeniyle teşekkür ederek, yeni müjdelerde beklediklerini söyledi.

MTSO ile Ziraat Bankası arasında protokol imzalandı

Malatya TSO ile Ziraat Bankası arasında 'Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansmanı protokolü imzalandı.

Esenlik Genel Müdüründen market açıklaması

Malatya Büyükşehir Belediyesi Esenlik Anonim Şirketi Genel Müdürü Ata Ünlü, süper market işletmeciliğinde halkın güven duyduğu bir noktada olduklarını ifade etti.

ESOB Başkanı Keskin'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür

TESK Yönetim Kurulu Üyesi, Malatya ESOB Başkanı Şevket Keskin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a esnaf ve sanatkara verdikleri destek ve katkılar için teşekkür ederek, 'Beklentilerimiz kısmen karşılanmıştır. İnanıyoruz ki, diğer beklentilerimiz de karşılık bulacaktır' dedi.

Malatya'da küçük esnafa destek kampanyası büyüyor

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi olan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu'nun, pandemi sürecinden olumsuz etkilenen küçük esnafa destek verilmesi için başlattığı kampanya tüm ülkeye yayılıyor. Sadıkoğlu, vatandaşlara çağrıda bulunarak, alışverişlerini yerel esnaflardan yapmalarını istedi.

Hamsi bereketi balıkçının yüzünü güldürdü

Karadenizli balıkçıların yüzünü son günlerde bol avlanan hamsi güldürdü.

Malatya enerjide örnek çalışmalara imza atılıyor

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yaka Mahallesinde Güneş Enerji Santrali (GES) çalışmalarının devam ettiği alanda incelemelerde bulundu. Başkan Gürkan, 'Malatya genelinde yapılan çalışmaların yanında enerji alanında yapılan çalışmalarla da Malatya'nın geleceğine yatırımlarımız devam ediyor' dedi.

İnşaat müteahhitleri fahiş fiyatlar nedeniyle tedarik sıkıntısı yaşıyor

Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİMDER) Mehmet Bülbüloğlu, inşaat malzemelerinde yüzde 80'lere varan fiyat artışı nedeniyle tedarik sıkıntısı yaşadıklarını söyledi.

Çınar, yeşil Topsöğüt konutlarında incelemelerde bulundu

Yeşil Topsöğüt Konutları İnşaat alanında incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgiler alan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt'un tüm bölgelerini depreme dayanıklı yaşam alanlarıyla donatmak adına çok titiz çalıştıklarını ifade etti.

Sadıkoğlu: 'Gün birbirimize sahip çıkma günü'

Küresel ve dev zincir firmalar karşısında rekabet gücü azalan yerel esnafın pandemi süreci ile ayakta kalma savaşı verdiğine dikkat çeken Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Malatyalı hemşerilerimiz yerel esnaf ve şirketlere sahip çıkmalı' dedi.

Hamsi fiyatları asansör gibi

Sinop'ta dün kilogram fiyatı 8 TL'ye kadar düşen hamsinin fiyatı bugün 12 TL'ye yükseldi.