Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Malatya'da coğrafi işaretli ürünler çalıştayı düzenlenecek

Malatya TSO ve YÜciTA iş birliği ile '1. Uluslararası Malatya Coğrafi İşaretli Ürünler Çalıştayı' düzenlenecek.

Kayıt dışı çalışmaya geçit yok

Gaziantep'te, Uluslararası İş Gücü Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Vali Davut Gül, burada kayıt dışı çalışmaya taviz verilmeyeceğinin altını çizerek, konuyla ilgili denetimlerin artarak devam edeceğini kaydetti.

Malatya standı önemli isimleri ağırladı

İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Gastronomi Turizmi Fuarında yer alan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nın standı ikinci gününde de birçok önemli ismi ağırladı.

Ceylan Karavil Park AVM artık haftanın 7 günü ziyaretçisi ile buluşuyor

Bünyesinde barındırdığı ulusal ve uluslararası markalarla Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en büyük alışveriş merkezi olan Ceylan Karavil Park AVM, normalleşme adımları çerçevesinde ziyaretçileri ile 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren haftanın 7 günü 10:00-22:00 saatleri arasında buluşuyor.

Düğün sezonunun açılması gümüşçülerin yüzünü güldürdü

Kısıtlamaların kalkmasıyla birlikte açılan düğün sezonu evlenecek çiftleri yüksek altın fiyatları dolayısıyla gümüşe yönlendirdi.

Adıyamanlı girişimci 1 milyon TL'lik yatırımla balık çiftliği kurdu

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde girişimci Remzi Keser, barajdaki koylarda ağlarla kapattığı alanda 1 milyon TL'lik yatırımla kurduğu balık çiftliğiyle Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi.

GTB'den temel dış ticaret eğitimi

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), Gıda Sektörü 2. UR-GE projesinde yer alan üye firmalarına yönelik 'Temel Dış Ticaret Eğitimi' düzenledi.

DİEM-DER'den Diyarbakır'da konutlardaki fahiş fiyatlarla ilgili açıklama

Diyarbakır'da kiralık ve satılık konutlarının fiyatlarının yüksek olmasına ilişin açıklamada bulunan Diyarbakır Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Derneği (DİEM-DER) Başkanı Mustafa Koç, konut fiyatlarındaki fahiş artışın nedeninin kentte yeni imar alanlarının olmadığından kaynaklı olduğunu söyledi.

ANESİAD Malatya Şubesi Basınla Buluştu

Kısa adı ANESİAD olan Anadolu Esnaf Sanayici İş Adamları Derneği Malatya Şube Başkanı Mehmet Emin Doğaner ve yönetim kurulu Malatya'daki medya mensuplarıyla buluştu.

DİKKAD'dan Dicle'deki ürütecilere eğitim

Dicle Kırsal Kalkınma Yerel Eylem Grubu Derneği (DİKKAD) tarafından yürütülen proje kapsamında 21 Haziran ile 30 Haziran 2021 tarihleri arasında ilçedeki birçok üreticiye değişik alanlarda eğitim veriliyor.

Covid-19 nedeniyle işleri azalan düğün çerezcilerinde yoğun mesai başladı

19 salgınında işleri azalan düğün çerezcileri, normalleşme süreciyle birlikte düğünlerin başlamasıyla yoğun mesaiye başladı.

1. Türkiye çiftçi zirvesi

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, 'Tarımda miras nedeniyle paylaşılan tarım arazileri rantabl olmaktan çıktığı için ekilemiyor. Türkiye'nin tarımdaki en büyük sorunu azalan tarım arazisi ve tarım arazilerinin miras paylaşımı nedeniyle parçalı yapısıdır' dedi.

Diyarbakır'daki kuyumcu esnafından vatandaşlara uyarı: 'Ucuz altın yok, sahtekarlık vardır'

Kentte uzun yıllardır kuyumculuk yapan Mehmet Yüksel, düğün sezonun başlamasıyla birlikte vatandaşları altın konusunda uyardı. Yüksel, 'Vatandaşlarımızın bu konuda dikkat etmesi gerekir. Bilmediği, tanımadığı, güvenmediği kuyumcu esnafından alışveriş yapmasın. Bunu üzerine basa basa söylemek gerekirse, ucuz altın yoktur, sahtekarlık vardır' dedi.

Girişimci kadınlara 765 bin TL hibe desteği

Gıda sektöründeki girişimci kadınları desteklemek amacıyla ikinci kez hayata geçirilen Kız Kardeşim Hibe Programı'nın kazananları 29 Haziran 2021 tarihinde düzenlenen çevrimiçi törenle tanıtıldı. Girişimci kadınlara toplamda 765 bin TL hibe desteği sağlandı.

İslahiye OSB için Vali Gül tarafından değerlendirme toplantısı yapıldı

İslahiye Organize Sanayi Bölgesi (OSB)'nin son durumunu değerlendirmek amacı ile Gaziantep Valisi Davut Gül başkanlığında toplantısı düzenlendi.

Ay çekirdeği tarlaları Malatya'yı sarıya bürüdü

Malatya'nın Yazıhan ilçesinde çiftçilerin 15 bin dekar alana ektikleri ay çekirdeği, tarlaları sarıya bürüdü.

GAİB Başkanı Kileci'den Ticaret Bakanı Mehmet Muş'a ziyaret

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Fikret Kileci, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve Bakanlık yetkilileri ile bir dizi görüşme gerçekleştirdi. Resmi ziyarette GAİB'in son dönemde Bölgede gerçekleştirdiği faaliyetler, öne çıkan ve ulusal çapta ses getiren projeler ile Bölgeden ihracatı gerçekleştirilen ürün kalemlerinin çeşitlendirilmesine yönelik birçok konu Ticaret Bakanlığı'nın gündemine taşındı.

Malatya'da 'Mesleki eğitimde kolektif etki' çalıştayı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ile Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 'Mesleki eğitimde kolektif etki' çalıştayı düzenlendi.

Gürkan, Yimpaş binasında incelemelerde bulundu

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan çalışmaların devam ettiği Yimpaş binasında incelemelerde bulundu.