Ekonomi

Ekonomi Haberleri

G20 2. Olağanüstü Ticaret ve Yatırım Bakanları Toplantısı

G20 2. Olağanüstü Ticaret ve Yatırım Bakanları Toplantısı

Serbest piyasada altın fiyatları

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 385,20 lira oldu.

Muğla’da konut satışlarında büyük düşüş

-Türkiye İstatistik Kurum tarafından Nisan ayı konut satışları rakamlarına göre, Muğla bir önceki yılın aynı dönemine göre konut satışlarında yüzde 60 oranında düşüş yaşadı.

Beydağ Barajı’ndan su verme işlemi 10 Haziran’da

2020 sulama sezonu hakkında bilgi veren Küçük Menderes Sulama Birliği Başkanı Nadir Kuldal, Beydağ Barajı'ndan bölgeye 10 Haziran tarihinden itibaren takviye amaçlı su verileceğini ve bu yılki yağışların Beydağ Barajı'nı dolduracak kadar yeterli olmadığını belirterek, 'Şimdiki duruma göre bu yılki sulama sezonunda üreticilerimize 15-20 gün kadar su verebileceğiz' dedi.

Pandemi sürecinde Esenlik, online alışveriş ile tam not aldı

Korona virüs salgını nedeniyle evlerinden çıkamayan vatandaşlar için e-alışveriş dönemini başlatan Malatya Esenlik Süper Marketlerde şuana kadar 5 binin üzerinde siparişe cevap verildi.

Vefalı eller, 2 milyon fideyi çiftçiye ulaştırmaya başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Biz Bize Yeteriz Türkiyem sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında toprakla buluşturulan yerli tohumlardan elde edilen 2 milyon adet fide, Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından çiftçiyle ulaştırılarak ekimine başlandı.

Salgın sürecinde saç bakım ürünlerine talep 3 kat arttı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında kuaför, güzellik salonları ve klinikler kapatıldı, kişisel bakım süreçleri evlere taşındı. Kişisel bakım ürünlerinin temininde online alışveriş tercih edilirken araştırmalar özellikle saç bakımı için sabun ve şampuan gibi ürünlere olan talebin yüzde 300 arttığını gösterdi. Saç bakımına yönelimindeki bu artışın saç ekim işlemlerindeki aksamalardan ve strese bağlı saç dökülmelerinden kaynaklandığı değerlendirildi.

Palandöken: 'Bayramlıklar vitrin, raf ve depolarda bekliyor'

Bayramlık alışverişler için tüm hazırlıkların yapıldığını ve tezgahların bayram için hazır hale getirildiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Bayram deyince akla ilk gelenlerden birisi günler öncesinden alınan bayramlık yeni giysi, ayakkabı gibi giyim ürünleri ile baklava ve çikolata gelir. Fakat bu bayram aynı bayram şekerleri gibi bayramlık kıyafetlerin satışında da büyük düşüş var. Bu yıl Ramazan Bayramı için beklediğimiz 20 milyar liralık alışverişi cirosu beklenenin üzerinde düşecek. Esnafın borçlanarak aldığı ürünler bayramlaşma ve sokağa çıkma yasağı sebebiyle hep vitrinlerde, raflarda ve depolarda kalacak' dedi.

Dijital medya danışmanı Yunus Sedat Aydın: 'Dijital pazarı en çok bizim ülkemizde yaygınlaştı'

Dijital medya danışmanı Yunus Sedat Aydın, 'Dijital marketing en çok bizim ülkemizde kısa sürede yaygınlaştı. Sebebi ise millet olarak üşengeç bir milletiz. Daima işimizi kolaylaştıran ve ayağımıza gelen işleri sever olduk yeni nesille birlikte. Bu sebeple fiziki alışveriş dönemi yerini neredeyse sanal mağazacılığa bırakmış durumda. Buna kimisi tembellik, kimisi kolaylık dedi. Gelişen bu nesil, nasıl bir sonsuzlukla karşı karşıya olduğunun bir nebze de olsa bilincinde. Çünkü muhatap olduğumuz yapay zeka tam anlamıyla ne istediğimizi yaptığımız araştırmalar sonucunda bizlere direkt yoldan sunuyor' dedi.

Türkiye’deki salep üretiminin yüzde 15’i Karadeniz’den

Samsun Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, Türkiye'deki salep üretiminin yaklaşık yüzde 15'inin Karadeniz Bölgesi'nde yapıldığını söyledi.

