Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Kayısıdan bu yıl 500 milyon dolar gelir hedefleniyor

Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Ramazan Özcan, 2020 yılında 90 bin ton kuru kayısı ihracatı ile 266 milyon dolar gelir elde edildiğini belirterek, bu yıl ise 500 milyon dolar gelir hedeflediklerini söyledi.

Yeşilyurt'ta Melekbaba Mahallesi'nde dönüşüm yatırımlarına hız verildi

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, düzenlediği istişare toplantısında Melekbaba Mahallesi'ndeki dönüşüm yatırımları hakkında bilgi vererek, Melekbaba, yeni yatırımlarla daha fazla tercih edilecek dedi.

FKA, 2021 yılı SOGEP proje fikri önerilerini bekliyor

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından 2021 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında proje fikri önerileri alınmaya başlandı.

Arıcılık ve İpekböcekçiliğine destek

Arıcılık ve İpekböcekçiliği yatırımlarının teşvik edilmesi ve makine, alet, ekipman alımına yönelik yatırımların artması için destek paketi açıklandı.

Tavacı Seydo Kasap Akpınar'da Faaliyette!

Yılların deneyimli Et ustası Tavacı Seydo 1970 yılından beri Tavacı Seydo markasıyla Tava Yemekleri sektöründe Tartışmasız liderliğini koruyor.

Malatya'da ihracat yapan firma sayısında artış

Malatya'da üretilen ürünlerin ihraç edilebilmesi için Malatya TSO'dan talep edilen ihracat belgesi sayısında 2020 yılında 2019 yılana göre yüzde 21 artış yaşandı.

MTB kayısıya sahip çıkıyor

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Ramazan Özcan'ı ziyaret ederek, bir süre sohbet etti. Ziyarette konuşan Başkan Güder, 'Malatya'mızın can damarı Malatya Ticaret Borsası Kayısı'mızın sahibidir' dedi.

Hekimhan'da 2 bin 700 dekar alan sulanmayı bekliyor

Malatya'nın Hekimhan ilçesi Kurşunlu Mahallesi'nde 2 bin 700 dekar alan önümüzdeki yıl sulanacak.

1 milyar insan tatile çıkamadı, buna bir de gidilemeyen kış tatili eklendi

ANTALYA (İHA) – Pandemi sürecinde ekonomik açıdan en çok etkilenen hizmet kollarından olan turizm sektörü ayakta kalmaya çalışıyor. Geçtiğimiz yıl 2019 sezonuna göre büyük düşüşler yaşayan turizm sektörü, 2021 yılını geçiş yılı olarak kullanıp 2022'de normale dönmeyi hedefliyor. Kent Konseyi Turizm Grubu Başkanı Recep Yavuz, şimdiden 2021 sezonu için tahminde bulunmanın zor olduğunu belirterek, 2021 yılı bir geçiş yılı olacak. 2022 yılında turizmde patlama olabilir' şeklinde konuştu.

Bülent Tüfenkci'den 2020 değerlendirmesi

Ak Parti Malatya Milletvekili ve Ak Parti MKYK Üyesi Bülent Tüfenkci, Malatya'ya önemli yatırımların kazandırıldığı bir yılı geride bıraktıklarını söyledi.

Covid-19, 2020’de iletişim sektörünün alışkanlıklarını değiştirdi

Markaların 2020 yılında medyaya servis ettiği basın bülteni içeriklerinin odağı Covid-19 oldu.

Hekimhan'da 3 bin 300 dekar alan sulanmayı bekliyor

Malatya'nın Hekimhan İlçesinde tamamlanmayı bekleyen Karadere Göleti ile 3 bin 300 dekar alan suya kavuşacak.

Sadıkoğlu, Malatya TSO'nun 2021 hedefini açıkladı

2020 yılında yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen ekonomi, üretim, ticaret ve sosyal alanda önemli çalışmalara imza atıklarını belirten Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, '2021 yılında da daha çok istihdam, daha fazla üretim, yükselen ihracat hedefiyle çalışmaya devam edeceğiz' dedi.

FKA'dan 6 projeye destek

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından ilan edilen Fizibilite Desteği Programı kapsamında 2020 yılı genelinde toplam 6 proje başarılı bulunarak destek almaya hak kazandı.

Asgari Ücretli Son Bir Yılda 14 Adet Çeyrek Altın Kaybetmiştir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 2021’den itibaren geçerli olacak yeni asgari ücrete ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

TOBB’dan 30 Bin Öğrenciye Klavyeli Tablet Desteği

TOBB’dan 30 Bin Öğrenciye Klavyeli Tablet Desteği

Keskin: Cumhurbaşkanımız vatandaşı marketlere ve gıda toptancılarına ezdirmemeli

Keskin: Cumhurbaşkanımız vatandaşı marketlere ve gıda toptancılarına ezdirmemeli

Bakan Pekcan Diyarbakır’daki STK temsilcilerini dinledi

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Ticaret Borsası, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan ve yöneticileri ile video konferans yöntemiyle bir araya geldi.

Hekimhan, 2 bin 250 dekar sulanmayı bekliyor

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde yapılacak sulama kanalları ile 2 bin 250 dekar tarıma elverişli arazinin cazibeli borulu şebekesi ile sulanması sağlanacak. Budaklı Göleti Sulaması inşaatının ihalesi 3 Şubat 2021 tarihinde yapılacak.