Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Yeni kontrollü süreç ile ekonomi canlanacak

Yeni normalleşme sürecinin başlamasıyla ekonominin canlanacağını belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Kısıtlamaların büyük ölçüde kalkması salgın riskinin bittiği anlamına gelmiyor. Alınan kararların devamı ve kısıtlamaların tamamen kaldırılabilmesi için 'Maske, Mesafe ve Temizlik' kuralına uymaya devam edelim' dedi.

Seradan muzunu 7 TL’ye satan üretici memnun

Yaklaşık 200 bin dekar alanda tarımsal faaliyet yapılan Antalya'nın Aksu ilçesi 500 bin ton domates üretimiyle kentin lokomotifi olurken, Aksu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün teknik destek faaliyetleri kapsamında yaklaşık 650 dekar alanda muz üretimi de yapılıyor. Muzun seradan yeşil dal halinde satışı ise 6,5-7 TL.

Esnaf ve vatandaşlar normalleşmeden memnun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine toplantısı ardından yaptığı açıklamayla kafe ve restoranlar bugün itibariyle saat 07.00-19.00 arasında yüzde 50 kapasiteyle hizmet vermeye başladı.

Sosyal koruma kalkanından Malatya'ya 400 milyonluk kaynak

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, pandemi sürecinde Sosyal Koruma Kalkanı çerçevesinde şehre 408 milyon lira kaynak aktarıldığını belirtti. Kahtalı, 'Toplumun bütün kesimlerini desteleyecek adımları atmaya devam edeceğiz' dedi.

Malatya TSO'dan normalleşme çağrısı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, sosyal medyadan 'Haydi Malatya, tedbiri arttır, kısıtlamaları kaldır' sloganı ile Malatyalılara çağrıda bulundu.

Ankara Şeker Fabrikası’ndan tüm zamanların en

Türkşeker Ankara Şeker Fabrikası 165 günlük maraton sonunda, rekor seviyede üretim yaptı.

Hisarcıklıoğlu’ndan Şahin’e teşekkür

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile bir görüşme gerçekleştirdi. TOBB Mesleki ve Anadolu Lisesi ve sigorta prim teşviki konularının konuşulduğu görüşmede Hisarcıklıoğlu, gayretlerinden ötürü OTSO Başkanı Şahin'e teşekkür etti.

Serbest piyasada altın fiyatları

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 418,50 lira oldu.

Akçadağ'da OSB için hazırlıklar tamamlandı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, AK Parti Akçadağ İlçe Başkanı Nuri Karadaş, yönetim kurulu üyeleri ve belediye meclis üyeleri ile birlikte yaptığı ziyarette, Akçadağ'da kurulması planlanan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) konusunda ön hazırlıkların tamamlandığını ifade etti.

İhracatta kayısı önde

Malatya'dan gerçekleştirilen ihracatın büyük bölümü kuru kayısı olarak kayıtlara geçti.

Kayısıyı don vurdu

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin altına düşmesinden dolayı Malatya'nın Darende İlçesi ve bölgesinde kayısı ağaçlarının meyve gözelerinde ciddi zararların olduğu ileri sürüldü.

TMO mağazalarında Kayısı satışı başladı

Malatya'da binlerce kayısı üreticisinin beklediği müjdeli haberi duyuran AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Toprak Mahsülleri Ofisi'nin 150 mağazasında kayısı satışına başladığını söyledi.

Borsa ilk yarıda yükseldi

Borsa İstanbul, günün ilk yarısında yüzde 1,03'lük değer kazandı.

6 Puanlık ilave prim desteği 1 yıl daha uzatıldı

Malatya TSO Başkanı Sadıkoğlu, Malatya'nın da yer aldığı 51 il ve 2 ilçede uygulanan ilave 6 puanlık sigorta primi teşvikinin süresinin 1 yıl daha uzatıldığını belirterek, 'Bu önemli karar için üyelerimiz adına Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyoruz' dedi.

İki gün sürecek Kurumsal Yönetim Zirvesi başladı

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği'nin (TKYD) bu yıl Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) işbirliği ile düzenlediği 13. Kurumsal Yönetim Zirvesi; kamu, iş dünyası ve uluslararası alandan uzmanların katılımıyla başladı.

Dönerciler yasakların kalkması bekliyor

Pandemi yasakları süresince döner satış noktaları, 'Gel al' ve 'Paket servis' ile ayakta kalmaya çalışırken bir yandan da yasakların sona ermesini bekliyor.

Malatya TSO, 1. OSB araç filosunu güçlendiriyor

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), 1.Organize Sanayi Bölgesine (OSB) ve faaliyet gösteren firmalara daha kaliteli hizmet verilmesi amacıyla araç filosunu güçlendirmeye devam ediyor. Bu kapsamda, 1.OSB Bölge Müdürlüğüne bir adet vakumlu yol süpürme aracı kazandırıldı.

Gürkan: 'Hayvancılığın ve tarımın önemi bir kez daha öne çıktı'

Tarım Platformu İstişare toplantısına katılan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 'Hayvancılığın ve tarımın önemi bir kez daha öne çıktı' dedi.

Serbest piyasada altın fiyatları

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 410,20 lira oldu.