Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Sadıkoğlu, 'Sigorta risklere karşı en büyük güvencemiz'

12-18 Ekim Sigortacılık Haftası ile ilgili açıklamalarda bulunan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğu, hayatın her alanında riskler bulunduğunu ve sigorta sektörünün bu riskler karşısındaki en büyük güvence olduğunu dile getirdi.

Kanatlı Barajı'nda sona gelindi, su tutma işlemi başlatılıyor

Elazığ'da Karakoçan ve Kovancılar ilçeleri sınırlarında yılda 79 milyon TL tarımsal sulama faydası olması planlanan Kanatlı Baraj'ında sona gelindiği ve 20 Ekim'de su tutma işleminin başlayacağı bildirildi.

Fasulyede hasad dönemi

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinin bereketli topraklarında yetiştirilen fasulye de hasat başladı. Bu yıl Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin Esenlik Süper Marketlerinde satılacak olan fasulye üreticisi umutlu.

Elazığ'da 2 köyde çatılara kuruldu, artık kendi elektriklerini üretecekler

Orman köylerinin elektrik ihtiyaçlarını güneş enerjisinden sağlamasını hedefleyen 'Fotovoltaik Elektrik Enerjisi Üretim' projesi kapsamında Elazığ'da 2 köyde 25 haneye sistem kuruldu. Kurulan güneş enerjisi sistemiyle üretilen enerji sayesinde köy sakinlerinin artık elektrik faturası ödemekten büyük oranda kurtulacağı belirtildi.

Malatya'da 3 sulama göleti hizmete girecek

Malatya'nın iki ilçesinde yapılacak olan 3 gölet, toprağı suya kavuşturacak.

Elazığ'da geçtiğimiz ay 933 konut satıldı

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre geçtiğimiz ay Elazığ'da 933 konut satışı yapıldı, komşu illerden Bingöl'de 273 Tunceli'de ise 96 konut alıcı buldu.

Teknokent güneş enerjisi ile kendi elektriğini üretecek

Malatya Teknokent, bir süredir üzerinde durulan yenilenebilir enerji çalışmaları kapsamında Güneş Enerjisi Santraline (GES) kavuşuyor. Projesi onaylanan ve ihale süreci tamamlanan GES'in kurulumuna yakın zamanda başlanacak.

Elmalı Göletiyle araziler suya kavuşacak

Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı Elmalı Göleti sulaması basınçlı borulu işi ihalesi 11 Kasım'da gerçekleşecek.

Elazığ'da ceviz üretimi yüzde 100 arttı, yıllık 4 bin tona yaklaştı

Türkiye'de son yıllarda ciddi devlet desteği verilen cevizin üretimi Elazığ'da yüzde 100 arttı, yıllık üretim 4 bin tona yaklaşırken, 6 bin dekar olan ekili alan 12 bin dekara yükseldi.

Pazar esnafını hem marketler hem de virüs vurdu

Malatya meyve ve sebze pazarı esnafını hem marketler hem de korona virüs vurdu. İşlerinin iyice azalmasından şikayet eden esnaf eski günlerini özlüyor.

Otobüslerde virüs önlemleri artırılıyor

Otobüslerde koronavirüs önlemleri artırılmaya başlandı. Daimler bünyesindeki Mercedes-Benz ve Setra markalı otobüslerde, yolculardaki yayılımın azaltılması adına yapılan iklimlendirme sistemi, partikül filtreleri, sensörlü dezenfektan gibi bir çok özellik ile yenilikler sunulmaya başlandı.

Ağustos ayı sanayi üretim endeksi değerlendirmesi

Ağustos ayı sanayi üretim endeksi sonuçlarını değerlendiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya sanayisinin bölgesinde üretim üssü olması yolunda çalışıyor, çözüm üretiyoruz dedi.

Kuşlar yemlerinden, satıcılar ekmeğinden oldu

Dünyayı etkisi altına alan Korona virüsü nedeniyle; sokak, cadde ve açık alanlarda bulunan güvercinlere yem dağıtanların sayısı azalırken, müşterileri azalan yem satıcıları da zor günler geçiriyor.

Cami ve okullarda su israfı önleniyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, su israfını önlemek amacıyla Antalya ve ilçelerindeki cami ve okulların su tesisatlarını elden geçiriyor.

Büyükşehir Belediyesinden pandemide 500 bin sıcak yemek

Mersin Büyükşehir Belediyesinin merkez ve Tarsus'taki aşhanelerinde pişirilen yemekler, pandemi sürecinin başladığı tarihten itibaren yarım milyon insanın karnını doyurdu. Pandemi döneminde oluşturulan Kriz Masasına gelen taleplerin tümünü karşılayan Büyükşehir Belediyesi, normalleşme sürecinde de kaydı bulunan vatandaşlara hizmet götürmeyi sürdürüyor.

Esenlik'te yıllık 1 milyon TL'lik elektrik tasarrufu sağlandı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Esenlik Şirketi, son bir yılda elektrik tüketiminde yaptığı tasarruf ile 1 milyon TL'yi kasasında bıraktı.

Otomobil üretimi yüzde 18 düştü, ikinci el araç fiyatları fırladı

Yılın ilk dokuz ayında otomobil üretiminin geçen yıla göre yüzde 18 azalması ikinci el araç fiyatlarının yukarı yönlü harekete geçmesine neden oldu. Oto galer sahipleri piyasadaki arzın talebi karşılamadığından dolayı fiyatların artışa geçtiğini düşünüyor.

Elazığ'da kırmızı elma hasadı başladı

Bir çok tarım ürünü ile ön plana çıkan Elazığ'da, kırmızı elmanın hasadı başladı.

Elazığ'da yüzde 41'lik arazi birleştirilmesi sağlandı

Elazığ'da Uluova arazi toplulaştırma çalışmaları kapsamında yüzde 41'lik arazi birleştirilmesi sağlandığı bildirildi.