Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Jeotermalli sera projesinde önemli gelişme

Kütahya'nn Simav ilçesinde, sosyoekonomik kalkınma ve rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlaması planlanan jeotermale dayalı sera bölgesi için, gelişmelerin sevindirici olduğu belirtildi.

Karaman'dan 15 ile salçalık biber satışı

Karamanlı bir çiftçi, ürettiği bin 400 ton salçalık biberin 15 ile satışını yapıyor.

BUTTİM Başkanı Şengül, Zabıta Daire Başkanı Muhammed Emin Tarım'ı ziyaret etti

BUTTİM Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Şengül, Zabıta Teşkilatı'nın 194. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Muhammed Emin Tarım'ı ziyaret ederek teşkilatlarının kuruluş yıldönümünü kutladı ve çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Vali Elban'dan kadın kooperatiflerine destek sözü

Adana Valisi Süleyman Elban, kadın kooperatiflerinin hem sosyal hem de ekonomik açıdan yerel kalkınmaya katkıda bulunduğunu belirterek, Daha çok ürün, daha iyi ambalaj ve daha fazla kişiye ulaşılması, daha fazla kadınımızın ekonomiye dahil edilerek gelir elde etmesi, bir şey ürettiği konusunda özgüven oluşturulması, bu anlamda tatmin duygusunun artması için bu işin geliştirilmeye ihtiyacı var. Bu konuda sizlere destek olacağım' dedi.

Dış yatırım alan şirket yeni yapısıyla yoluna devam edecek

Almanya merkezli yatırım fonu Delta Invest'in liderliğinde kurulan konsorsiyum tarafından satın alınan Arvato CRM Türkiye, yeni yapısıyla birlikte Mayen ismiyle yoluna devam edecek.

Matlı: 'vasıflı iş gücü için eğitime desteğimiz sürecek'

Millî Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) arasında meslekî eğitim ile reel sektörü birbirine entegre etmek maksadıyla hayata geçirilen, Meslekî Eğitim İş Birliği Protokolü çerçevesinde oluşturulan İl Protokol Yürütme Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Hatay'da mandalina hasadı başladı

Hatay'ın Payas ilçesinde, erkenci tür Okitsu cinsi mandalinanın hasadına başlandı.

AVM'lerde koronavirüse karşı yeni dönem

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ile Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) tarafından İmzalanan protokolle birlikte AVM'lerde masa mesafeleri, asansörlerin kullanımı, dezenfeksiyon işlemleri ve lavaboların temizliği konularında belirlenen yeni standartlar uygulanacak.

Uzmanlardan incir üreticilerine 'depolama' uyarısı

Anne sütünden sonra en faydalı yiyecekler arasında gösterilen ve vücut direncini arttırdığı için pandemi döneminde daha fazla tüketilmesi önerilen kuru incirin, kalitesini koruması için muhafaza ederken belli kurallara uyulması gerektiği belirtildi.

Burdur Şeker Fabrikası üretime başladı

Burdur Şeker Fabrikası üretime başladı. Kampanya döneminde 133 günde 683 bin ton pancar işlenip, 93 bin ton şeker üretimi yapılacak.

İhlas Ev Aletleri, ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi'ni uygulamaya başladı

İhlas Ev Aletleri, bünyesinde ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi'ni uygulamaya başladı.

Çeşme'de, Karabuğday'ın bilgilendirme toplantısı yapıldı

Çeşme Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü, Çeşmeli üretici için alternatif ve ara ürün olabilecek Greçka (Karabuğday) ile ilgili tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenleyerek, Ovacık'ta bir tarlada da ekim yaptı.

Samsun'da 'Mandalarda Suni Tohumlama Projesi' başladı

Tarım ve Orman Bakanlığınca, Suni Tohumlama Uygulamaları ile Etçi ve Kombine Irkların Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında Manda Türünde Suni Tohumlama Uygulaması Projesi Samsun'da başlatıldı.

Coşkunöz Metal Form Genel Müdürü Barış Murat Karaadak oldu

Köklü geçmişi ve otomotiv sanayisindeki bilgi birikimiyle 70 yıldır faaliyet gösteren Coşkunöz Holding'in bağlı şirketleri arasında yer alan Coşkunöz Metal Form'un yeni genel müdürü Barış Murat Karaadak oldu.

Sarı susamın sırrı Gökova'nın iyotlu rüzgarında

Ula'nın Gökova Körfezi havzasında yıllardır geleneksel yöntemlerle yetiştirilen organik susam hasadı başladı. Japonlar tarafından büyük ilgi gören ve geleneksel yemekleri Suşi yapımında kullanılan sarı susamda bu yıl rekolte düşüklüğü yaşandığı açıklandı.

Sağlık-Sanayi İş Birliği Platformu, Oya Coşkunöz Aktaş'ı ağırladı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz'un göreve geldiği andan itibaren ağırlık verdiği üniversite-sanayi iş birliğinin arttırılması çalışmaları çerçevesinde ilk defa bu yıl uygulamaya alınan Sağlık-Sanayi İş Birliği Platformu da yeni projeler için toplantılarını sürdürüyor.

Serbest piyasada altın fiyatları

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 465,70 lira oldu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi TDİOSB müteşebbis heyetinde

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Belediye Meclis Kararı alarak yüzde 40 katılım payı oranı ile Diyarbakır Tarıma Dayalı Besi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) müteşebbis heyetinde yer alacak.

Ayvalık Zeytinyağı için tağşiş ve taklitlere karşı savaşı başlattı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde; 'Ayvalık Zeytinyağı' adını kullanarak tağşiş ve taklit yapan firmalar mercek altında alan Belediye Başkanı Mesut Ergin, bu firmalar hakkında suç duyurusunda bulundu.