Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Malatyalı sanayiciler gözünü ABD pazarına dikti

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'TOBB tarafından açılan Türkiye Ticaret Merkezi (TTM) ile Türk firmaları ABD'nin 2,5 trilyon dolarlık dev pazarından pay alacak' dedi.

Orta Doğu'nun tavuğu Malatya'dan

Kuru kayısı ihracatında lider olan Malatya, Orta Doğu'ya yaptığı hazır tavuk ihracatı ile de adından söz ettiriyor.

Mersin’de turunçlar salata sosu olarak ekonomiye kazandırılacak

Mersin'in en büyük değerlerinden biri olan turuncun farklı bir alanda daha kullanılması için çalışmalara başlandığı, Mezitli Belediyesi öncülüğünde Ar-Ge çalışmaları tamamlanan proje kapsamında turunçların salata ve yemeklerde sos olarak kullanılacağı bildirildi.

Kocaeli’de tarım ve hayvancılığı milyonluk destek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2020 yılında tarım ve hayvancılıkta kalkınma hamlesini desteklemek adına üreticilere milyonlarca liralık destek sağladı.

Şanlıurfa toplu taşımada en ucuz iller arasında

Büyükşehirlerin kahir ekseriyeti içerisinde en ucuz toplu taşıma Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince yapılmaktadır.

Ticaret Bakanı Pekcan, DTÖ Gayrıresmi Bakanlar Toplantısına katıldı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Covid-19 salgını sürecinde temel ürünlerin sürdürülebilir arzı ve ticaret akışlarının devamının küresel anlamda en önemli konulardan birini oluşturduğunu bildirdi.

SGK’ya borçlu işveren ve sigortalılara son çağrı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İstanbul İl Müdürü Murat Göktaş, SGK'ya borçlu işveren ve sigortalılara çağrıda bulunarak, yapılandırmada son başvuru tarihinin 1 Şubat 2021 olduğunu söyledi.

Akçadağ'da atölyeden fabrikaya uzanan yolculuk

Malatya'nın Akçadağ ilçesi'nde istihdama katkı sağlamak amacıyla ilçe belediyesi tarafından açılan tekstil atölyesi fabrikaya dönüşüyor. 30 kişi ile üretime başlanan atölyenin fabrikaya dönüştürülmesiyle birlikte toplamda 400 kişiye istihdam sağlanacak.

Kayısıda fiyatlar yükseldi, fidan satışları arttı

Geçtiğimiz dönemlerde fiyatların oldukça düşük olması nedeniyle kazanç elde edemeyen kayısı üreticileri kestikleri ağaçlarının yerine yeni meyve ağaçları dikiyordu. Ancak bu yıl TMO'nunda kayısıda müdahil alım yapması ile fiyatı yükselen kayısı yine Malatyalı üreticinin ilk tercihi oldu.

MTSO Başkanı Sadıkoğlu: 'Üyelerimizin sesi olmaya devam edeceğiz'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Zor günler geçiren lokanta, restoran ve kafe gibi ticari işletmelere ciro bazlı destek ödemeleri kararı nedeniyle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederiz' dedi.

Malatya'da 2020'de 12 bin kişi iş sahibi oldu

Malatya'da geçen yıl 12 bin 24 kişi işe yerleştirildi. 15-24 yaş aralığındaki işsizlerin en fazla olduğu Malatya'da, bin 559 kişi işsizlik ödeneği alıyor.

Yapılandırmalar 1 Şubat'ta sona eriyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi, 1 Şubat 2021 Pazartesi günü mesai bitiminde sona erecek olan vergi, kira ve diğer konularda borcu bulunan vatandaşlar, borçlarını yapılandırma kapsamında ödemeleri konusunda uyarıldı.

Başkan Sadıkoğlu: 'Malatya IPARD desteklerinden azami fayda sağlamalı'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Malatya İl Koordinatörü Murat Tunç'u ziyaret ederek IPARD-II 10. Çağrısı kapsamında açıklanan desteklerden Malatyalı üretici ve yatırımcıların azami ölçüde fayda sağlaması için destek talebinde bulundu.

Battalgazi'de vergi mükelleflerine önemli uyarı

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi, 31 Ocak 2021 Pazar günü sona erecek vergi, borç ve ceza yapılandırmasının sona ereceğini belirterek, vergi mükellefi vatandaşlara çağrıda bulundu.

Malatya'da şeker üretiminin son günleri

Malatya Şeker Fabrikası'nda 1 Eylül'de başlayan pancar alım kampanyası devam ediyor. Şubat ayının ilk günlerinde sona ermesi beklenen Malatya Şeker Fabrikası'nda pancar alım ve şeker üretim kampanyası sonunda 67 bin ton şeker üretimi planlanıyor.

Borsa haftayı düşüşle kapattı

Borsa, haftanın son iş gününü yüzde 0,59'luk düşüşle tamamladı.

Yeni arıtma tesisinin yapımına başlandı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, yeni arıtma tesisinin 2 yılda faaliyete geçeceğini söyledi.

Kızılay Malatya'da bin 500 kalifiye eleman alacak

Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Kızılay'ın Malatya lojistik merkez ve afet barınma konteyner üretim fabrikasına alınacak elemanlar için Kızılay'ın internet sayfasını takip etmelerini önerdi.

Borsa günü düşüşle tamamladı

Borsa, günü yüzde 1,13'lük düşüşle tamamladı.