Ekonomi

Ekonomi Haberleri

1 milyar insan tatile çıkamadı, buna bir de gidilemeyen kış tatili eklendi

ANTALYA (İHA) – Pandemi sürecinde ekonomik açıdan en çok etkilenen hizmet kollarından olan turizm sektörü ayakta kalmaya çalışıyor. Geçtiğimiz yıl 2019 sezonuna göre büyük düşüşler yaşayan turizm sektörü, 2021 yılını geçiş yılı olarak kullanıp 2022'de normale dönmeyi hedefliyor. Kent Konseyi Turizm Grubu Başkanı Recep Yavuz, şimdiden 2021 sezonu için tahminde bulunmanın zor olduğunu belirterek, 2021 yılı bir geçiş yılı olacak. 2022 yılında turizmde patlama olabilir' şeklinde konuştu.

Bülent Tüfenkci'den 2020 değerlendirmesi

Ak Parti Malatya Milletvekili ve Ak Parti MKYK Üyesi Bülent Tüfenkci, Malatya'ya önemli yatırımların kazandırıldığı bir yılı geride bıraktıklarını söyledi.

Covid-19, 2020’de iletişim sektörünün alışkanlıklarını değiştirdi

Markaların 2020 yılında medyaya servis ettiği basın bülteni içeriklerinin odağı Covid-19 oldu.

Hekimhan'da 3 bin 300 dekar alan sulanmayı bekliyor

Malatya'nın Hekimhan İlçesinde tamamlanmayı bekleyen Karadere Göleti ile 3 bin 300 dekar alan suya kavuşacak.

Sadıkoğlu, Malatya TSO'nun 2021 hedefini açıkladı

2020 yılında yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen ekonomi, üretim, ticaret ve sosyal alanda önemli çalışmalara imza atıklarını belirten Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, '2021 yılında da daha çok istihdam, daha fazla üretim, yükselen ihracat hedefiyle çalışmaya devam edeceğiz' dedi.

FKA'dan 6 projeye destek

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından ilan edilen Fizibilite Desteği Programı kapsamında 2020 yılı genelinde toplam 6 proje başarılı bulunarak destek almaya hak kazandı.

Asgari Ücretli Son Bir Yılda 14 Adet Çeyrek Altın Kaybetmiştir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 2021’den itibaren geçerli olacak yeni asgari ücrete ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

TOBB’dan 30 Bin Öğrenciye Klavyeli Tablet Desteği

TOBB’dan 30 Bin Öğrenciye Klavyeli Tablet Desteği

Keskin: Cumhurbaşkanımız vatandaşı marketlere ve gıda toptancılarına ezdirmemeli

Keskin: Cumhurbaşkanımız vatandaşı marketlere ve gıda toptancılarına ezdirmemeli

Bakan Pekcan Diyarbakır’daki STK temsilcilerini dinledi

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Ticaret Borsası, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan ve yöneticileri ile video konferans yöntemiyle bir araya geldi.

Hekimhan, 2 bin 250 dekar sulanmayı bekliyor

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde yapılacak sulama kanalları ile 2 bin 250 dekar tarıma elverişli arazinin cazibeli borulu şebekesi ile sulanması sağlanacak. Budaklı Göleti Sulaması inşaatının ihalesi 3 Şubat 2021 tarihinde yapılacak.

Doğu turizmi ve sanayisine 18 yeni proje

Fırat Kalkınma Ajansı tarafından Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli'de turizm ve sanayinin geliştirilmesi adına 18 proje hayata geçirilecek.

Serbest piyasada altın fiyatları

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 459 lira oldu.

Milas zeytinyağı AB tescili aldı

Milas zeytinyağı AB tescili aldı

Malatya'da esnafa destek kampanyası işlere olumlu yansıdı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu'nun başlattığı 'Gün birlik günü, alışverişini yerel esnaftan yap, esnafına sahip çık' kampanyası Malatya'da ciddi karşılık buldu.

Serbest piyasada altın fiyatları

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 461,20 lira oldu.

Keskin'den esnafa pozitif ayrımcılık talebi

MESOB Başkanı Şevket Keskin, yılbaşı nedeniyle 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında esnafa pozitif ayrımcılık isteyerek, 'Market ve alışveriş merkezleri kapalı kalsın, bu kez esnaf iş yapsın. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, esnaf ve sanatkrlarımızın ekonomik sıkıntıya karşı 'ohhh' diyebilmesini sağlamalıdır' dedi.

’Türkiye İnovasyon Haftası’ bu yıl pandemiden dolayı online gerçekleştirilecek

Türkiye İnovasyon Haftası bu yıl pandemi nedeniyle online olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 25-26 Aralık tarihlerinde düzenlenecek. İnovasyon odaklı proje sunumları ve başarı hikayelerinin de yer alacağı etkinlikte dünyanın en büyük şirketlerinden inovasyon uzmanları, projelerde fark ve etki oluşturulmasına yardımcı olacak deneyimleri, tavsiyeleri paylaşacak.

İkinci el araç fiyatlarında düşüş sürüyor

İkinci el araç fiyatlarında düşüş sürüyor