Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Emlakçı olmak için sınavdan geçtiler

Trabzon'da emlak sektöründe faaliyet gösteren emlakçı esnafı ve emlakçılık yapmak isteyen adaylar 5 Haziran 2018'de Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında kamera eşliğinde sınava girdi.

FKA 'Turizm ve Sanayinin Geliştirilmesi' mali destek programını başlattı

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) TRB1 Bölgesinde (Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli) bölgesel kalkınmaya katkı sağlayabilecek projeleri destekleyerek hayata geçirmek amacıyla 2020 Yılı 'Turizm ve Sanayinin Geliştirilmesi' mali destek programını başlattı.

Malatya'da Kızılay'ın fabrikaları bu yıl hizmete girecek

Malatya'da Kızılay tarafından yapılan, bin kişiye istihdam sağlayacak fabrikanın bu yıl sonunda hizmete açılması planlanıyor.

Sadıkoğlu'ndan kira açıklaması

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, kiraların pandemiye göre revize edilmesi gerektiğini söyledi.

Yeşilyurt 1. Güneş Enerji Santrali'nde enerji üretimi başladı

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde hizmete giren ve 850 evin günlük enerji ihtiyacını karşılaması beklenen 1. Güneş Enerji Santrali enerji üretimine başladı.

İnönü Üniversitesi enerji verimliliğinde Türkiye 1'ncisi

Malatya İnönü Üniversitesi, 2020 enerji verimliliği projelerinde, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği destekleme programı sıralamasında Türkiye 1'ncisi oldu.

Çorum’dan 18 milyon 178 bin dolarlık ihracat

Çorum'da Ağustos ayında 18 milyon 178 bin dolarlık ihracat yapıldı.

Kuyuönü HES Projesinde enerji üretecek paneller takıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kuyuönü Hidroelektrik Santrali (HES) projesinde önemli bir aşamayı daha geride bıraktı. Kuyu önünde bulunan Su deposu hattına enerji üretecek paneller takıldı.

Sadıkoğlu: Milli ekonomiye katkı sağlayacak yatırımları önemsiyoruz

OYAK Erdemir ve Japon JFE Steel ortaklığında Malatya'nın Hekimhan ilçesine kazandırılacak olan maden tesisinin önemine değinen Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'İstihdamı arttıracak ve milli ekonomiye katkı sağlayacak yatırımları önemsiyoruz. OYAK yetkilileriyle görüştük, her türlü desteğe hazır olduğumuzu ilettik dedi.

Hekimhan Kadın Kooperatifi üretimde yoğunlaştı

Malatya'nın Hekimhan İlçesi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, üretimde yoğunlaşarak, el dokuması halı, yöresel bebek ve yöresel ürünlere yöneldi.

KOBİ desteklerinden yararlanılması istendi

Malatya İnönü Üniversitesi Teknokent tarafından, KOBİ Gelişim Destek Programı Proje Teklif Çağrısı yapılıp, KOBİ desteklerinden yararlanılması istendi.

Kavurucu sıcakta karpuz satarak ekmek parasını kazanıyor

Diyarbakır'da kavurucu sıcakta karayolu üzerinde tezgah açan 42 yaşındaki 4 çocuk babası Edip Çınaklı, burada karpuz satarak ekmek parasını kazanıyor.

Kriz ve pandemi döneminde işini büyüten işadamı başarısının sırrını açıkladı

Pandemi döneminde işlerini büyüten Portal Çelik Kapı Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Söyler başarısının sırrını; Mesaiye her gün işe yeni başlamışım gibi bir heyecanla geliyorum ve her gün daha kurumsal olmak için çalışıyorum' sözleriyle açıkladı.

Yeşilyurt'ta AR-GE sahasının alt yapısı güçlendiriliyor

Malatya'nın Yeşilyurt İlçesinde Belediye tarafından tarımsal hizmetlere farklı bir bakış açısı ve verimli arazileri ekonomiye kazandırmak hedefiyle hizmete sunulan 'Tarımsal Üretim ve AR-GE' sahasındaki sulama, ilaçlama ve gübreleme çalışmalarını kolaylaştırmak amacıyla son teknoloji sondaj pompası kurulumu gerçekleştirildi.

Yeşilyurt Belediyesi ikinci yeşil gıda marketini hizmete sundu

Yeşilyurt Belediyesi, vatandaşların, kırsal bölgelerdeki çiftçilerin hazırladığı doğal ve organik gıda ürünlerine ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla açtığı Yeşil Gıda Marketleri'nin ikinci şubesini Emanet Çarşı-Doğal Ürünler Pazarı alt katında hizmete sundu.

Altın meyve kayısının hasadında sona doğru

Dünya kayısı başkenti olarak bilinen Malatya'da yaş kayısı hasadında sona yaklaşılıyor.

Temmuz'da Malatya'nın ihracat rakamı arttı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya'nın 2020 Temmuz ayı ihracatının Haziran ayına göre yüzde 9,34 artışla 18 milyon 810 bin dolar olduğunu bildirdi.

Tekstil sektörü mühendisini arıyor

Tekstil ve hazır giyim sektörü, mühendis açığını kapatabilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Geçen yıl başlatılan ve olumlu sonuç veren öğrencilere asgari ücret tutarında burs uygulaması bu yıl da devam ediyor.

Kayısı boylama makinesi beğenildi

Malatya'da kayısı üreticileri için alınan Kayısı boylama makinesi beğenildi. Kayısı ihracatı da bir önceki sezona göre yüzde 1 gelişim gösterdi.