Pandemi döneminde 5 milyon kart ‘internet’ ile tanıştı

Nisan ayında internetten kartlı ödeme tutarının toplam içindeki payı yüzde 24 ile rekor seviyeye ulaştı. Nisan ayında 2 milyon adet kart ilk kez internetten ödemelerde kullanılırken, Mart ayı ile birlikte pandemi döneminde toplam 5 milyon kart internetten ödeme ile tanışmış oldu. Her 4 TL'lik ödemenin 1 TL'si internetten gerçekleşirken, internetten kartlarla yapılan market-gıda ödemeleri ise geçen yılın 3 katına çıktı.

Benzinde 19, motorinde 10 kuruş indirim beklentisi

Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 19 kuruş, motorine ise Cuma gününden geçerli olacak şekilde 10 kuruş indirim bekleniyor.

Palandöken: '1 milyar TL'lik şeker ve çikolata pazarı bu yıl düşer'

Ramazan bayramına sayılı günler kala gözlerin çikolata ve şeker satışları ile bayram alışverişlerine çevrildiği bugünlerde satışların her zamanki gibi canlı olmayacağını vurgulayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Covid-19 nedeniyle evlerimizde kaldığımız bu günlerde önceki bayramlar gibi ziyaretleri yapamayacak, çocukların torbalarını bayram şekerleri ile dolduramayacağız. Geçtiğimiz yıl iki bayramda 1 milyar TL olan bayram şekeri satış cirosu bu bayramda fazlasıyla düşecek' dedi.

Korona virüsün darbe vurgu kayısı için e-panel

Korona virüs ile mücadele kapsamında büyük darbe yiyen kayısının yeniden eski günlerinde dönmesi için e panel düzenlendi. Panelde, kayısının dikiminden pazarlanmasına kadarki sorunları masaya yatırıldı.

Türk avukatlardan Çin’e tazminat davası

Koronavirüsün ilk ortaya çıktığı yer olan Çin'e, Av. Melih Akkurt ve Av. Selenay Kurt tarafından, karantina tedbirleri kapsamında kapatılan ticari işletmelerin aylık cirosu esas alarak yüksek tutarda kr mahrumiyeti davası açıldı.

Quick Sigorta 3 yaşında

Quick Sigorta'nın 3. yılını kutlaması nedeniyle bir açıklama yapan Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar, 'Bizim yaşımızdan büyük başarılarımız var. Özsermayemiz 50 milyon TL'den 310 milyon TL'ye ulaştı , bu 3 yıl içinde bu yüzde 520 büyüme anlamına geliyor. Toplam 5 milyon 700 bin poliçe üretildi ve aktif büyüklüğümüz yüzde 3 bin 200 büyümeyle 50 milyon TL'den, 1 milyar 650 milyon TL'ye ulaştı' dedi.

Tofaş’ta üretim başladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın, 11 Mayıs itibarıyla ülkemizde tüm otomotiv ana fabrikaları tekrar faaliyetlerine başlayacak açıklamasının ardından, Tofaş Otomobil Fabrikası da sabah vardiyası ile üretime yeniden başladı.

TESK Başkanı Palandöken: 'Kamuya olan borçlar yeniden yapılandırılmalı'

Korona virüsle mücadele kapsamında iş yeri kapatılan veya kapatmak zorunda kalan esnafın vergi ve SGK primi borçlarının altışar ay ertelenmesinin kamuya olan borçları yönünden esnafı rahatlattığını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Vergi ve prim borçlarının ertelenmesi esnafı kamuya olan borçları yönünden bir nebze rahatlattı. Ancak, iş yerinin kapalı olduğu bu dönemin ekonomik etkileri nedeniyle esnaf vergi ve prim borçlarını ödeyemez hale geldi. Esnafımız normalleşme döneminde vergi ve prim borçlarının yeniden yapılandırılmasını bekliyor' dedi.

ATO Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı online olarak yapıldı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yüksek İstişare Kurulu ikinci toplantısı Gürsel Baran başkanlığında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımı ile yapıldı. Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle üyelerin evlerinden katıldığı ve video konferansla gerçekleştirilen toplantıda, korona virüsle mücadele sürecinin Ankara ve ülke ekonomisine etkileri ele alındı.