Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Malatya Şeker Fabrikası'nda son 40 yılın üretim rekoru

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya Şeker Fabrikası'nın üretim rekoruna imza atmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye'yi üreterek büyütmemiz lazım. Bu anlamda hükümetimiz üretime teşvik verme, üretimi arttırmaya yönelik stratejiler izliyor. Fabrikamız bu kampanya döneminde 160 günlük bir sürede rekor çalışmaya imza attı ve yaklaşık 68 bin ton üretimi gerçekleştirdi. Emeği geçenleri tebrik ediyorum dedi.

Akçadağ'a karma OSB kuruluyor

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde faaliyete geçmesi planlanan ve çok sayıda kişiye istihdam sağlayacak olan karma Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB), bölgenin üretim üssü olması hedefleniyor.

Malatya, 1 Mart sonrası normalleşmeye hazır

Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Malatya'da restoran, lokanta ve kafe gibi işletmeler 1 Mart'tan itibaren müşterilerini ağırlamak ve ekonomik faaliyetlerine başlamak istiyorlar' dedi.

Malatya'da Vergi Haftası

Malatya Valisi Aydın Baruş, Vergi Haftası'nda verginin önemine temas edilerek, vergi vermenin kutsal bir görev ve ihtiyaçların karşılanması için yapılan bir çalışma olduğunun iyi anlatılmasını istedi.

Türk doğal taşı, Orta Doğu’ya online pazarlanacak

Türkiye'den blok doğal taş ithal eden Çin pazarında yaşanan daralmadan yara almak istemeyen Egeli doğal taş ihracatçıları, işlenmiş ürün talep eden Orta Doğu ülkelerine yoğunlaşma kararı aldı.

ATO’dan sıfır atık projesine destek

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u ziyaret etti. aran, ATO çalışmaları hakkında bilgi vererek sektörel konu ve sorunları aktardı.

Esnafın pandemi sorunları masaya yatırıldı

Malatya Esnaf ve Sanatkar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı ve TESKOMB Denetim Kurulu Üyesi Ali Evren, pandemiden etkilenen esnafların sorunlarının çözülmesi için istişare toplantısı yapıldığını ifade etti.

Sadıkoğlu: '6 Puanlık ilave prim desteği devam etmeli'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 31 Aralık 2020 tarihinde son bulan 6 puanlık sigorta işveren prim teşvikinin, işletmelere destek olmak, üretim ve istihdamın sürekliliğini sağlamak amacıyla yeniden uzatılması gerektiğini bildirdi. Sadıkoğlu, yaptığı açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na süre uzatım çağrısında bulundu.

Serbest piyasada altın fiyatları

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 398,60 lira oldu.

Budak: 'Üye işletmelerimize 2 Bin TL'lik destekte bulunacağız'

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Malatya Şube Başkanı Rıdvan Budak, üye işletmelere 2 bin TL'lik destekte bulunacaklarını açıkladı.

3 yıl önce amatör olarak başladıkları işte şimdi taleplere yetişemiyorlar

Malatya'da 3 yıl önce amatör olarak yün yatak ve yorgan temizliğine başlayan kadın girişimciler, yoğun talep sonucu iş yeri açarak işlerini büyüttü.

Muhammed Serkan Gül:

Afrika'da bulunan köylere temiz su ulaştırılması için çalışma başlatan Sümbül Efendi İlim Ve Hizmet Vakfı Başkanı Muhammed Serkan Gül, Afrika'da temiz suya hasret çocuk kalmasın istiyoruz dedi.

Malatya TSO, kitap ve kırtasiye sektörünün talebini bakanlığa gönderdi

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), kitap ve kırtasiye sektöründe yer alan üyelerinin talebini hazırladığı rapor ile Ticaret Bakanlığı'na gönderdi.

Serbest piyasada altın fiyatları

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 407,20 lira oldu.

Darende'de 2 bin 740 dekar tarım arazisi suya kavuşacak

Malatya'nın Darende İlçesinde 2 bin 740 dekar tarım arazisi suya kavuşması hedeflenen Yukarıulupınar Göleti ve Sulaması Proje Yapımı ihalesi 9 Mart 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

Malatya TSO yüzde 19 indirimli elektirik tüketiyor

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından elektrik dağıtım şirketi ile yapılan protokol sayesinde TSO üyeleri yüzde 19 indirimli elektrik kullanmaya devam ediyor. Korona virüs salgını ve salgınla mücadele kapsamında uygulanan tedbirler, başta küçük esnaf olmak üzere bütün iş dünyasını derinden etkiliyor.

(Özel Haber) Malatya Şeker Fabrikası sezonu rekorla kapadı

Malatya Şeker Fabrikası'nda 1 Eylül'de başlayan pancar alım kampanyası bu yıl rekor ile tamamlandı. Fabrika tarihinde ilk kez bu yıl 545 bin 500 ton şeker pancarı işlenerek 68 bin ton şeker üretimi gerçekleştirildi.

Arapgir'e Yeraltı Barajı yapılacak

Malatya'nın Arapgir ilçesinde Deregezen Yeraltı Barajı projesinin yapımında hizmet alımı işine ait sözleşme imzalandı.

Serbest piyasada altın fiyatları

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 419,40 lira oldu.