Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Çınar, tarımsal üretim sahasındaki faaliyetleri inceledi

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, beraberinde Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek, Malatya Pancar Ekiciler Kooperatifi Müdürü Abdullah Ertan, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları ve Yeşilyurt Belediyesi Birim Müdürleriyle birlikte Cumhuriyet Örnekköy'deki Tarımsal Üretim ve AR-GE Sahasında devam eden arpa hasadını yerinde inceledi.

Sadıkoğlu: 'Başarı sıralamalarındaki yerimiz artacak'

Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında gösterilen Baykan Denim Konfeksiyon A.Ş'yi tebrik eden Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Malatya'daki üretim alanlarımızın gelişimi için gösterdiğimiz gayretlerin sanayimizin önünü açacağına ve önümüzdeki yıllarda İSO 500 gibi ulusal başarı sıralamalarında daha fazla firmanın Malatya'yı temsil edeceğine inanıyoruz' dedi.

İklim değişikliklerinin tarıma etkisi ve üretim ele alındı

İklim değişikliğinin bitkisel üretime etkisini ortaya koymak, bu konuda farkındalık oluşturmak ve gerekli stratejileri oluşturmak amacıyla Malatya'da Doğu Anadolu Bölge Toplantısı yapıldı. Toplantıda, iklim değişikliği, gıda güvenliği ve tarım konularına temas edilip, iklim değişikliklerinin tarıma etkisini anlatıldı.

Teşvikler Malatya'da fabrika sayısını arttırdı

Malatya'da faaliyet gösteren tekstil fabrikalarında teşvikler sonrasında binlerce istihdam meydana gelirken, Türkiye ekonomisine de katkıda bulunuluyor. Yatırım ve istihdam için getirilen teşvikler sonrası kentteki fabrika sayısı da arttırdı.

Battalgazi Belediyesi'nden 7 sokağa 2 milyon yatırım

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, sıcak asfalt serim seferberliği kapsamında Göztepe Mahallesinin toplam 7 sokağını sıcak asfaltla buluşturdu. Çalışmalar kapsamında 4 bin ton sıcak asfalt serimi yapıldı.

Dünyanın kayısı başkenti'nde hasat başladı

Türkiye'nin Avrupa Birliği nezdinde coğrafi işaret tesciline sahip üçüncü ürünü olan Malatya kayısısında hasat kentin Kale ilçesinde başladı.

Malatya'da halk ekmekte de fiyat ayarlaması yapıldı

Malatya'da ekmekte fiyat ve gramaj ayarlaması yapılmasından sonra halk ekmek olarak bilinen belediye ekmeğinde de fiyat ayarlaması gerçekleştirildi.

Hasadı başlayan yaş kayısı en pahalı meyve olarak dikkat çekiyor

AB tescilli Malatya kayısısı, en pahalı meyvelerin başında geliyor. Pahalı meyve olarak bilinen muz fiyatından da yüksek olan hediyelik yaş kayısı 15-17 TL arasında satılıyor.

Fransa Açık’ın şampiyonu Novak Djokovic

Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık'ın tek erkekler finalinde Stefanos Tsitsipas'ı 3-2 yenen Novak Djokovic şampiyon oldu.

Çiftçilere Sulama Desteği

Çiftçilere Sulama Desteği

Bakan Pakdemirli, 3. Verimlilik Ve Teknoloji Fuarını Ziyaret Etti

Bakan Pakdemirli, 3. Verimlilik Ve Teknoloji Fuarını Ziyaret Etti

Bakan Varank: “Değişen ve dönüşen endüstriye yeni tedarikçiler kazandırmayı istiyoruz”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, otomotiv sektörünün çok hızlı bir dönüşümden geçtiğini kaydederek, Alüminyum parçalar otomotiv endüstrisinde hızla devreye girmeye başladı. Özellikle karbon salınımında daha hafif araçların olması, elektrikli araçlarda bu tip parçaların daha sık kullanılması bu parçaları daha değerli hale getiriyor. Türkiye'nin Otomobili ile bu alanda Türkiye iddiasını ortaya koydu. İnşallah böyle firmalarımızla değişen dönüşen endüstriye yeni tedarikçiler kazandırmayı istiyoruz' dedi.

Arıcılık sektörünü kuraklık vurdu

Bilinçli vatandaşlar tarafından arı konusunda hassasiyet gösterilmesine karşın sektörde bazı sıkıntıların olduğunu belirten İzmirli arı yetiştiricisi Ahmet Çelikkol, Tarımsal ilaçlar, arı hastalıkları ve kurak geçen yıldan dolayı sağım yapılamıyor. Arılar kuraklıktan dolayı oğul bile vermiyor. Böyle giderse arı nesli yok olmakla karşı karşıya kalır dedi.

CHP Ekonomi Masası heyeti DTB üyeleri ile bir araya geldi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ekonomi Masası heyeti, Diyarbakır Ticaret Borsasını (DTB) ziyaret etti.

Çiftçilerden sulama suyu talebi

Darende ilçesinde çiftçiler, tarlalarına sulama birliği tarafından sulama suyu verilmediğini ileri sürerek, sorunlarının çözümü için yardım istediler.

Esenlik Genel Müdürü Ünlü: 'Malatya'nın yükselen değeri Esenlik'

Malatya Büyükşehir Belediyesi Esenlik Süpermarketler'in halkın olduğunu ifade eden Esenlik Genel Müdürü Ata Ünlü, 'Esenlik marketleri kişilerin değil Malatyalıların öz marketidir. Kişiler gelip geçicidir, kurumlar kalıcıdır. Bütün Malatyalı hemşerilerimizden bu değere sahip çıkmalarını istiyoruz' dedi.

Malatya'da ekmekte fiyat ve gramaj ayarlaması

Malatya'da ekmekte fiyat ve gramaj ayarlaması yapılarak fiyatı 2 TL'ye yükseltildi. Un ve ekmeğin diğer girdilerine zam yapılması nedeniyle Malatya'da ekmekte fiyat ve gramaj ayarlaması gerçekleştirildi.

Çiftçilere önemli uyarı: ÇKS Başvuruları 30 Haziran’da sona eriyor

2021 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtlarının 30 Haziran 2021 tarihi mesai bitiminde sona ereceği açıklandı.

Türkiye ile Kırgız Cumhuriyeti arasında Arıcılık İş Birliği Protokolü imzalandı

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği ile Kırgız Cumhuriyeti Avrasya İş Kulübü (EBC) Girişimciler Derneği arasında işbirliği protokolü imzalandı.