Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Başkan Soyer, EGİAD Ege Toplantıları’na katıldı

Ege Genç İş İnsanları Derneğinin (EGİAD) tarafından online olarak düzenlenen Ege Toplantıları'nın 78.'sine katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'in büyük bir ittifakı olduğunu ve İzmir olarak her zorluğun altından bu ittifak sayesinde kalkabileceklerini söyledi.

AKİB’den Mayıs’ta 650,7 milyon dolar ihracat

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Koordinatör Başkanı Huriye Yamanyılmaz, mayıs ayında 650,7 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiklerini, bu dönemde hazır giyim ve konfeksiyonda yüzde 13, yaş meyve sebze ihracatında yüzde 6 oranında artış sağladıklarını belirtti.

Serbest piyasada döviz fiyatları

Dolar 6,7560 liradan, euro ise7,5770 liradan güne başladı.

TKDK'dan genç girişimciye 1 milyon 800 bin liralık hibe

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Diyarbakır İl Koordinatörlüğü 9. çağrı dönemine girerek 790 milyon liralık çağrıya çıktı. TKDK Diyarbakır İl Koordinatörlüğü, çağrıya başvuran genç girişimciye 1 milyon 800 bin liralık hibe desteğinde bulundu.

Sur olaylarında zarar gören 5 yıldızlı otel tadilata alındı

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki hendek operasyonlarında teröristler tarafından tahribata uğratılan kentin ilk 5 yıldızlı oteli, huzur ve güven ortamının yeniden inşa edilmesi ile birlikte tadilata alındı.

“Sanal fuar yazılımları yüzde 300 büyüyecek”

Kovid 19 salgını sonrası 145 milyar dolar değerinde fuarın askıya ayındığını belirten Gökmen Özdemir, Askıya alınan fuarların yüzde 10'u sanal fuara evrildi talep artmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı'nın açıkladığı teşvik paketiyle birlikte büyüme beklentimizi yüzde 300'e çıkarmış durumdayız dedi.

Dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl ziyaretçilerini bekliyor

Türkiye'nin ve Doğu Karadeniz Bölgesi'nin en önemli turizm merkezleri arasında yer alan Trabzon'un Çaykara ilçesindeki Uzungöl, orona virüs salgını sonrası normalleşme süreci ile birlikte hazırlıklarını tamamlayarak ziyaretçilerini beklemeye başlarken, ilk ziyaretçileri ise Diyarbakır'dan geldi.

Güneydoğu’da ihracat şampiyonluğu hububat bakliyat sektörünün

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği(GAHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya, Güneydoğu Adanadolu İhracatçıları Birliği'nin (GAİB) bu yılının ilk beş aylık sürecinde sektörel olarak Türkiye genelinden toplamda 2 milyar 905 milyon 202 bin dolarlık ihracatın 844 milyon 311 bin dolarlık kısmını gerçekleştirirek, diğer birlikler arasında ilk sırada yer aldığını ifade etti. Altunkaya Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Gaziantep'in ihracatında da sektörel liderliğin hububat bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektörüne ait olduğunu kaydetti.

Mersin ve Adana’nın mayıs enflasyonu yüzde 10,67

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Adana Bölge Müdürlüğü, Mersin ve Adana'nın oluşturduğu TR62 bölgesinde mayıs ayı enflasyonunu yüzde 10,62 olarak açıkladı. TÜİK verilerine göre, Mersin ve Adana'da mayıs ayının zam şampiyonu yüzde 37,02 artışla çilek oldu.

Diyarbakır'da imar alanları doldu ev fiyatları yükseldi

Diyarbakır'da son dönemlerde imar alanlarının dolması ve korona virüs nedeniyle üretimin düşmesiyle beraber ev fiyatları tavan yaptı. Yatırımcılar normalleşme süresinin başlamasıyla yatırımın yeni yapılması için imar alanlarının açılması talebinde bulundu.

Bakan Selçuk Mesleki Yeterlilik Sınavlarını bugün itibarıyla başlatıyoruz

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Covid-19 pandemisi nedeniyle 16 Mart tarihinde ara verilen Mesleki Yeterlilik Sınavlarının bugün itibarıyla yeniden başladığını açıkladı.

Silvan'da sosyal mesafeli arpa hasadı yapıldı

Güneydoğu Anadolu Bölgesinin önemli hububat merkezlerinden Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde sosyal mesafeli arpa hasadına başlandı.

Ev alana ofis hediye

İzmirli bir gayrimenkul firması, konut projesinde bir kampanya başlatarak ev alan kişilere ofis hediye edileceğini bildirdi.

Gülsoy 4 Yeni kredi paketi ekonomide normalleşmeyi hızlandıracak

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, hükümet öncülüğünde kamu bankalarının konut, otomobil, tüketici ve tatil için dört yeni kredi paketini hayata geçirmesinin içinde bulunduğumuz süreçte çok önemli olduğunu belirterek, 'Yeni normale geçiş sürecinde üretim ve istihdamı desteklemek zorundayız. İç tüketimin canlandırılması için atılan bu adım salgının etkilerinin azaltılmasında ve ekonomimizde normalleşmeyi hızlandıracaktır' dedi.

’’Akmerkez’de tüm misafirlerin içi rahat olsun’’

Tüm dünyayı etkisi altına alan salgın nedeniyle 19 Mart'ta kapılarını kapatan Akmerkez, 1 Haziran itibarıyla yeniden ziyaretçileriyle buluştu. AVM, Sağlık Bakanlığı'nın yönlendirmelerinin yanı sıra ek önlemler geliştirerek toplum ihtiyaçlarının karşılanması için yeniden tam kapasitede çalışmaya başlıyor.

Hindistan ve Singapur Türk gıda ürünlerini bekliyor

Korona virüs (Covid-19) sonrasında Türk gıda ürünlerine talep attı. Dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi Hindistan ve dünyanın en önemli ticaret merkezlerinden Singapur Türk gıda ürünlerini talep ediyor.

Borsa güne yükselişle başladı

Borsa, güne yüzde 0,49'luk yükselişle başladı.

Normalleşme ile birlikte pastaneler de hijyen tedbirleri ile kapılarını araladı

Diyarbakır'da korona virüs süreci normal hayata dönüyor, kentte bulunan pastaneler de aldıkları tüm tedbirlerle vatandaşlara kapılanı açtı.

Elazığ'da normalleşme süreciyle birlikte tekstilde seri üretim başladı

Elazığ'da yeni normalleşme sürecinde, kentte bulunan tekstil atölyeleri gerekli tedbirleri alarak seri üretime başladı.