Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Malatya'da 5 noktada Süt Toplama Merkezi kurulacak

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından onaylanan ve Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından desteklenen Süt Toplama Merkezi Projesi ile Malatya'da 5 noktada Süt Toplama Merkezi kurulacak. Süt Toplama Merkezi Projesi ile üreticilerden toplanan sütler işlenerek ekonomiye kazandırılacak.

Dalbastı kirazında hasat başladı, rekolte düşük kaldı

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde bölge halkının geçim kaynağı olan tescilli dalbastı kirazında hasat başladı. Mevsimsel değişikliklerden dolayı yaşanan rekolte düşüklüğüyse çiftçiyi düşündürüyor.

EVREN: Esnaf İçin Sicil Affının Çıkmasını Bekliyoruz

EVREN: Esnaf İçin Sicil Affının Çıkmasını Bekliyoruz

Başkan Gürkan ve Büyükelçi Landrut, lisanslı depoculukta incelemelerde bulundu

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut ile birlikte Kuru Kayısı Soğuk Hava Deposu ve Lisanslı Depoculuk alanında incelemelerde bulundu.

Yeşilyurt Belediyesi'nin tarımsal üretimleri hız kazandı

Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Üretim ve AR-GE Sahasındaki çalışmalar hakkında bilgiler aktaran Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Ömer Kamış, Yeşil Gıda Seracılık, Tarımsal Üretim ve AR-GE Sahası ve ücretsiz fide destekleriyle Yeşilyurt'un tarımsal potansiyelini hareketlendirdiklerini söyledi.

Malatya 'Yeni Geri Gönderme Merkezi' yakında hizmette

Malatya'da 'Yeni Geri Gönderme Merkezi' inşaatı büyük oranda tamamlandı.

Deprem konutlarında 2 ve 3.etap kura çekimi Temmuz'da

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, depremzede ailelerin mağduriyetlerini gidermek için Gelincik Tepesinde yapımı devam eden 2.Etap konutlarında incelemelerde bulundu. Güder, 2 ve 3.etap deprem konutlarının kura çekiminin de Temmuz ayında yapılacağı müjdesini verdi.

Keskin: Esnafları Artık Aşılayın

Keskin: Esnafları Artık Aşılayın

Borsa günü yatay tamamladı

Borsa, günü yüzde 0,04'lük yükselişle tamamladı.

EVREN: Esnaf için sicil affı bekliyoruz

EVREN: Esnaf için sicil affı bekliyoruz

Malatya Şeker Fabrikası'nda birincilik sevinci

1 milyon 73 bin ton şeker üreterek planlı üretime geçildikten sonraki tüm zamanların üretim rekorunu kıran Türkşeker, 2020-2021 üretim dönemi raporlarının ve 2021-2022 üretim dönemi planlarının değerlendirildiği toplantıyı gerçekleştirdi. Toplantıda birincilik ödülünü Malatya Şeker Fabrikası aldı. Tarihi bir rekora imza atan Malatya Şeker Fabrikasının Müdürü Suat Altun, büyük bir gurur yaşadıklarını ve fabrikayı daha iyi yerlere getirmek için çalışacaklarını ifade etti.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı'ndan MTSO'ya ziyaret

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

ATO Heyeti’nden Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’a ziyaret

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ı ziyaret etti.

Pütürge'de kilit taşı üretim tesisi açıldı

Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük'ün girişimleri ile ilçeye parken kilit taşı üretim tesisi kazandırıldı.

Lezzeti ve ünü ülke sınırlarını aşan Malatya kayısısı tezgaha indi

Lezzeti ve ünü ülke sınırlarını aşan meşhur Malatya kayısısı, yapılan ilk hasadın ardından tezgahtaki yerini aldı. Yeni mahsul yaş kayısının kilosu 15 TL'den satışa sunulmaya başlandı.

Kuru meyve trendi dünyada yükselişte

Uluslararası Kuru ve Kabuklu Meyveler Kongresi (International Nut and Dried Fruit Council-INC) tarafından 25-27 Mayıs'ta gerçekleşen 2021 INC 3D Çevrimiçi Konferansı tamamlandı. Konferans, dünyanın 70'ten fazla ülkesinden kuru ve kabuklu meyve endüstrisindeki bin 300'den fazla sektör profesyonelini bir araya getirdi.

Otomotiv sektörü mayıs ayında 1,9 milyar dolar ihracata imza attı

Türkiye ihracatının son 15 yıldır sektörel bazda şampiyonu olan otomotiv endüstrisi, mayıs ayında da baz etkisi ile çift haneli ihracat artışı kaydetti. Türkiye otomotiv endüstrisi mayısta yüzde 56,5 artışla 1,9 milyar dolar ihracata imza attı.

Güder: '678 konutun kurası 11 Haziran'da çekiliyor'

24 Ocak depreminin ardından Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'in yoğun girişimleri sonucu Toplu Konutları İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından depremzede aileleri için Gelincik Tepesi'nde yapımı devam eden bin 553 konuttan 678'inin kurası, 11 Haziran'da çekilecek.

MATSO Yönetimi, Başkan Hisarcıklıoğlu’na üyelerinin taleplerini iletti

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Seydi Tahsin Güngör ve Başkan Yardımcıları Şükrü Arslan ve Mehmet Ergen ile Yönetim Kurulu Üyesi Taner Demir Durar ve Hesapları İnceleme Komisyonu Başkanı Baykal Özden'in yer aldığı heyet, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu makamında ziyaret etti. Ziyarette Manavgat Manavgat'ın tropikal ürünlerinden oluşan hediye paketini takdim eden heyet, Hisarcıklıoğlu'na üyelerden gelen talepleri içeren dosyayı sundu. Eski MATSO Başkanı Ahmet Boztaş'a Allah'tan rahmet dileyen TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu MATSO Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Seydi Tahsin Güngör'e de başarılar diledi. MATSO heyetinin sunduğu dosya yı inceleyen Hisarcıklıoğlu Başkan Güngör ve MATSO Yönetim Kurulu üyelerine nazik ziyaretleri için teşekkür etti.