Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Esenlik Limited Şirketi'nin unvanı değişti

Malatya Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Esenlik İmar İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi'nin unvanı, Esenlik İmar İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi olarak değiştirildi.

Türkiye’nin en yüksek köprüsü açılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman hattını birbirine bağlayan Botan Çayı Beğendik Köprüsü'nün hizmete açılacağını açıkladı.

Çekte 'Karekod'u bulan Malatyalı, patent davasını kazandı

Kredi Kayıt Bürosu A.Ş.'nin karşılıksız çeklerin önüne geçmek için 2017 yılında hayata geçirdiği Findeks uygulamasının patentinin kendisinde olduğunu ifade eden Malatyalı eski banka müdürü Erkan Gölgeli'yi mahkeme de haklı bularak karşı tarafın açtığı patent iptal davasını reddetti. Gölgeli, 5 yıldır patentinin üzerindeki ihtiyati tedbir kararı nedeniyle ülkeye girecek 30 milyon dolarlık döviz girdisinin de engellendiğini iddia etti.

MTSO Başkanı Sadıkoğlu, OSB'de incelemelerde bulundu

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Göreve geldiğimiz günden bu yana yapmış olduğumuz çalışmaların amacı Malatya Organize Sanayi Bölgesi'ni, bölgesinde hak ettiği değerde vizyonu olan OSB'ye dönüştürmek' dedi.

Malatya Teknokent'teki firma sayısında büyük artış

Malatya İnönü Üniversitesi Teknokent'teki firma sayısı son 4 yılda yüzde 270 artış gösterdi.

Covid-19 gölgesinde kayısı hasadı

Malatya'nın dünyaca meşhur kayısısında bu yıl hasat Covid-19 gölgesinde yapılıyor.

Lavanta hasat günü düzenlendi

Malatya'nın Arguvan ilçesinde Lavanta hasadının başlaması nedeniyle Lavanta hasat günü düzenlendi.

Malatya'da kiraz hasadında sona doğru

Malatya'da Kiraz hasadında sona doğru gelinirken, üretici bu yıl emeğinin karşılığını alamadı.

Sadıkoğlu'ndan Beylerderesi'ne alternatif köprü teklifi

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Turgut Özal Viyadüğünde olası bir kazada şehre girişin durduğunu ifade ederek alternatif bir yolun acilen açılması gerektiğini söyledi.

Malatya'da Teknoköy kurulacak

Malatya İnönü Üniversitesi bünyesindeki Teknokent tarafından Teknoköy çalışmaları başlatıldı.

Malatya'da sazan sezonu başladı

Malatya'da 1 Nisan-30 Haziran tarihleri arası uygulanan sazangiller avcılık yasağının kalkmasının ardından tekne ile göle açılan balıkçılar vira bismillah diyerek sazan avına başladı.

Otogarda kayısı yoğunluğu

Malatya'da kayısı hasadı sezonunun başlaması ile birlikte, Malatya Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde (MAŞTİ) de yoğunluk yaşanıyor. Her gün yüzlerce kilo yaş kayısı kolisi, otobüslerle Türkiye'nin birçok noktasına gönderiliyor.

Borsa Başkanı Özcan'dan tahmini kayısı rekoltesi açıklaması

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, bu yıl açıklanan tahmini kayısı rekoltesinin Tarım İl Müdürlüğü tarafından oluşturulan komisyonun belirlediğini belirterek, 'Bu yıl enteresan iş oldu. 30 yıldır tahmini rekolte tespiti yapılıyor. Bu yıl rekolte tartışması üzerinden bir lobi oluşturuluyor, başka bir şey hedefleniyor' dedi.

Fırat Kalkınma Ajansı'na 6 personel alınacak

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından, 1 Hukuk Müşaviri olarak görevlendirilecek Uzman Personel, 3 Uzman Personel ve 2 Destek Personel alımı gerçekleştirecek.

Fizibilite desteği için başvurular başladı

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından TRB1 Bölgesinin (Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli) kalkınmasına ve rekabet gücünün geliştirilmesine yönelik proje havuzunun güçlendirilmesi doğrultusunda uygun yatırım proje önerilerinin fizibilite ve eklerinin hazırlanmasının sağlanması amacıyla 2020 Yılı Fizibilite Desteği Programı başvuruları başladı.

'Elektrik Enerjisi Tedariği Protokolü' imzalandı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Aras Elektrik Dağıtım A.Ş arasında 'Elektrik Enerjisi Tedariği Protokolü' imzalandı.

Malatya'nın 'Sarı altınında' hasat mevsimi

Avrupa Birliği Coğrafi İşaret belgesi ile sofraların ve tezgahların aranan ürünü olan Malatya'nın sarı altını kayısı da hasat dönemi başladı. Yaklaşık 45 gün sürecek olan hasat sezonunda dalından toplanan yaş kayısılar Avrupa'da rafları doldurmaya başladı.

Malatya'da antepfıstığı yaygınlaşıyor

Malatya'da, bu dönemde yaklaşık bin adet yabani menengiç ağacına antepfıstığı aşılandı.

Darendeli Arıcılar, bu yıl verim yüksekliğinden umutlu

Malatya'nın Darende İlçesi'nde Arıcılık son yıllarda birçok ailenin geçim kaynağı olmaya başlarken, Bal üreticileri son iki yılda alamadıkları rekolteyi bu sezon alacaklarını söylediler.