Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Özcan'dan kayısı uyarısı

Malatya Kayısısı diye tezgahlara Mut Kayısıları dizilerek tüketiciler kandırılıyor. Hemen hemen her ilde tezgahlara dizilen Mersin Mut kayısısı, Malatya Kayısı denilerek piyasaya sürülüyor.

Çiftçi proje başvuruları 7 Temmuz'a uzatıldı

Tarım ve hayvancılıkla ilgili projelere başvuru tarihi 7 Temmuz'a uzatıldı.

Başkan Çınar'dan kiraz yarışması ödül törenine davet

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 21 Haziran 2020 Pazar günü saat 17:00'de Ahmet Atılgan Parkında yapılacak olan 'En İyi Kiraz' ve 'En İyi Kiraz Bahçesi' yarışmasının ödül törenine tüm Malatyalıları davet etti.

Otellerde denetimli güvenli yeni normal dönemi

Yeni normalleşme adımlarının atılması ile birlikte otellerde 'üçüncü taraf denetim hizmeti' ile normale dönüyor. Salgının etkisiyle birçok vatandaş tatillerini ileri tarihe ertelerken birçoğu ise tatillerini iptal etmişti. Bu hizmet ile birlikte misafirlere otellerde konforlu bir yaşam sunulacak.

Antalya Havalimanı üç altın kuraldan taviz vermeyecek

Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Müdürü Deniz Varol,Antalya Havalimanı'nda ulusal ve uluslararası tüm önlemlerin alındığının altını çizerek, Gönül rahatlığıyla Antalya'ya gelebilirsiniz. Çünkü bizler sadece ulusal değil uluslararası tüm önlemleri havalimanında almış bulunuyoruz. Bizler önlemlerimizle birlikte Türk misafirperverliğini de kullanarak sizleri burada en güvenli şekilde karşılayıp, konaklayacağınız otellere uğurluyoruz, bir şüpheniz olmasındedi.

Üreticiden Bakan Pakdemirli’ye teşekkür

Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin İthalat yerine yerli üretime önem vereceğiz açıklamasının kendilerini umutlandırdığını belirterek, Bakan Pakdemirli'ye teşekkür etti.

Başar, Kayısı Rekoltesi Bölge, Bölge Açıklansın

Battalgazi Ziraat odası başkanı Mehmet Başar " Kayısı'da birinci derece ilgili Üreticiler ve Ziraat odalarıdır. Maalesef Ziraat odalarından ve üreticilerimizden görüş alınmadan oldu bittiye getirilerek neyin hesabı içerisinde olduğunu bilmediğimiz bir alavere dalavereyle rekolte açıklanıyor.

Özcan, konsantre kayısı için 2 TL önerdi

Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Ramazan Özcan, konsantre, meyve suyu olacak kayısı için en az 2 TL önerdiklerini belirterek, 'Meyve suyu fabrikaları ucuz fiyat önerirse, üreticiyi örgütleyip hak edilen değere gelene kadar onlara ucuz ürün satmayı düşünmüyoruz' dedi.

Kayısı rekoltesi tartışmalarına Kayısı Derneği de katıldı

Malatya'nın dünyaca meşhur kayısısıyla ilgili bu yılki tahmini rekolte tartışmaları sürüyor. Bu tartışmalara Kayısı Araştırma ve Proje Geliştirme Derneği de katılarak, Malatya'da kurulma çalışmaları yapılan ancak faaliyete geçemeyen Kayısı İhtisas Borsası kurulmasını önerdi.

Akçadağ'da hububat hasadı başladı

Malatya'nın Akçadağ İlçesinde Arpa ve Buğday hasadı başladı.

Malatya'da mini tekno pazar etkinliği

Malatya İnönü Üniversitesi bünyesindeki Teknokent tarafından mini tekno pazar etkinliği 25 Haziran'da düzenlenecek. Etkinlikte, üniversite-sanayi işbirliği amaçlanıyor.

MTSO Meclis Üyesi Demirtaş'tan rekolte açıklaması

Kayısıda bu sezon için açıklanan tahmini rekolteyle ilgili açıklama yapan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Merdan Demirtaş, rekoltenin yüksek açıklandığını belirterek komisyonun yeniden kurulması gerektiğini ifade etti.

2020 tahmini kayısı rekoltesine itirazlar sürüyor

Geçtiğimiz günlerde açıklanan 2020 sezonu tahmini kayısı rekoltesine tepki gösteren Malatya'nın Kuluncak İlçesi Ziraat Odası Başkanı Hasan Yıldırım, açıklanan rekoltenin gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü.

Çeşme’nin ilk Güvenli Turizm Sertifikası

İzmir'in ilk Güvenli Turizm Sertifikası Çeşme'de bir otele verildi.

İşten çıkartılan belediye çalışanları için sosyal mesafeli miting

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), Türkiye geneli işten çıkartılan belediye çalışanları için meydanlara indi. Sosyal mesafeli ve maskeli olarak miting düzenleyen sendika, basın açıklamasının ardından Adana Büyükşehir Belediyesi'nin temsili posterinin önüne siyah çelenk koydu.

Corendon Havayolları 27 Haziran’da göklere dönüyor

Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, Corendon Havayollarının Pandemi nedeniyle ara verdiği uçuşlara tekrar başlayarak göklere geri döndüğünü, yoluna devam ettiğini, çalışmalara başladığını ve uçuş programını açıkladığını söyledi.

Galericilerde 'sopalı' pazarlık dönemi

Diyarbakır'da korona virüs vaka sayısı hızla artmaya devam ederken, oto galeri esnafı da sosyal mesafe kuralına uymak için ilginç bir yönteme imza attı. Galericiler, araç almak için gelen müşterilerle sosyal mesafeyi korumak için sopa aracılığıyla pazarlık yapmaya başladı.

Elazığ'da arıcıların sorun ve çözüm önerileri görüşüldü

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde arıcıların sorunları görüşüldü, çözüm önerileri dinlendi.

Parmaksız, kayısı rekoltesi tahminini fazla buldu

Malatya'nın Hekimhan ilçesi Ziraat Odası Başkanı Hacı Parmaksız, kayısı rekoltesi tahminini fazla bularak, tahmini rekoltenin açıklanandan az olduğunu iddia etti.