Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Akçadağ Belediyesi işsiz kadınlara istihdam sağlıyor

Malatya'nın Akçadağ İlçesi'nde, Akçadağ Sınırlı Sorumlu Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi üyesi işsiz kadınlara, 'Eğitim, İmalat ve üretim Atölyesi'nde istihdam sağlanıyor.

Kale'de Çilek yaygınlaşıyor

Malatya'nın Kale ilçesinde başlatılan proje ile Çilek üretimi günden güne yaygınlaşıyor.

Başkan Gürkan'dan organik tarıma destek

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya'nın Arguvan ilçesinde bir dizi ziyarette bulundu. İlçe belediyesi ziyaretinden sonra organik tarım yapan bir çiftçiyi ziyaret eden Başkan Gürkan, Narmikan kavunu, karpuzu ve yerli domatesi inceledi.

Kayısıya değer katacak projede sona yaklaşılıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen Kuru Kayısı Lisanslı Depoculuk ve Borsası Projesi'nin inşaatının tamamlanabilmesi için çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor.

Güder'den işsizliği azaltacak proje

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklediği 'Birlikte Başaracağız' projesi, Malatya'nın Battalgazi Belediyesi tarafından hayata geçiriliyor. Proje kapsamında 18-40 yaş arası işsiz ve eski hükümlü vatandaşlara gerekli eğitimler verildikten sonra 6 farklı sektörde istihdam edilmeleri sağlanacak.

Doğalgaz rezervinin keşfedilmesine başkanlardan sevinç

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz rezervi keşfinin Karadeniz'de gerçekleştirildiği' müjdesinin ardından Malatya belediye başkanları Türkiye'de yeni bir dönemin başlayacağını vurguladılar.

Malatya TSO Başkanı Sadıkoğlu'ndan 'Müjde' değerlendirmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin heyecanla beklediği müjdeyi açıkladı. Erdoğan, Karadeniz'deki Tuna-1 kuyusunda 320 milyar metreküp doğal gaz bulunduğunu duyurdu.

SOGEP programında 7 proje başarılı bulundu

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından güdülenen 7 projeyi başarılı buldu.

Kayısıda hasadın sonuna gelindi

Avrupa Birliği (AB) tescilli ürünü altın meyve kayısıda hasadın sonuna gelindi.

Sadıkoğlu'ndan iş ve aş vurgusu

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, VakıfBank Malatya Bölge Müdürlüğü'nün kurulmasının önemli olduğunu, bu hizmetleri iş ve aş bakımından önemsediklerini belirtti.

Depremzedeler için yapılan konutların inşaatları yükseliyor

Malatya'da depremzedeler için yapılan toplu konutların inşaatları yükseliyor. 17 blok 296 konuttan oluşan 3. Etap çalışmaları devam ediyor. 3 etaptan oluşan toplam 48 Blok 849 adet konut inşaatında birçok daire bu yıl teslim edilecek.

Milletvekili Tüfenkci'den ekonomi açıklaması

Eski Bakanlardan AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, korona virüs salgını kapsamında dünya ticaretinin yüzde 6 daraldığını belirterek, salgının sona ermesi ile ekonomisi düzelecek ilk ülkenin Türkiye olacağını söyledi.

Yeşilyurt Belediyesi'nden Yeşil Topsöğüt konutları

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın yeni dönem vaatlerinden olan 'Yeşil Topsöğüt Konutları' projesi, Topsöğüt Karşıyaka Mahallesinde mülkiyeti Yeşilyurt Belediyesine ait 9 bin 460 metrekare alanda vatandaşlarla buluşacak.

Serbest piyasada altın fiyatları

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 470,20 lira oldu.

Sadıkoğlu'ndan deprem açıklaması

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 21 yıl önce meydana gelen Marmara Depreminin şiddeti ve etkilediği alan açısından son yüzyılın en büyük depremi olduğunu ifade etti.

25 milyon TL'lik GES projesi doğadaki kaynağı gelire dönüştürecek

Malatya'nın Battalgazi İlçe Belediyesi, Hacıhaliloğlu Çiftliği Mahallesi'nde yaklaşık 25 milyon liralık yatırımla Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurarak Battalgazi Belediyesi ve iştiraklerin enerji ihtiyacını karşılayacak. Kurulacak alanda incelemelerde bulunan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, doğadaki kaynakları gelire dönüştürmeyi planladıklarını belirtti.

Yeşilyurt Belediyesinden fide desteği alanlara hasat yardımı

Malatya'nın Yeşilyurt İlçesi Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı ekipler, fide desteği verilen Dilek ve Sütlüce Mahallelerinde ikamet eden çiftçileri tarlalarında ziyaret ederek, doğal ve organik ürünlerin hasat işlemlerini yerinde takip ettiler.

Rektör Karabulut: 'Malatya kayısısı ve ekonomisi için tarihi bir karardır'

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, bilimin üretime ve toplum yararına dönüşmesi vizyonu kapsamında, kayısı çekirdeğinin Tarım ve Orman Bakanlığının bitki listesine pozitif ürün olarak alınması konusunda Ocak 2019'dan itibaren yürütülen başvurunun olumlu sonuçlandığını belirtti.

Kayısı, bu sezon üreticisinin yüzünü güldürecek

Malatya'nın en önemli gelir kapılarından biri olan kayısı da yeni sezon ile birlikte mahsullerde pazara inmeye başladı. Bu yıl mahsulün az olması ve TMO'nun da alım yapacağını açıklaması ile pazarda 18-20 TL'den alıcı bulan kayısının üreticisinin yüzünü güldürmesi bekleniyor.