Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Yoncalı Barajı ile ekonomiye yıllık 164 milyon TL gelir

Malatya'nın Arguvan İlçesi'nde Yoncalı Barajı inşaatında çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, baraj tamamlandığında ekonomiye yıllık 164 milyon TL gelir elde edilecek. Bu yıl baraj su tutmaya hazır hale getirilmiş olacak.

Borsa günü yükselişle kapattı

Borsa, günü yüzde 1,13'lük yükselişle tamamladı.

Yaygın Göleti'nden su tahliyesi başladı

Malatya'da bulunan Yaygın Göleti tam doluluğa ulaşarak su tahliyesi başladı. Bu yıl sonuna kadar tamamlanması planlanan Yaygın Göleti Sulaması ile milli ekonomiye yıllık 5 milyon TL katkı sağlaması bekleniyor.

40 Yıllık Tecrübe ve Deneyimle Yolumuza Devam Ediyoruz

40 Yıllık Tecrübe ve Deneyimle Yolumuza Devam Ediyoruz

Sezonun ilk kayısı çağlaları pazarlarda yerini aldı

Malatya'nın meşhur meyvesi kayısının bu yılki ilk çağlalarının hasadı yapılıp, pazarda satılmaya başlandı.

Sadıkoğlu'ndan yeni destek talebi

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Tam kapanma sürecinin en az zararla atlatılması için mevcut desteklerin devamıyla birlikte yeni ve kapsamlı destekler bekliyoruz dedi.

Yeşilyurt'te sereda çilek yetiştiriciliği

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 'Yeşil Gıda Seracılık Alanımızda çilek üretimlerimize bu yılda devam ederek, bölgemizdeki ürün çeşitliliğinin artmasına destek verip tarımsal potansiyelimizin kapasitesini daha güçlü hale getiriyoruz. Tarım belediyeciliğinde markalaşma hedefimize doğru sağlam ve kalıcı adımlar atıyoruz' diye konuştu.

Malatya'da 'Süt toplama merkezleri ve soğuk zincir' projesi kabul edildi

Malatya'da Süt Toplama Merkezleri ve Soğuk Zincir projesinin fizibilite çalışması projesi DAP tarafında kabul edildi.

Sebze fiyatları düşmeye başladı

Ramazan ayının girmesiyle yükselişe geçen sebze meyve fiyatları hafta başıyla birlikte düşmeye başladı.

Hatay’da taze fasulye hasadı başladı

Hatay'ın Payas ilçesinde açık alanda dikimi yapılan fasulyenin hasadına başlandı.

Akdeniz Belediyesinden ihtiyaç sahibi ailelere gıda desteği

Akdeniz Belediyesi, Ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmak amacıyla binlerce gıda kolisi yardımında bulundu. Belediye imkanlarının haricinde hayırseverlerin de katkıları ile dar gelirli ailelere ulaştıklarını belirten Başkan Mustafa Gültak, 'Ramazan ayı birlik, beraberlik ve paylaşma ayıdır. İyilik paylaştıkça çoğalır. Bizler vatandaşlarımızın yalnızca dualarına talibiz' dedi.

Başkan Sadıkoğlu, hammadde sorununu gündeme getirdi

TOBB Türkiye Mobilya ve Orman Ürünleri Meclisi Toplantısında konuşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Sanayicimiz hem hammaddeye erişimde sorunlar yaşıyor, hem de konteyner sıkıntısından ürettiği ürünü satamıyor' dedi.

İspendere'nin enerji ihtiyacı GES ile karşılanacak

Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, sağlık turizmi açısından Türkiye ve Malatya için önemli şifa merkezlerinden biri olan İspendere İçmelerinin enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan Güneş Enerji Santrali (GES) ve diğer çalışmaları inceledi.

Yeşilyurt Belediyesi, tarımsal üretime hız verdi

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 'Tarımsal Üretim ve AR-GE Sahamızda arpa, buğday, kuru fasulye, nohut, rulo çim ve süs bitkisi üretimlerimizle, verimli topraklarımızın bereketini artırmaya çalışırken, ülke ekonomisinin gelişmesine de katkı sunuyoruz' dedi.

Borsa günü düşüşle tamamladı

Borsa, günü yüzde 2,20'lik düşüşle tamamladı.

Serbest piyasada altın fiyatları

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 460,70 lira oldu.

Malatya, 'kayısı' lokomotifine yeni vagonlar ekliyor

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 250 milyon doları aşkın ihracat geliri elde ettikleri kayısı ticaretine gastronomi, tarih turizmi ve sanayi ürünlerinde çeşitlenmeyi sağlayacak atılımları eklediklerini söyledi.

Rize’deki çay bahçelerinin rehabilitasyonu için iş birliği protokolü imzalandı

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve ÇAYKUR Genel Müdürlüğü arasında 'Çay Bahçelerinin Rehabilitasyonu Projesine Ait İş Birliği Protokolü' imzalandı.

Tüfenkci'den 3 baraj için müjde

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Malatya'da, Beypınar Barajı için 29 Nisan'da proje ihalesinin yapılması, Yenice Barajı için Cumhurbaşkanlığı Stratejik Daire Başkanlığına ödenek için yazı yazılması, Şilan Barajı için ise proje planlamasına gidilmesi kararı alındı.