Ekonomi

Ekonomi Haberleri

ATO Başkanı Baran, kamu bankalarının kredi paketini değerlendirdi

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, kamu bankalarının yeni normale geçiş sürecinde ekonomik ve sosyal hayatı canlandırmak için dört yeni kredi paketini hayata geçirmesinin çok önemli olduğunu belirterek, 'Salgının ekonomik yönü ile yüzleşiyoruz. Bu süreci en az hasarla atlatmak için üretim ve istihdamın devamı için iç tüketimi canlandırmamız gerekiyor. Kamu bankaları attıkları bu adımla salgının etkilerinin bertaraf edilmesini hızlandıracak' dedi.

Elazığ'a özgü organik çilekte hasat başladı

Elazığ'a özgü tadı ve kokusu ile meşhur olan organik 'Kuyulu Çileği'nde hasat başladı, mevsimlik çalışan kadınlara da ekmek kapısı oldu.

Buca’nın tüm arazileri tarımsal üretime açılıyor

İzmir'de Buca Belediyesi, pandemi sürecinde tarımsal kalkınma hamlesi başlatırken, belediye sahibi olduğu 200 dönüm araziyi tarımsal üretime yönlendirme kararı aldı. Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, Artık boş tarlamız kalmayacak. İlk etapta üzüm bağımızdan hasat edeceğimiz 20 ton üzüm ve 16 dönüm tarlamızdan elde edeceğimiz tüm mahsulü ihtiyaç sahiplerine dağıtıp, yaralarına merhem olacağız dedi.

Covid-19 salgınının ticarete etkilerinin süreceği tahmini

Malatya İnönü üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ömer Faruk Derindağ, Covid-19 salgınının ticarete etkilerinin muhtemelen 2022 yılına kadar devam etmesini beklediğini söyledi.

Dicle Elektrik'ten tarımsal sulama altyapısına 3 buçuk milyon liralık yatırım

Dicle Elektrik, Diyarbakırlı çiftçilerin sulama sezonunda enerji sorunu yaşamamaları için 14 kilometre uzunluğunda yeni bir hat döşedi. Hat sayesinde 500 tarımsal sulama abonesi ve 4 köy kesintisiz enerji alabilecek.

Salgın döneminde oto yıkamaya talep yüzde 85 arttı

Koronavirüs salgını özellikle kapalı alanlarda hijyene gösterilen hassasiyeti artırdı, bu süreçte araç temizliği de ihmal edilmedi. Salgının Türkiye'ye geldiği mart ayından bu yana oto yıkamaya talep yüzde 85 arttı. Kazanılan ivmenin devamlılığı için ise oklar dijitalleşmeyi gösteriyor.

Çınar'da yılın ilk mercimek hasadı yapıldı

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde, yılın ilk mercimek hasadı yapıldı.

Türkiye’nin siber güvenlik farkındalığı test edildi

Koronavirüs salgını internet kullanımını ve uzaktan çalışma sürelerini artırdı. Yerli siber güvenlik ürünleri üreticisi Berqnet Firewall, düzenlediği Türkiye Siber Güvenlik Farkındalık Yarışması ile internet kullanıcılarının siber güvenlik bilgisini test etti. Yarışmanın sonuçlarına göre kullanıcıların yüzde 80'inin siber saldırılara karşı bilinçsiz olduğu saptanırken yüzde 55'i KVKK'dan habersiz.

Yüzlerce dönüm tarım arazisini don vurdu, verim yüzde 50 düştü

Son günlerde Eskişehir'de hissedilen soğuk hava ile birlikte etkili olan don; domates, biber, ayçiçeği ve mısır gibi ürünlere büyük oranda zarar verdi. Dondan dolayı üreticinin zor durumda kaldığını aktaran Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan, don olayının Tarım Sigorta Havuzu (TARSİM) kapsamına alınması gerektiğini söyledi.

İkinci elde en çok satan ilk 20 model

Yeni tip koronavirüs (kovid-19) salgını sıfır araç bulunabilirliğini azaltırken, tüketici ise ikinci el araca yönelişini sürdürdü. Otomotiv sektörünün en büyük veri ve ikinci el fiyatlandırma şirketi Cardata, Türkiye ikinci el araç piyasasında en çok satan araçları sıraladı.

İbradı kekik ile kalkınacak

Antalya'nın İbradı ilçesinde, kekik yetiştiriciliği demonstrasyon çalışması için fide dağıtımı ve örnek fide dikimi yapıldı.

Yeni normalde fiziki ofislerin yerini sanal ofisler alacak

Uzaktan çalışma modeli sevildi. Yapılan küresel araştırmaya göre, her dört çalışandan 3'ü verimlilik, stres ve ulaşım süresi gibi etkenler açısından uzaktan çalışma modelinin çok daha yararlı olduğunu belirtiyor. İş yapış şekillerindeki bu değişimin sabit ofisler yerine sanal ofisleri öne çıkaracağı öngörülüyor.

Borsa güne yükselişle başladı

Borsa, bayram tatili sonrası haftanın ilk işlem gününe yüzde 1,64'lük yükselişle başladı.

Bakan Pakdemirli: 'Avrupa'nın en büyüğünde enerji üretimi başladı'

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Dicle Nehri üzerinde yapılan ve silindirle sıkıştırılmış beton tipine göre Türkiye ve Avrupa'nın en büyük barajı olan Çetin Barajı'nın enerji üretimine başladığını ifade ederek, barajın milli ekonomiye yıllık 500 milyon lira katkı sağlayacağını söyledi.

İranlılar, Türkiye’den konut alımında 1. sırada

İranlılar, Türkiye'de konut satın alma konusunda 2020 Ocak-Nisan dönemi içinde Iraklıları geride bırakarak 2 bin 21 konutla birinci sıraya yerleşti. Yaşar Üniversitesi Ekonomi Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Serpil Kahraman, Türkiye'nin İran vatandaşları için bir cazibe merkezi olduğunu söyledi.

Bakan Selçuk: '62 bin 500 kişinin mesleki yeterlilik, sınav ve belgelendirme teşvikini ödedik'

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, üretimde etkinlik ve verimliliğin sağlanmasında en önemli rolü üstlenen nitelikli iş gücünün tesis edilebilmesi için 62 bin 500 kişinin yaklaşık 60 milyon TL tutarındaki Mayıs ayı mesleki yeterlilik, sınav ve belgelendirme teşvikinin ödendiğini açıkladı.

ATO Başkanı Baran'dan Ramazan Bayramı mesajı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, bayramlarda yaşanan birlik ve beraberlik duygularının daim olmasını dileyerek, 'Bu bayram herkes için sağlık olsun, pandemi son bulsun' dedi.

Bakan Albayrak: 'İhracatın içindeki ithalat payı araştırmasında Türkiye yüzde 16,5 ile en iyi 20'de'

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 'OECD'nin ihracatın içindeki ithalat payı araştırmasına göre Türkiye yüzde 16,5 ile en iyi 20'de ve Almanya, Fransa, İtalya'dan iyi durumda' dedi.

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan: 'Biz 82 yıldır önce halk, sonra bankayız'

Küçük esnaf ve sanayi erbabına uygun koşullarla kredi kullandırma amacıyla 1938 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün imzasıyla kurulan Halkbank 82. yaşını kutluyor.