Ekonomi

Ekonomi Haberleri

MASKİ tarafından merkez ilçelerde 20 milyonluk çalışma gerçekleştiriliyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürlüğü Malatya genelindeki çalışmalarını ve yatırımlarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından Sivas Caddesinde başlatılan hat yenileme çalışmalarını yerinde inceledi.

İran'nın Ankara Büyükelçisi GTO'yu ziyaret etti

İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Mohammad Farazmand Gaziantep Ticaret Odasını (GTO) ziyaret ederek, İran ile ticareti bulunan GTO üyeleriyle bir araya geldi.

FKA bölgenin entegre turizm rotalarını belirliyor

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından Malatya, Bingöl, Elazığ ve Tunceli illerinin entegre turizm rotaları belirlenerek turizme kazandırılıyor.

Büyükşehir belediyesine borcu olanlara yapılandırma fırsatı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 09 Haziran 2021'de yürürlüğe giren 7326 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırması kanunu ile birlikte borcu olan vatandaşların müracaatlarını almaya başladı.

Gençler tasarladı, GAHİB dokuyacak

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) tarafından 'Tasarlayın Dokuyalım' sloganıyla startı verilen ve üç ayrı kategoride düzenlenen 7. Makine Halısı Tasarım Yarışmasının birinci jüri değerlendirmesi tamamlandı. Finale kalan başvurular fiziki olarak dokunduktan sonra ikinci değerlendirme aşamasında ödül alacak eserler belirlenecek.

Keskin, '2023 hedefi için esnafın ayakta kalması şarttır'

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, sokağa çıkma kısıtlamalarının 1 Temmuz'dan itibaren sona ermesi ile birlikte esnaf camiasının sadece ekonomik anlamda değil, sosyal anlamda da bir nefes alacağını belirterek, 'Hükümetimizden esnaf için yeni destek program ve uygulamaları bekliyoruz. Faizsiz, 1 yıl ödemesiz 100 bin TL kredi mutlaka sağlanmalı' dedi.

Şanlıurfa’da 67 milyon liralık dev yatırımlar hayata geçiriliyor

Şanlıurfa'da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen 67 milyon TL'lik 5 projenin toplu açılış ve temel atma töreni Bakan Mustafa Varank'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Projeleri açıklayan Bakan Varank, AK Parti iktidarında Şanlıurfa'ya 70 milyar liralık yatırım yaptıklarını belirtti.

Turizme bayram erken geldi

Korona virüs tedbirlerinin gevşetilmesi ile turizm sezonu hareketlenirken, yaklaşan Kurban Bayramı için İzmir'in Çeşme ilçesindeki otellerde rezervasyon oranları şimdiden yüzde 90'ı buldu.

İzmir’de yatırımlık 81 konut ve ticari alan satışa çıkıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), İzmir'de 81 ticaret ve konut alanı için arsayı satışa sundu. Satışların 6 ve 8 Temmuz'da açık artırma yöntemi ile online gerçekleştirileceği bildirildi.

Arıcılara kovan hibesi yapıldı , çiftçilere sertifikaları verildi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, geleneksel kültürün, tarımın ve üretimin sürdürülebilirliği ilkesiyle 'Köyde Hayat Var' etkinliği kapsamında Serikli arı üreticileriyle bir araya geldi. Üreticilere kovan desteği verilirken, saha denetimi ve sertifika töreni yapıldı. Gün boyu süren etkinlikler, mahalli sanatçı dinletisi ve 'Düğün Hatırası' isimli tiyatronun sahnelenmesiyle sona erdi.

Kadın girişimcilerden model fabrika ve KAGİDEM'e ziyaret

Türkiye'nin farklı illerinden gelen kadın girişimciler Gaziantep Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi (Model Fabrika) ve Kadın Girişimci Destek Merkezi'ni (KAGİDEM) ziyaret etti.

Lahmacun ustalarından Bodrum'daki fiyatlara tepki

Bodrum ve Antalya gibi tatil beldelerinde 150-200 TL gibi fahiş fiyatla satılan lahmacun, gastronomi şehri Gaziantep'te ise 10 TL'ye satılıyor. Fahiş fiyatlara tepki gösteren Gaziantepli lahmacun ustaları turizm beldelerinde satılan lahmacun fiyatlarının abartılı olduğunu söylüyor.

Bakan Varank, Akredite Ayakkabı Test Laboratuvarı'nın açılışını yaptı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulan 'Akredite Ayakkabı Test Laboratuvarı' nın açılışı gerçekleştirildi. Açılış töreninde konuşan Bakan Varank, 'Böyle bir işe Gaziantep Üniversitesi'yle birlikte vesile olmaktan memnunuz' dedi.

Bakan Varank, Gaziantep Model Fabrika'nın açılışını yaptı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğinde hayata geçirilen Dijital Dönüşüm Merkezi'nin resmi (Model Fabrika) açılış töreni Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Gaziantep protokolünün katılımıyla gerçekleştirildi.

Bakan Varank: 'Gaziantep gerçekten üreten bir şehir, Cumhur İttifakı'yla, belediye başkanlarıyla, odalarıyla gerçekten tam bir uyum içerisinde'

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 'Kalyon Garaj Prototipleme ve Girişimcilik Merkezi' açılışını gerçekleştirdi. Açılış töreninde konuşan Bakan Varank, yatırımların resmi açılışı için Gaziantep'e geldiklerini belirterek, Gaziantep'in üreten bir kent olduğuna dikkat çekti.

Türkiye'nin ilk ve tek Antep fıstığı lisanslı deposu açıldı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) tarafından, İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın (İKA) destekleriyle yaptırılan Türkiye'nin ilk ve tek Antep Fıstığı Lisanslı Deposu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katıldığı törenle açıldı.

Bakan Varank, Türkiye'nin ilk ve tek Antep Fıstığı Lisanslı Deposu'nun açılışını yaptı

Türkiye'nin ilk ve tek Antep Fıstığı Lisanslı Deposu'nun açılışı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Türkiye'nin ilk ve tek Antep fıstığı lisanslı deposu Gaziantep'te açılıyor

Türkiye'nin ilk ve tek Antep Fıstığı Lisanslı Deposu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılacağı törenle açılacak.

Turizm sektörünün yeniden canlandırılması toplantısı yapıldı

Adıyaman'da turizm sektörünün yeniden canlandırılması toplantısı gerçekleştirildi.