Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Malatya'da, üniversite-iş dünyası iş birliği

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nı (MTSO) ziyaret eden Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Öğretim Üyeleri, MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ile üniversite-iş dünyası iş birliği ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak projeler üzerine istişarelerde bulundular.

Borsa İstanbul yeşile döndü

Haftanın ilk işlem gününü yüzde 10'a yakın düşüşle kapatan, bugüne ise yüzde 5,4 düşüşle başlayan Borsa İstanbul, tepki alımlarının da gerçekleşmesiyle toparlanmaya başladı ve öğlen saatlerinde artıya geçti.

Malatya bölgenin araç lideri

Malatya, 186 bin 997 kayıtlı araç sayısı ile bölgenin lideri durumunda.

Hekimhan'da 3 bin 300 dekar alan suya kavuşacak

Malatya'nın Hekimhan İlçesi'nde 3 bin 300 dekar tarıma elverişli arazi cazibeli borulu sulama şebekesi ile sulanması sağlanacak.

Kayserispor 2 maçtır kazanamıyor

Süper Lig ekiplerinden Hes Kablo Kayserispor, 2 maçtır galibiyete hasret.

Tüfenkci: 'Ulaşım yatırımının toplam bedeli 8,9 milyar'

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekilli Bülent Tüfenkci, 18 yılda her alanda Malatya'ya büyük yatırımlar yapıldığını ifade ederek, ulaşım yatırımının toplam bedelinin 8,9 milyar olduğunu söyledi. Tüfenkci, 'Kuzey çevre yolunun bu yıl Battalgazi bölgesine kadar olan kısmını tamamlamış ve 2022 sonu itibariyle hizmete sunmuş olacağız' dedi.

Sadıkoğlu: 'Kararlı uygulamalarla, ekonomide güven iklimi sağlanabilir'

Ekonomide Yeni Reform Paketinin açıklandığı programa katılan Başkan Sadıkoğlu, program sonrası yaptığı açıklamada, istikrarlı bir ekonominin kapsamlı, bütüncül ve yenilikçi çalışmalarla oluşacağına vurgu yaparak, hem adalet hem ekonomi alanında açıklanan reform başlıklarının kararlı bir şekilde uygulanmasıyla, ekonominin temelini oluşturan güven ikliminin sağlanabileceğini söyledi.

MESOB Başkanı Keskin'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 850 bin esnafın gelir vergisinden muaf tutulacağı açıklaması sevinçle karşılandı. Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, 'Yıllardan beri küçük esnafımız için talep ettiğimiz bu müjdeyi veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sonsuz teşekkür ediyoruz.' dedi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu TOBB Uyum Açılış Töreni Konuştu

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu TOBB Uyum Açılış Töreni Konuştu

Keskin: Yeni Sanayi Sitesin de öncelik kayıtlı esnafındır

Keskin: Yeni Sanayi Sitesin de öncelik kayıtlı esnafındır

Serbest piyasada altın fiyatları

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 417,20 lira oldu.

MÜSİAD'da Poyraz güven tazeledi

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Malatya Şubesi 21. Genel Kurulu'nda yeniden şube başkanı seçilen Muharrem Poyraz güven tazeledi. Genel Kurula Genel Başkan Abdurrahman Kaan da katıldı.

Esnaf sicili olanlara yüzde 12 indirimli elektrik

Esnaf sicili olanlara yüzde 12 indirimli elektrik

Malatya TSO Başkanı Sadıkoğlu, İHKİB Başkanı'nı ziyaret etti

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Mustafa Gültepe'yi ziyaret eden Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Malatya sanayisine yeni yatırımların önünü açmak için her daim sahada olmayı, ciddi adımlar atmayı sürdüreceğiz' dedi.

Malatya TSO, tematik denetim gerçekleştirdi

Kontrollü normalleşme süreci kapsamında başlayan 'Haftalık Tematik Denetimler' kapsamında Malatya TSO tarafından denetim gerçekleştirilerek, üzerinde Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği mesafe ve kapasite kurallarının yer aldığı özel hazırlanan afişler işletmelere dağıtıldı.

Mersin’de erik hasadı başladı

Mersin'in Mut ilçesinde üreticiler örtü altı erik hasadına başladı.

Sadıkoğlu: 'Üyelerimizin finansa erişilebilirliği daha kolay olacak'

Vakıf Bank Malatya Bölge Müdürü Osman Tırpan ve bölge müdürlüğü yöneticileri Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu'nu ziyaret etti.

Hamsi kırmızı etle yarışıyor: Fiyatı 40 lira

Karadeniz açıklarında az miktarda avlanılan hamsinin kilogramı 40 liraya kadar yükseldi.

Budaklı Göleti Sulama İnşaatı sözleşmesi imzalandı

Malatya'nın Hekimhan İlçesindeki 2 bin 250 dekar tarıma elverişli arazinin cazibeli borulu sulama şebekesi ile sulanmasını öngören Budaklı Göleti Sulaması İnşaatı işine ait sözleşme imzalandı.