Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Malatyalılar, meyan kökü şerbeti ile serinliyor

Malatya'da hava sıcaklıklarının etkisini hissettirmesiyle kent meydanında buzlu olarak satışına başlanan meyan kökü şerbeti, hastalıklara şifa olduğu düşüncesiyle serinlemek isteyen vatandaşlar tarafından sıklıkla tüketiliyor.

Bakan Dönmez: “Denizli’de 290 santral enerji üretiyor”

Denizli Enerji Koordinasyon Toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Bakan Dönmez, kent genelinde 290 santralin enerji ürettiğini söyledi. Çiftçiye yönelik müjde veren Bakan Dönmez, sulama ihtiyacı için kullanılacak enerji için her ilçeye mobil güneş paneli sözü verdi.

Pandemi ile birlikte online alışveriş arttı

Ulusal bir internet elektronik satış şirketi Türkiye IT Direktörü Günseli Gökalp, elektronik ticaretin gelişimi ve online alışverişin son yıllarda artmasının sebeplerinden birinin de pandemi olduğunu söyledi.

Kısıtlamalar kalkmadan gelinlikçilerde yoğunluk başladı

Malatya'da evlenecek çiftler, 1 Haziran sonrası Covid-19 kısıtlamalarında esneklik yaşanacağını düşünerek gelinlikçilerde rezervasyon oluşturmaya başladılar.

Sıfır aldığı otomobili boyalı çıktı

İzmir'de yaşayan Baki Çakmak, 10 yıl önce bir bayiden sıfır otomobil satın aldı. 2 ay sonra otomobilini yıkarken sol arka çamurluk kısmının boyasında bir anormallik olduğunu fark eden Baki Çakmak, araç bayisine 'ayıplı malın misli ile değiştirilmesi' davası açtı ve 10 yıllık süreç sonunda davayı kazandı. Bilirkişi raporuyla yeni otomobil için 200 bin TL'lik bedel belirlendiğini ve davalı tarafın bu bedele itiraz ettiğini söyleyen Çakmak, aracının değiştirileceği günü bekliyor.

Pütürge Belediyesi kendi parke taşını üretiyor

Malatya'nın Pütürge İlçe Belediyesi kendi parke taşını üretiyor. Körme Mahallesi'nde cami avlusu, taziye evi çevresi ve sokaklar olmak üzere 4 bin metrekare kilit parke taşı döşeme çalışması yapıldı.

TOBB Nefes Kredisi 1 Haziran’da Yeniden Başlıyor

TOBB Nefes Kredisi 1 Haziran’da Yeniden Başlıyor

Serbest piyasada altın fiyatları

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 513,70 lira oldu.

Sivil toplum örgütlerinden inşat sektörü çağrısı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Muharrem Poyraz ve Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİMDER) Başkanı Mehmet Bülbüloğlu, ortak bir basın açıklaması yaparak, inşaat malzemelerindeki fiyat artışı nedeniyle inşaat sektörünün zor zamanlar geçirdiğini belirterek destek çağrısında bulundu.

Battalgazi'de vergi mükelleflerine son gün uyarısı

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi, 2021 yılı Emlak, Çevre Temizlik, İlan Reklam Vergisinin 1. taksit ödemelerinin 31 Mayıs 2021 Pazartesi günü sona ereceğini hatırlatarak, doğabilecek mağduriyetlere karşı vatandaşları uyarıda bulundu.

Malatya'da kayısının zirai dondan zarar görmesi

Malatya'nın geçim kaynağı olan kayısı meyvesini ilin bazı bölgelerinde don vurması nedeniyle, üreticiler alan bazlı destek istedi.

Başkan Sadıkoğlu'ndan viyadük tepkisi

Turgut Özal Viyadüğü'nde meydana gelen trafik kazası üzerine açıklamalarda bulunan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu; 'Sanayimiz için lojistik imkanların artmasını beklerken bir viyadüğe alternatif üretemedik, denizi geçmek isterken yine derede boğuluyoruz' dedi.

Malatya OSB'de yeni fabrikalar kuruluyor

Malatya Organize Sanayi Bölgesi'nde binlerce kişinin istihdam edildiği modern fabrikalar kurulmaya devam ediyor. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 3 yılda 36 nitelikli firmaya yer tahsisi gerçekleştirdiklerini belirterek, 'Üretime geçen ve geçecek olan fabrikalarda toplam 12 bin hemşerimiz istihdam edilecek' dedi.

Malatya'da ekmeğe zam

Malatya'da, pide ekmeğinin fiyatının 2 TL'ye çıkarılması için çalışma başlatıldı.

Çeşme’deki 1 arsa, 4 milyon 500 bin liradan başlayan fiyatla satışta

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çeşme'nin Musalla Mahallesi'ndeki bir arsayı 4 milyon 500 bin liradan başlayan fiyatla satışa çıkardı.

Kayısıda tahmini rekolte 2 haftada belirlenecek

Dünyanın kayısı başkenti olarak nitelendirilen Malatya'da Kayısı Tahmini Rekolte Komisyonu çalışmalara başladı. Komisyonun iki haftalık çalışma sonrasında tahmini rekilteyi açıklaması bekleniyor.

Dondan zarar gören çiftçilere fide desteği

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, geçtiğimiz 9-10 Mayıs tarihleri arasında yaşanan don olayı sonrasında sebze fideleri zarar gören çiftçiler için sedir fidesi desteği verildi.

Zirai dondan dolayı çiftçilere destek istendi

Malatya'nın Darende İlçesi'nde Ziraat Odaları Koordinasyon Toplantısı yapılarak, zirai dondan dolayı çiftçilere destek istendi.

Güder: 'Kentsel dönüşüm Battalgazi'de milat olacak'

İhale tarihi 2 Temmuz 2021 olarak açıklanan Şehit Fevzi Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında önemli açıklamalarda bulunan Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 'Eksikliğini tespit ettiğimiz Battalgazi'mizde başlayacak olan Kentsel dönüşüm, bir ilk ve milat olacaktır' dedi.