Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Tekstil piyasası bayram öncesi sessizliğe büründü

Tekstilde bayram öncesi alışılmışın dışında durgunluk yaşanıyor. Tekstil esnaflarını mağazada satışların neredeyse sıfırlandığını, alışverişlerin sosyal medya üzerinden sürdüğünü belirtiyor.

Bakan Pakdemirli'den 22 Mayıs Uluslararası Biyolojik Çeşitlilik Günü mesajı

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, 22 Mayıs Uluslararası Biyolojik Çeşitlilik Günü münasebetiyle mesaj yayınladı.

Kurumsal firmalar için taşınabilir bilgisayar üretildi

Türkiye'deki kurumsal firmalar için P serisinden P1440, P2540, P3540 ve P5440 olmak üzere 4 farklı notebook modeli getireceklerini duyuran bilgisayar üreticisi Asus, yazılı açıklama yaparak yeni serinin özellikleri hakkında bilgi verdi.

Normalleşme sürecinde aile bütçesi nasıl yönetilir?

Normalleşme sürecinde aile bütçesi nasıl yönetilir?

Bu ürünlere olan ilgi ramazanda 4 kat arttı

Normal zamana göre ramazan ayında artış gösteren gıda sektörünü yorumlayan İHBİR Yönetim Kurulu Üyesi Altun, Makarna ve paket bakliyat satışları arttı. Alışveriş alışkanlıkları bu ürün gruplarında 3-4 katına çıktı. Bizim sektörün en bereketli ayı olan ramazan, korona sürecine de denk gelince tüketim zirve yaptı. Bu süreci iyi değerlendirebilirsek büyük fırsatlar içeren çeşitli ürün gruplarında global bir ihracat üssü haline gelebiliriz diye konuştu.

Mezopotamya Topraklarını Suyla Buluşturuyoruz

Mezopotamya Topraklarını Suyla Buluşturuyoruz

Tarihi köşk 100 milyon liraya satışa çıkarıldı

Üsküdar Sultantepe'de 1800'lü yılların sonunda Osmanlı Filosu'nun komutanı Amiral Osman Paşa tarafından yaptırılan ve 2008-2009 yıllarında aslına uygun restore edilen asırlık köşk yeni sahiplerini bekliyor. Boğaz ve koru manzaralı köşk 100 milyon liraya satışa çıkarıldı. 2'nci dereceden tarihi eser olan köşkün aylık kira bedeli ise 70 bin lira olarak belirlendi.

Burs ve kredi ödemeleri başladı

Burs ve kredi ödemeleri başladı

Enver Yücel'den genç girişimcilere destek

BAU Boston İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi'nin içerisinde Olcay Yılmazçoban, Berk Özer ve Orhan Çeliker tarafından kurulan SenpAI platformu, BAU Global Başkanı Enver Yücel'den yatırım desteği aldı. Platformun amacı, rekabetçi oyunlarda elektronik spor deneyimini artırmak ve oyuncuların kendilerini geliştirmesini sağlamak. Oyuncular oynadıkları her oyunun ardından eksik oldukları konuları; yaptıkları yanlışları ve gelişebildikleri alanları yazılı ve videolu olarak platformda bulabiliyor.

E-ticaret platformundan hazır giyim markalarına destek

E-ticaret platformu Hepsiburada, Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) ile iş birliği yaparak Perakende Dayanışma Hareketi'ni başlattı. Platformda yer alan hazır giyim markalarına finansal desteğin yanı sıra pazarlama, lojistik ve e-ihracat desteği de vereceğini duyuran marka, tüm büyük, orta ve küçük işletmelerin işlerini e-ticaret vasıtasıyla daha da geliştirmelerini ve yeni işletmelerin de ekonomiye katılmalarını desteklemeyi hedefliyor.

18 Milyarlık Dev Projede Düğmeye Basılıyor

18 Milyarlık Dev Projede Düğmeye Basılıyor

Ticaret Bakanlığı’ndan Amazon Türkiye İle Dijital Eğitim İşbirliği

Ticaret Bakanlığı’ndan Amazon Türkiye İle Dijital Eğitim İşbirliği

“Organik-Organomineral Gübre Desteği Ödemeleri Başladı”

“Organik-Organomineral Gübre Desteği Ödemeleri Başladı”

Kuru üzüm üreticilerinin imdadına TMO yetişti

Kuru üzüm üreticilerinin imdadına TMO yetişti

Bahçe, balkon, terasa talep patladı

Koronavirüs salgını insanların ev arayışındaki tercihlerini değiştirdi. Bu dönemde açık hava ile toprağa temas gibi ihtiyaçlar ön plana çıkarken, talep artışı ev fiyatlarının yükselmesine de neden oldu. Konut sektöründeki değişimleri değerlendiren Emlak Danışmanı Evrim Kırmızıtaş, bahçeli müstakil evlere olan talebin yüzde 100 arttığını dile getirdi. Kırmızıtaş, buna bağlı olarak ev fiyatlarındaki artışa da dikkat çekti.

Bakan Pekcan, Avrasya İş Konseyi Başkanlarıyla Bir Araya Geldi

Bakan Pekcan, Avrasya İş Konseyi Başkanlarıyla Bir Araya Geldi

VERBİS'e kayıt süresi 30 Haziran'da bitiyor

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle insanlar uzun zamandır evlerinden çalışıyor. Kişiler bu süreçte internet üzerinden sosyalleşti, alışveriş yaptı ve dış dünyayla etkileşime girdi. Şirketler ise bu dönemde uzaktan çalışmaya ve sağlık önlemlerine yoğunlaştı. 2020'nin başında gündeme gelen Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'na (KVKK) ilişkin şirketlerin Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi'ne (VERBİS) kayıt süresi 30 Haziran'a uzatılmıştı. Mazars Denge Bilgi Teknolojileri Denetim, Güvenlik ve Danışmanlık Partner'ı Ateş Sünbül, sürenin uzatılmasının şirketleri biraz rahatlattığını fakat geri sayımın başladığını söyledi.

Ticaret Bakanı Pekcan: 'Hedefimiz 20 milyar doları aşmak'

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, '2020 yılı Nisan ayı sonu itibarıyla 127 farklı ülkede 403,4 milyar dolar değerinde 10 bin 197 proje üstlenmiş bulunmaktayız. Geçen yıl 19,2 milyar dolarlık proje büyüklüğüne ulaşmıştık. Hedefimiz 20 milyar doları aşmak' dedi.

TUSAŞ mobil uygulaması ile yerli ve milli ürünler artık mobilde

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), projelerini ve ürünlerini kamuoyuna daha iyi tanıtmak için mobil uygulama geliştirdi.