Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Korona talebi arttırınca karavan üretimine başladı

Malatyalı girişimci Murat Gelgeç, pandemi süresinde karavana olan talebin artması üzerine karavan üretimi yapmaya başladı. Gelgeç, 3 aylık süreçte 6 karavan siparişi aldı.

Normalleşme sonrası kuyumcularda yoğunluk başladı

Kademeli normalleşmeyle birlikte düğün ve nikah işlemlerinin önünün açılmasının ardından kuyumcularda yoğunluk yaşanmaya başladı.

Battalgazi'de yeni yol ve asfalt çalışmaları devam ediyor

Ulaşım yatırımları kapsamında milyonluk projeleri Battalgazi ile buluşturan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci ve Belediye Başkan Yardımcısı ile birlikte yapımı için talimatını verdiği Tandoğan Mahallesi'ndeki çalışmaları inceledi.

Dünya çevre gününde ESO’dan yeşil sanayi hamlesi

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Yönetim Kurulu Üyesi, ESO Sürdürülebilir ve Yeşil Sanayi Koordinatörü Ömer Benli, '5 Haziran 2021 Dünya Çevre Günü'nün Eskişehir'de sürdürülebilir ve yeşil sanayi konusunda atılacak adımlar için bir başlangıç olduğuna vurgu yaptı ve Dünya Çevre Günü'nün daha sağlıklı bir çevre yılı olması temennisiyle kutladı.

Sulu tarımla ekonomiye 1 milyar 497 milyon TL katkı sağlanacak

Malatya'da, yaz döneminde yapılacak olan sulu tarımla Türkiye ekonomisine 1 milyar 497 milyon 136 bin TL katkı sağlanmış olacak.

Esenlik, 39. şubesini Çilesiz Mahallesi'nde açtı

Malatya Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden olan Esenlik A.Ş, marketlerin 39'uncu şubesini Çilesiz Mahallesi Fahri Kayahan Bulvarı'nda açtı. Açılışa katılan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 'Esenlik marketlerimiz fiyat istikrarı anlamında ulusal marketlerle yarışan Malatya halkının daha ucuz ve daha kaliteli ürün almasını sağlayan sigorta görevini görüyor' dedi.

MTSO Sigortacılık Meslek Komitesinden Vali ve Emniyet Müdürüne ziyaret

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sigortacılık Meslek Komitesi Başkanı ve üyeleri, Malatya Valisi Aydın Baruş ve Malatya İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren'i ziyaret etti.

Vali Baruş, deprem konutlarını ve bağlantı yollarını inceledi

Malatya Valisi Aydın Baruş, Battalgazi ilçesinde yapımı devam eden deprem konutlarını ve bu konutların ulaşımını sağlayacak olan bağlantı yolları çalışmalarını inceledi.

Malatya'da büyükbaş kurbanlık satış fiyatları açıklandı

Malatya İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli, bu yılki kurbanlık canlı büyükbaş hayvan satış fiyatlarını açıkladı.

Milletvekili Hakan Kahtalı'dan ihracattaki artışa vurgu

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, kentin tarım şehri olmasının yanı sıra sanayi üretiminde bölgede önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek ihracatın 2003'ten bu yana 4 kart attığını söyledi.

Başkan Sadıkoğlu: 'Malatya'daki sigortalılık oranı yüzde 38'den 51'e yükseldi'

Sigorta Haftası etkinlikleri kapsamında konuşan MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Elazığ merkezli depremde büyük zarar gören Malatya'da deprem sigortası yaptıranların sayısının yüzde 38'den yüzde 51'e yükseldiğini söyledi.

Avusturya ve Çin, Türkiye’yi “Demir İpek Yolu’nun merkezi yapacak

Avusturya ve Çin, Türkiye’yi “Demir İpek Yolu’nun merkezi yapacak

Kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru incir ihracatı 798 milyon dolar kazandırdı

Kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru incir ihracatı 798 milyon dolar kazandırdı

Tescilli dalbastı kirazında ürün kaybı

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde bölge halkının geçim kaynağı olan dalbastı kirazında mevsimsel değişikliklerden dolayı yaşanan rekolte düşüklüğü çiftçileri düşündürüyor.

Restoranların açılışını havai fişek ve 35 metrelik kebapla kutladı

Adana'da bir kebapçı, restoranlarda oturarak yemek yemenin serbest olması haberini havai fişek gösterisi ve 35 metrelik kebapla kutladı. Kebapçı daha sonra kebabı vatandaşlara ve görev başındaki polislere dağıttı.

700 bin kamu işçisini ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri başladı

İş ve Türk-İş'in ortaklaşa hazırladıkları Toplu İş Sözleşmesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e iletildi. Kamu işçilerinin en düşük aylık brüt ücretinin 4 bin 800 TL'ye yükseltilmesi talep edilirken, 'kamu kurum ve kuruluşlarında çalıştırılan geçici işçiler kanuni düzenleme yapılarak daimi işçi kadrolarına geçirilmesi' teklifi de iletildi.

Kiraz yaprağı sarmasının satışı Türkiye'nin dört bir yanına yapılacak

Malatya'da Battalgazi'nin Kalbi Kadın Kooperatifi'ndeki gönüllü üyeleri, kendi topladıkları kiraz yapraklarıyla padişah yemeği kiraz yaprağı sarması yaptı. Karşılıklı dayanışma içerisinde sohbet ve muhabbet eşliğinde yapılan kiraz yaprağı sarmasının satışı Türkiye'nin dört bir yanına yapılacak.

Battalgazi'de 'Tekstilkent' kuruluyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın olurlarıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüteceği 'Çalışan ve Üreten Gençler Programı' çerçevesinde Battalgazi'de kurulması planlanan Tekstilkent projesi, ilçenin yeniden yükselen yıldızı olmasında önemli rol oynayacak.

MTÜ, coğrafi işaret belgeli reyhanı inceliyor

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) geleneksel ve tamamlayıcı tıp ile tıbbi ve aromatik bitkilere önem kapsamında coğrafi işaret belgeli reyhanı inceleme kapsamında araştırıyor.