Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nu Kabul Etti

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nu Kabul Etti

Malatya'da semt pazarı kuruldu

Malatya'da Covid-19 tedbirleri kapsamında kurulan semt pazarında yoğunluğun geçtiğimiz haftaya göre az olduğu görüldü.

Keskin Esnafla İlgili Uygulamalar Kabineden Önce Açıklanmalı

Keskin Esnafla İlgili Uygulamalar Kabineden Önce Açıklanmalı

Malatya'da kayısıyı zirai don vurdu

Malatya'nın önemli kayısı üretim alanlarından olan Akçadağ'da zirai don kaynaklı zararın boyutu görünenin çok üzerinde olduğunu belirtildi.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nu kabul etti

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve heyetini kabul etti.

Esenlik 31 yaşın gururunu yaşıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden olup, 14 Mayıs 1990'da kurulan, Malatya'nın Öz Markası olan Esenlik İmar İnşaat ve Ticaret A.Ş 31.yaşını doldurdu.

Tandır fırında pişirilen bilik ekmeği kadınların elinde yeniden hayat buldu

Malatya'nın yöresel lezzetlerinden olan ve son dönemlerde unutulmaya başlanan bilik ekmeği, Battalgazi'nin Kalbi Kadın Kooperatifi'nin çalışmalarıyla tekrar üretilmeye başlandı.

Malatya TSO'dan İsrail ürünlerine boykot daveti

Mescid-i Aksa'da sivil ve savunmasız Filistin halkına karşı uygulanan saldırgan eylemleri şiddetle kınadığını ifade eden Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Katil İsrail'in Mescid-i Aksa saldırısı tüm Müslümanların kutsallarına yapılmış bir saldırıdır. Bu saldırılar insanlık dışıdır ve insanlığa karşı suçtur. Malatya TSO olarak, hemşerilerimizi ve üyelerimizi İsrail ürünlerini boykota davet ediyoruz' dedi.

Ukrayna’nın güneş panelleri Türkiye’den

Ürettiği güneş panellerini, dünyanın dört bir yanına ihraç eden HT Solar, son olarak Ukrayna'da 19,65 MWp kapasiteli güneş enerji santraline güneş paneli tedariği gerçekleştirdiğini açıkladı.

Darende'de çiftçilerin don mağduriyeti

Malatya'nın Darende ilçesinde binlerce ailenin geçim kaynağı olan kayısıları yine don vurdu. Badem ve ceviz de dondan zarar gördü.

Borsa ilk yarıda düştü

Borsa İstanbul, günün ilk yarısında yüzde 0,52'lik değer kaybetti.

Sadıkoğlu: '2021 yılı asgari ücret desteğinin bir an önce başlamasını umut ediyoruz'

Asgari ücret desteğinin istihdamın korunması konusunda önemli olduğunu belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'İşverenlerimiz, aradan 4 ayı aşkın zaman geçmesine rağmen 2021 yılı asgari ücret desteğinden faydalanamıyor. Desteğinin bir an önce başlamasını umut ediyoruz' dedi.

Şiddetli rüzgar kayısı bahçelerine zarar verdi

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde etkili olan şiddetli rüzgar, kayısı bahçelerine zarar verdi.

1.Su Şurası Çalışmalarına Başladı

1.Su Şurası Çalışmalarına Başladı

Borsa haftayı yükselişle kapattı

Borsa, haftayı yüzde 0,95'lik yükselişle tamamladı.

Orduzu'ya bir milyar TL'lik alt yapı yatırımı

Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından Orduzu Mahallesinde 60 yıl önce döşenen içme suyu şebeke hatları ile kanalizasyon hatları da yenileniyor.

Meslek liseleri pandemide de üretmeye devam ediyor

Covid-19 pandemi döneminde uzaktan eğitimin devam ettiği bir dönemde, meslek liseleri üretmeye ve çalışmaya devam ediyor. Sıradan masaya, temizlik ürününden maskeye kadar üreten meslek liseleri bu dönemde yeni bir ivme kazandı.

AK Partili Tüfenkci'den çevreyolu değerlendirmesi

Malatya'da yeni çevreyolu yapım çalışmalarını inceleyen AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, '750 milyon TL maliyetli yolun tamamlanması ile Malatya yol ağını büyük ölçüde çözmüş bir il olarak yatırım ve kalkınma anlamında bir adım öne geçecek' dedi.

Malatya'da kayısıya alternatif: Kabak

Malatya'da nadas alanlarında çerezlik kabak yetiştirilmeye başlandı. Çerezlik kabak yetiştiriciliği ile hem üretici kazanacak hem de ekonomiye katkıda bulunulacak.