Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Battalgazi Belediyesi'nden personeline toplu sözleşme müjdesi

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi'nde görev yapan KHK'lı 747 daimi işçi statüsünde çalışanı yakından ilgilendiren, ücret ve sosyal hakları iyileştirecek Toplu İş Sözleşmesi, Battalgazi Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında imzalandı. 2 yıl geçerli olacak olan toplu iş sözleşme ile işçiler maaşlarına yüzde 13 oranında zam alırken, diğer sosyal haklarında eklenmesi ile bu oran yüzde 30'a ulaştı.

Yeşilyurt Belediyesi'nde vergi affı için yapılandırma başvuruları başladı

Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Nogay, 7256 sayılı vergi affı kapsamında Yeşilyurt Belediyesine borcu bulunan vatandaşların yapılandırma için müracaatların başladığını söyledi.

Malatya Büyükşehir belediyesi borçları yapılandırıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi, belediyeye borcu olan kişi ve kuruluşların vergi, kira ve diğer konulardaki borçlarını yapılandırıyor. Yapılandırma kapsamında 31 Aralık 2020 tarihine kadar başvurmaları halinde peşin ödemede gecikme zammı affı ve 18 aya varan taksitlendirme imkanı sağlıyor.

ESOB Başkanı Keskin'den işyeri sahiplerine asgari ücret desteği önerisi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Şevket Keskin, korona virüs salgını nedeniyle tedbir amaçlı işyerleri kapanan ve işleri düşen esnafa geçici süreyle en az asgari ücret desteği sağlaması gerektiğini ifade etti.

Sulu tarımdan ekonomiye 720 milyon 141 bin TL katkı

Malatya'da sulu tarım dolayısıyla bir yılda ekonomiye 720 milyon 141 bin TL katkı sağlandı.

Sadıkoğlu Kızılay'ın Afet Barınma sistemleri fabrikası inşaatında inceleme yaptı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte, eski Vagon Onarım Fabrikası alanında Türk Kızılay tarafından inşaatı devam eden Afet Barınma Sistemleri Fabrikası inşaatında incelemelerde bulundu.

Battalgazi Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi'nden yapılan açıklamada 2020 yılı emlak ve çevre temizlik ile ilan-reklam vergilerinin ikinci taksit ödemelerinin 30 Kasım Pazartesi günü sona ereceğini hatırlatarak, mağduriyet yaşanmaması için ödemelerin yapılması konusunda uyarıda bulundu.

Malatya iş dünyasından hukuk reformu memnuniyeti

Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde bakanların katılımıyla düzenlenen toplantıya katılan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'İş dünyasının yaşadığı sorunların diyalog ortamında ele alınmasından büyük memnuniyet duyduk' dedi.

Malatya Büyükşehir'de toplu iş sözleşmesi yüzde 20 zamla sonuçlandı

Malatya Büyükşehir Belediyesi, 696 KHK ile kadroya geçen işçilerle toplu iş sözleşmesini imzaladı. Büyükşehir Belediyesi ve HAK-İŞ arasında yapılan toplu iş sözleşmesinde KHK'lı çalışan 2 bin 200 çalışana ortalama yüzde 20 zam yapıldı. Buna göre en düşük maaş alan işçiye yaklaşık 560 lira ücret artışı sağlanmış oldu.

Serbest piyasada altın fiyatları

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 459,90 lira oldu.

Malatya TSO'da yapılandırmanın detayları anlatıldı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı'na davet edilen SGK Malatya İl Müdürü Tekin Kutlu, 7256 Sayılı Yapılandırma Kanunu hakkında meclis üyelerine bilgiler verdi.

Malatya Büyükşehir, su borçlarını yapılandırmaya başladı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 7256 Sayılı Kanun kapsamında su borcu olan vatandaşlara 31 Aralık 2020'ye kadar başvurmaları halinde 18 aya varan taksitlendirme imkanı sağlayacak.

Ekim ayında Giresun’da 673 konut satıldı

Giresun'da ekim ayı içerisinde toplam 673 konut satışı gerçekleşti.

Malatya Vergi Dairesi'nden yapılandırma uyarısı

Malatya Vergi Dairesi Başkanı Fatih Güleç, vergi cezaları ile ilgili yapılandırmaların başladığını belirterek bu imkanlardan faydalanmak isteyen mükelleflerin 31 Aralık 2020 tarihine kadar başvuru yapmaları gerektiğini ifade etti.

Türkiye'nin en büyük çadır ve tekstil fabrikası Malatya'ya yapılıyor

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya'da Kızılay Afet Barınma Sistemleri Fabrikası ile Çadır ve Tekstil Fabrikası inşasının devam ettiği alanı ziyaret ederek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler aldı. Atıl vaziyetteki Vagon Onarım Fabrikası'nın dönüştürülmesiyle başlayan süreci yakından takip eden Başkan Gürkan, Kızılay'ın yaptığı fabrikaların tamamlanmasıyla Türkiye'nin ve Orta Doğu'nun en büyük merkezinin Malatya'da olacağını söyledi.

Kızılay'ın Malatya'daki 3 fabrikası 2021'de faaliyete geçecek

Kızılay'ın Malatya'da inşaatları süren lojistik merkez ve afet barınma konteyner üretim fabrikaları önümüzdeki yıl faaliyete geçecek.

Başkan Hisarcıklıoğlu TOBB Türkiye Ekonomi Şurası Konuştu

Başkan Hisarcıklıoğlu TOBB Türkiye Ekonomi Şurası Konuştu

Sadıkoğlu'ndan istihdama ve ihracata odaklanma vurgusu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Ekonomi Şurası'na katılan Malatya TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, yeni ekonomik reformun iş dünyasını heyecanlandırdığını ifade ederek, 'Daha güçlü bir şekilde üretime, yatırıma, istihdama ve ihracata odaklanacağız' dedi.

Akçadağ OSB'de 3 bin kişiye iş imkânı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetimi, Akçadağ İlçesine kurulacak Organize Sanayi Bölgesi Bilgilendirme Toplantısına katıldı. Toplantıda bu yıl içerisinde tescil olması planlanan OSB için yapılan teknik çalışmalar ve ön talep başvuruları hakkında bilgiler verildi.