Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Engeller tek tek aşıldı, Ilısu üretime başladı

Ilısu; yeni adıyla Veysel Eroğlu Barajı elektrik üretimine başladı. Ilısu'nun hikayesini; projenin konsorsiyum ortaklarından Cengiz İnşaat A.Ş. Su Yapıları Direktörü İbrahim Yavrucu anlattı.

Özel'den ekonomiye canlılık için çaba

Asrın İşadamları Derneği (ASRİAD) Malatya Şube Başkanı Aziz Özel, ekonomiye canlılık getirilmesi için kurulan Asriad AVM projesini Malatya'da aktif hale getirmek için çaba gösterdiklerini bildirdi.

Vali Kaldırım,gitmeden 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak yatırımın müjdesini verdi

Sakarya'ya ataması yapılan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, kentten ayrılmadan önce 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak yatırımın müjdesini verdi.

Kuru kayısı rekoltesi 85 bin ton olarak açıklandı

Malatya'da, kuru kayısı tahmini rekoltesi 85 bin ton, yaş kayısı rekoltesi de 381 bin 737 ton olarak açıklandı.

Biçerdöverle hububat hasadında kontrol hizmetleri devam ediyor

Tarım ve Orman Bakanlığının 'biçerdöverle ürün hasadında kontrol hizmetlerinin yürütülmesine ilişkin uygulama talimatı' uyarınca Diyarbakır'da hasat sezonunda biçerdöverler sürekli olarak kontrol ediliyor.

Çilek Hasat Tarla Günü düzenlendi

Malatya'nın Arapgir ilçesinde üretilen Çilek için hasat tarla günü düzenlendi.

Kekik üretiminde 40 bin ton, ihracatında 150 milyon dolar hedef belirlendi

Türkiye, üretim ve ihracatında dünya lideri olduğu yıllık 60 milyon dolar döviz elde ettiği kekikte üretim hedefini 40 bin ton, ihracat hedefini ise 150 milyon dolar olarak belirledi.

Arguvan'da hasat biçim ücretleri belirlendi

Malatya'nın Arguvan ilçesinde hububat hasadı devam ederken, biçerdöver ücreti de belirlendi.

Elazığ'da fuar ve kongre merkezi için start verildi

Elazığ'da 25 bin metre kare alan üzerinde yapılması planlanan fuar ve kongre merkezinin inşası için çalışmalara başlandı.

Sosyal girişimciler için sürdürülebilirlik ve farkındalık eğitimi başlıyor

Pearson Professional, ekonomik belirsizlikler nedeniyle salgın sonrası artması öngörülen sosyal girişimleri desteklemek için sosyal girişimcilere özel bir uzaktan eğitim programı hazırladı. Aysun Şabanlı'nın liderliğinde yürütülecek 'Sosyal Girişimcilik: Karlılık ve Sürdürülebilirlik' eğitimi, 22 Haziran'da başlayacak.

Aselsan’dan yerli ventilatör cihazının üretimine büyük destek

Uluslararası Sağlık Hizmetleri A.Ş. ve ASELSAN arasında ventilatör cihazının üretimine yönelik olarak 31 milyon dolarlık sözleşme imzalandı.

Piyasalar Fed kararına odaklandı, beklenti değişiklik olmayacağı yönünde

Piyasalar ABD Merkez Bankası'nın (Fed), faiz kararını bekliyor. Genel beklenti bir değişiklik yapılmayacağı yönünde bulunuyor. Dr. Rahmi incekara, Fed'in beklendiği gibi faizde bir oynama yapmayacağını düşündüğünü aktararak, artış ve azalış ihtimallerinin sonuçlarını değerlendirdi.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, TÜDKİYEB’i ziyaret etti

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik'i ziyaret etti.

Diyarbakır'da canlı hayvan pazarının durumu görüşüldü

Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından, Sur ilçesinde faaliyet gösteren Diyarbakır hayvan pazarı ile ilgili bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Dalbastı kirazında hasat zamanı

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde coğrafi işaret belgesi ile öne çıkan 'Dalbastı' kirazında hasat dönemi başladı. Kendine özgü araması ile bilinen 'Dalbastı' kirazında bu yıl kalite ise oldukça yüksek.

Malatya'dan koronaya karşı maskeli mücadele

Malatya'da iki işletme 3 milyon 250 bin adet maske üreterek, pandemi sürecine katkıda bulundu.

’’Koronavirüs sonrası özel jetlere ilgi arttı’’

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sonrası ticari hava yolu taşımacılık sektörünün geleceği hakkında, ABD merkezli uçak lease kiralama hizmeti sunan Jetpartner Corp. şirketinin CEO'su Pilot Osman Arıkan değerlendirmelerde bulundu.

Elazığ TSO'da Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi Kuruldu

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu kararı ile oda bünyesinde Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi (Elazığ TSO TAM) kurulduğu bildirildi.

Hasanbey kayısısında ilk ürün 13 TL

Malatya'nın dünyaca meşhur kayısılarından Hasanbey cinsi kayısı pazarlarda 13 liradan satışa sunuldu.