Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Gürkan, Kuluncak'ta çalışmaları inceledi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kuluncak İlçesi Ciritbelen ve Karıncalık Mahallelerine yapılan asfalt çalışmalarını yerinde inceleyerek vatandaşlarla bir araya geldi.

Yılın ilk 6 ayında halı ihracatçıları rekor kırdı

Pandemi sürecinde de global pazarda ağırlığını koruyan Türk halı ihracatçıları, yılın ilk 6 ayında bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 54.6'lık artışla 1 milyar 617 milyon dolarlık halı ihracatına imza attı.

Esenlik genel müdürü Ünlü'den çiftçilere destek açıklaması

Esenlik A.Ş. Genel Müdürü Ata Ünlü, Battalgazi ilçesi Çolakoğlu Mahallesinde salatalık ve biber üreticilerini ziyaret etti.

Fortune 500'e Altunkaya ve Lidersan damgası

Merkezi Gaziantep'te bulunan ve farklı sektörlerde faaliyet göstererek uluslararası arenada Türkiye'yi sağlık ürünleri ve gıda sektörlerinde gururla temsil eden Altunkaya Gruba ait iki şirket yeni açıklanan Türkiye'nin en büyük 500 şirketinin belirlendiği Fortune 500 araştırmasının 2021 sonuçlarına göre listeye girdi.

Çınar, yeni belediye hizmet binası inşaat alanındaki çalışmaları inceledi

Turgut Özal Mahallesinde yapımı devam eden Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi Yeni Hizmet Binası inşaat alanını inceleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ' Yeni Belediye Hizmet Binamız ve Millet Bahçemizle Yeşilyurt'umuza yeni bir cazibe merkezi daha kazandırmış olacağız' dedi.

Gaziantep'ten rekor üstüne rekor

2021 yılında üst üste rekor seviyede ihracat rakamlarına ulaşan Gaziantep, haziran ayında tarihi bir ihracata imza atarak 914 milyon 331 bin dolar seviyesine ulaştı.

Gaziantep'ten haziran ayında rekor ihracat

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep'ten Haziran ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 41,1 artışla 914 milyon 331 bin dolar ihracat gerçekleştirildiğini ve bu rakamlarla aylık bazda en yüksek ihracat rakamına ulaşılarak rekor kırıldığını söyledi.

Diyarbakır'ın tescilli karpuzunda hasat zamanı

Diyarbakır'ın Dicle Nehri bölgesinde çakıllı ve kumlu arazide güvercin gübresi verilerek yetiştirilen, ağırlığı nedeniyle geçmişte develerle taşınan Diyarbakır karpuzunun hasadı başladı.

GAİB 100'üncü eğitiminin özel konuğu İlber Ortaylı

İhracatçılara sunduğu desteklerin yanı sıra düzenlediği eğitim faaliyetleriyle de Bölgenin kalkınmasına katkı sunmayı amaçlayan Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB), 100'üncü online seminerini kıymetli bir konukla taçlandırmaya hazırlanıyor.

Malatya'da kayısı hasadı başladı

Malatya Valisi Aydın Baruş, Battalgazi ilçesi Yarımcahan Mahallesi'nde ünü ülke sınırlarını aşan Malatya kayısısının hasadına katıldı ve kayısı topladı.

Serbest piyasada altın fiyatları

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 495,50 lira oldu.

Bakan Pakdemirli: “Hasattan önce TMO fındık alım fiyatlarının açıklanması için çalışma yapıyoruz”

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, fındıkla ilgili iç ve dış piyasaları yakından takip ettiklerini belirterek, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da hasattan önce Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) fındık alım fiyatlarının belirlenmesine ilişkin çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Gaziantep Sanayi Odası, TSE denetiminden başarıyla geçti

Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından verilen ve hizmet kurumlarının her yıl denetime tabii tutulduğu TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi'ne uygunluk (gözetim) ve COVID-19 Güvenli Hizmet Belgesi denetimini başarıyla geçirdi.

Gastronomi Şehrinin' Modern Kurutmalıkları' dünyaya ihraç ediliyor

Gastronomi şehri Gaziantep'in eşsiz sebze ve meyveleri freze dry (dondurarak kurutma) teknolojisi ile dünyaya ihraç ediliyor.

Gaziantep sanayisi savunma sanayide söz sahibi olmaya hazırlanıyor

Gaziantep Sanayi Odası ve İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın başlattığı sanayide dönüşüm hamlesi meyvelerini vermeye başlıyor. Savunma Teknolojileri Merkezi'nin Gaziantep'te yaptığı 6 aylık incelemenin sonuçlarının açıklanmasından önce konuşan Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, 'Eminim hükümetimizin de vereceği desteklerle Gaziantep savunma sanayisinde söz sahibi olacaktır' dedi.

Gaziantep'ten Avrupa'ya direkt uçuşlar başladı

Gaziantep'ten Avrupa'ya direkt uçuşlar başladı. Gaziantep Havalimanı'ndan Fransa'nın başkenti Paris'e gidecek yolcuları çiçeklerle uğurlayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yakın zamanda İngiltere'nin başkenti Londra'nın da direkt uçuş ağına dahil edileceğinin müjdesini verdi.

Ünü ülke sınırlarını aşan kuru kayısıda tahmini rekolte açıklandı

Ünü ülke sınırlarını aşan ve lezzeti dünyaya yayılan Malatya kuru kayısısında tahmini rekolte 86 bin 39 ton olarak açıklandı.

GTO Haziran ayı meclis toplantısı yapıldı

Covid-19 pandemisi sebebiyle meclis toplantılarını uzun bir süredir video konferans yöntemiyle gerçekleştiren Gaziantep Ticaret Odası (GTO), normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte haziran ayı olağan meclis toplantısını fiziki ortamda gerçekleştirdi.

Malatya'dan il dışına koli koli hediyelik kayısı

Dünya kuru kayısı üretiminin yüzde 85'ini karşılayan ve 100'ün üzerinde ülkeye kuru kayısı ihraç edilen Malatya'da hasadına başlanan yaş kayısılar hediyelik olarak kolilerle il dışına gönderiliyor.