Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Palandöken, 'Açık hava düğünleri ekonomiye can suyu olur'

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Pandöken, 'Her yıl ortalama 500 bin çift ülkemizde yuva kuruyor. Bu yıl korona virüs sebebiyle kapalı mekanlarda yapılamayan düğünler açık havada ve kır düğünü şeklinde olmalı' dedi.

Hedef, yolcu taşımacılığında demir yolunun payını yüzde 4'e çıkarmak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Hedefimiz, yolcu taşımacılığında demir yolunun payını yüzde 4'e çıkarmak dedi.

Bakan Pekcan 'E-Ticaret Olarak KOBİ'lerin Yanındayız' kampanyasını tanıttı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, E-Ticaret Olarak KOBİ'lerin Yanındayız kampanyası başlattıklarını belirterek, Bu kampanya sayesinde pazarlama sıkıntısı çeken küçük işletmelerimize çözüm getirmiş olmayı ümit ediyoruz. KOBİ'lerimizin e-ticaret sayesinde büyümesini, emeklerinin karşılığını alabilmelerini arzu ediyoruz. Yerel üreticilerin e-ticaret sayesinde ürünlerini etkinlikle pazarlayabilmelerini ve katma değer elde etmelerini ümit ediyoruz dedi.

Borsa ilk yarıda yükseldi

Borsa İstanbul, günün ilk yarısında yüzde 0,18 değer kazandı.

Kayısı-Meyve Kurutma ve Paketleme Tesisi kurulacak

Malatya merkez ilçe Yeşilyurt Belediyesi, Yeşilyurt Ziraat Odasıyla yaptığı ortaklaşa çalışmalar sonucunda; Şahnahan Mahallesi'nde Tarım Bakanlığına ait Tarım Merkezini Kayısı-Meyve Kurutma ve Paketleme Tesisi olarak yeniden hizmete açmaya hazırlanıyor.

Türk Konseyi Ticaret Bakanları korona virüs önlemlerini görüştü

Türk Konseyi Ticaret Bakanları, korona virüsün küresel ekonomiler üzerindeki olumsuz etkilerini hafifletmeye yönelik önlemleri görüşmek üzere bir video-konferans toplantısı gerçekleştirdi.

"Yeme-içme sektörü salgın sonrası için acil hareket planı oluşturmalı"

Gastromasa Gastronomi Konferansı Genel Müdürü Gökmen Sözen, yeme-içme sektörünün acil bir hareket planı oluşturması gerektiğini söyledi.

Germencik’te esnaflara nakdi yardım ödemelerine başladı

AYDIN (İHA) – Korona virüs salgınına yönelik ciddi bir eylem planı oluşturan ve küresel pandeminin Germencik'te önlenmesi için ilk günden bugüne kriz yönetimini başarılı bir şekilde yürüten Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, halkın yaralarını sarmaya devam ediyor.

Bakan Karaismailoğlu: 'Marmaray her yıl 25 bin konteyner yük taşıyacak'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Asya ve Avrupa'yı boğazın altından kesintisiz demiryolu ile bağlayan Marmaray'dan yarın gece ilk defa yurt içi yük treninin geçeceğini bildirerek, yılda 25 bin konteynerın Anadolu'nun sanayi merkezlerinden yüklenerek Marmaray üzerinden Avrupa yakasına geçeceğini söyledi.

Serbest piyasada altın fiyatları

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 394.50 lira oldu.

Bir dönüm seradan yaklaşık 20 bin lira gelir bırakıyor

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde şubat ayında toprakla buluşan karpuz fidelerinin verdiği karpuzlar hasat edilmeye başlandı.

Marmarabirlik ortaklarına 27 milyon TL ödeme yapacak

2019-2020 ürün alım kampanyasında 43 bin 500 ton ürün alımı gerçekleştiren Marmarabirlik, ortaklarına 27 milyon TL'lik ödeme yapacak. Yapılacak bu ödeme ile birlikte ortaklara borçlarının kalmayacağını belirten Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa,'Büyümek ve ortaklarımızın refah seviyesini artırmak için yatırımlara devam etmeliyiz' dedi.

Giresun Limanı faaliyetlerini sürdürüyor

Giresun Limanı faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. Nisan ayında limandan 28 bin 784 ton ithalat yapılırken, 32 bin 830 ton ihracat yapıldı.

TESK Genel Başkanı Palandöken: 'Bu yıl buruk bir Anneler Günü geçiriyoruz'

Korona virüs nedeniyle esnaf ve sanatkarların bu yıl buruk bir Anneler Günü geçirdiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Esnaf ve sanatkarlar camiası olarak bu yıl korona virüs nedeniyle geçmiş yıllarda alışık olduğumuzun dışında bir Anneler Günü geçiriyoruz. Korona virüs gölgesinde geçen Anneler Günü'nde önceki kadar harcama yapılmıyor ancak yine de uzun zamandır büyük sıkıntıda olan esnafımız bu vesile ile biraz da olsa hareketlenecek. Bu da hem annelerimize hem de esnafımıza moral olacak' dedi.

Elazığ'da 3 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak yatırımın iki etabı tamamlandı

Elazığ'da 3 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak olan Tam Entegre Tekstil tesisinin ilk iki etabı tamamlandı, diğer 2 etapta ise çalışmaların aralıksız sürdüğü bildirildi.

ATO Başkanı Baran: 'Restoran, lokanta ve kafelerimizin tencerelerinde 'dayanışma' kaynasın'

Ankara Ticaret Odası (ATO), İçişleri Bakanlığı Genelgesiyle 18 Mart'tan bu yana geçici olarak faaliyetleri durdurulan Yiyecek-İçecek Hizmetleri Sektörü'nü yeni normalleşme sürecine hazırlıyor. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, restoran, lokanta, kafe işletmelerinin pandemi sürecini, işletme ve istihdam sürdürülebilirliğini sağlama konusunda endişe içinde geçirdiğini belirterek, ekonomik tablonun en kısa sürede toparlanabilmesi için tüm vatandaşlara yeni normalleşme sürecinde sektörlere destek olması çağrısında bulundu. Baran, 'Restoran, lokanta ve kafelerimizin mutfaklarında, tencerelerinde 'dayanışma' kaynasın' dedi.

Bakan Pekcan, AB Ülkeleri İş Konseyi Başkanları ile görüştü

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, pandeminin etkileri ve çözüm önerilerine ilişkin yol haritalarını belirlemek amacıyla düzenlenen ihracatçı sektörler ve dünya genelindeki ticaret müşavirleriyle bölgesel görüşmelerin ardından yurt dışındaki iş konseyi başkanları ile de toplantılara başladı.

(Özel) AVM-DER Başkanı Çelik: 'Süreç içerisinde kendimizi test etmiş olacağız'

AVM-DER Başkanı Tahir Çelik, 'Süreç içerisinde kendimizi test etmiş olacağız' dedi.

TESK Başkanı Palandöken, 'Esnaf ekonominin en ön saflarında yerini almalı'

Covid-19 salgını tedbirlerini yavaş yavaş esneten ülkelerin arasına Türkiye'nin de girmesi üzerine açıklamalarda bulunan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Korona virüsle mücadelemiz sona erdiğinde ekonomik anlamda artık yeni bir dönemin içerisine gireceğiz. Yeni dönemde en küçüğünden en büyüğüne kadar tüm iş yerlerinin kendini güncellemesi ve bu 'yeni normale' ayak uydurması gerek' dedi.