Ekonomi

Ekonomi Haberleri

İç piyasaya sürülmeyen limon çürüyor

Türkiye'nin limon diyarı Mersin'in Erdemli ilçesinde iç piyasaya sürülmeyen limonlar depolarda çürümeye başladı.

Salgının fuarcılık sektörüne maliyeti 145 milyar dolar

Koronavirüs salgınıyla birlikte iptal edilen fuarlar, şirketlerin ticari temaslarını ve pazarlama faaliyetlerini olumsuz etkiledi. Dünya genelinde yılın ikinci çeyreğinde fuarlar için imzalanan toplam 145 milyar dolar değerindeki sözleşme askıya alındı. Geliştirilen sanal fuar platformları ise bir nebze de olsa yaşanan mağduriyete çözüm olmaya çalışıyor.

Altın yeni haftaya düşüşle başladı

Geçtiğimiz haftayı rekor seviyelerde tamamlayan altın, yeni haftaya düşüşle başladı. Altının gram fiyatı 370 liradan, çeyrek altın 607 liradan işlem görüyor.

AB ülkelerine üç ayda 8 bin 752 ton 82 kilo fındık ihraç edildi

Fındık üretiminin önemli merkezlerinden biri olan Düzce'de 2020 yılının ilk üç ayında AB ülkelerine 8 bin 752 ton 82 kilogram fındık ihracatı gerçekleşti.

Isparta dünya gül yağı üretiminin yaklaşık yüzde 65’ini tek başına karşılıyor

Türkiye'nin gül bahçesi Isparta'da gül çiçeği hasat sezonu yaklaşıyor. Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, Mayıs ayında başlaması beklenen gül hasat sezonunun korona virüsten etkilenmeyeceğini söyledi.

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı ve OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Nursaçan; korona virüsle mücadelede sanayiciler olarak devlet ve milletin yanında olduklarını, üretime devam ettiklerini söyledi. Başkan Nursaçan ayrıca devlet bankalarına bu süreçte teşekkürlerini iletirken, özel bankalarının da ekonomiye can vermelerini ve Türk insanının yanında olduklarını görme arzusu içerisinde olduklarını belirtti.

KOMÜT Başkanı Bulut: “Devlet bankalarındaki gayret ve özveri özel bankalarda yok”

Konya Müteahhitler Birliği (KOMÜT) Başkanı Adem Bulut, konut satışlarının artması için faiz oranlarını düşüren devlet bankalarının gösterdiği kolaylığın özel bankalarda olmadığını ileri sürdü.

TESK Genel Başkanı Palandöken: 'Ramazan ve korona fırsatçılarına dikkat'

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ramazan ayına sayılı günler kala gıda alışverişlerinde dikkat edilmesi gerektiğini belirterek uyarılarda bulundu.

Koronavirüs sonrası bu sektörler öne çıkabilir

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının atlatılmasından sonra teknoloji, tarım, gıda, ambalaj, lojistik, e-ticaret gibi sektörlerin ön plana çıkabileceği öngörülüyor.

Bakan Ersoy’un açıklamaları ünlü tatil merkezindeki turizmcileri umutlandırdı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un, Gerekli önlemleri alan tesislere sertifika verilecek, faaliyete geçebilecek. Mayıs sonuna doğru normalleşme başlayabilir şeklindeki açıklamaları, ünü tatil merkezi İzmir'in Çeşme ilçesindeki turizmcileri umutlandırdı.

FAO Temsilci Yardımcısı Dr. Selışık: “Dünya gıda sanayini zorlu bir dönem bekliyor”

FAO Temsilci Yardımcısı Dr.Ayşegül Selışık, koronavirüs salgını nedeniyle dünya gıda sanayiini zorlu bir dönemin beklediğini söyledi.

Coronathon Türkiye'de dereceye giren başkentli firmaya ATO'dan destek

Ankara Ticaret Odası (ATO) korona virüs salgının ortaya çıkardığı sorunlara yenilikçi çözümler üretmeyi amaçlayan Coronathon Türkiye yarışmasında dereceye giren Ankara ODTÜ Teknokent firması Neoanka'ya ödül verdi.

Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkanı Öner: 'Gram altının sene sonunda 410 lira civarında olmasını bekliyoruz'

Korona virüs salgınının küresel piyasaların dengelerini bozarken, gram altın yükselmeye devam ediyor. Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkanı Yunus Öner, altındaki yükselişin en son 2011 yılında yaşandığını ve 2020 yıl sonuna kadar gram altının 410 lira civarında olabileceğini söyledi.

ATO maske dağıtımına başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ankara Valiliği tarafından Ankara Ticaret Odası'na (ATO) ulaştırılan maskeler, ATO Başkanı Gürsel Baran tarafından Başkent'teki işletmelere dağıtılmaya başlandı.

Başakkent Holding Yönetim Kurulu Başkanı Başak: 'Üretmek salgınla mücadele etmektir'

Başakkent Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Başak, korona virüsün insan sağlığının yanında ekonomiyi de tehdit ettiğini belirterek, yerli ve milli üretimi artırarak sıkıntılı günlerin geride bırakılabileceğini dile getirdi.

Elektrikli araçlarda verim artarken maliyetler düşüyor

Araç emisyonlarını azaltmaya yönelik düzenlemelerin daha da katılaşmasıyla hız kazanan elektrikli araçlara geçiş süreci, Delphi Technologies'in güç elektroniği alanındaki çalışmalarını da hızlandırdı. Bu süreçle birlikte ihtiyaç duyulan güç ve elektronik sistemlere odaklanan şirket, normalde bir elektrikli araçta ayrı ayrı yapılanan elektromotor, lityum-iyon batarya ve güç dağılımını yöneten kontrol sistemlerini bir araya getirdiği 'hepsi bir arada' ünitesiyle büyük avantajlar getiriyor.

Elektrikli ve hibrit otomobil satışları yüzde 79 arttı

Elektrikli ve hibrit otomobil sayısı her geçen gün artarken, 2020 yılının ilk 3 ayında yüzde 100 elektrikli modellerden 82 adet, hibrit modellerden ise 3 bin 235 adet satıldığı görüldü. Geçen yılın aynı dönemi ile kıyaslandığında ise satışlarda artış yaşandığı saptandı.

Borsa güne yükselişle başladı

Borsa, güne yüzde 2,12'lik yükselişle başladı.

MTSO'dan üyelerine deprem kredisi müjdesi

24 Ocak'ta Elazığ'da meydana gelen depremde ciddi anlamda zarar gören Malatyalı işletmelere ve sanayiciye kredi müjdesi bugün onaylandı. Daha önce tanımlanan ve ödemeleri yapılan krediler sadece imalat ile depremden direkt zarar gören firmaları kapsarken, Malatya Ticaret ve Sanayi Odasının girişimleriyle bu alan genişletilerek tüm işletmeleri ve odaya üye olan tüm şirketlerin dahil olması sağlandı.