Ekonomi

Ekonomi Haberleri

İnşaat sektörü zor günler geçiriyor

Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Mehmet Bülbüloğlu, pandemi sürecinde ülke olarak zor bir süreçten geçtiklerini belirterek, 'Bu günlerde inşaat sektöründe de zorluklar yaşamaktayız. Bu sıkıntıların başında inşaat malzemelerine gelen zamlar ve fiyat artışı var' dedi.

Bakan Pekcan: ”139 kadın kooperatifinin 149 projesine 14.6 milyon TL hibe desteği verdik”

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Kooperatiflerin Desteklenmesi (KOOP-DES) Programı kapsamında 2020 yılında 41 ilde 139 kadın kooperatifinin 149 projesine 14.6 milyon TL hibe desteği verildiğini belirterek, Destek sürecimiz halen devam etmekte ve 28 Şubat tarihine kadar başvuru almayı sürdüreceğiz' dedi.

Borsa günü yükselişle kapattı

Borsa, günü yüzde 0,60'lık yükselişle tamamladı.

IPARD 10'uncu çağrı ile Malatya'ya 200 milyon TL'lik destek sağlanacak

TKDK Malatya İl Koordinatörlüğünü ziyaret eden Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, IPARD 10'uncu çağrı ilanı ile Malatya'da yaklaşık 200 milyon TL'lik destek sağlanacağını ifade etti.

ASRİAD'tan ticaret rekoru

Pandemi nedeniyle online olarak gerçekleştirilen ASRİAD Ticaret Toplantılarının bu hafta 101'incisi düzenlendi. '101 dakikada, 101 milyon TL'lik ticaret hedefi' ile gerçekleşen toplantıda 101 milyon TL'lik ticaret hedefi ortaya konulurken ASRİAD Malatya Şubesi de bu anlaşmalara ek olarak toplam da 32 milyon liralık ticari anlaşmalar ile yerini aldı.

Lisanslı depo inşaatında son aşamaya gelindi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, inşası devam eden ve önümüzdeki aylarda faaliyete geçecek olan Lisanslı Depoculuk alanında incelemelerde bulundu.

Serbest piyasada altın fiyatları

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 412,90 lira oldu.

ESKKK Başkanı Ali Evren'den Esnaf Kredilerine Erteleme Açıklaması!

ESKKK Başkanı Ali Evren'den Esnaf Kredilerine Erteleme Açıklaması!

Delice Yeni Sanayi Sitesi ve Yöresel Satış Merkezinin temeli atıldı

Kırıkkale'nin Delice ilçesinde, 13 milyon 260 bin liralık bütçeyle yapımına başlanan Yeni Sanayi Sitesi ve Yöresel Ürün Satış Merkezinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Serbest piyasada altın fiyatları

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 405,70 lira oldu.

Serbest piyasada altın fiyatları

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 410,20 lira oldu.

Ticaret Bakanı Pekcan, Diyarbakır’da esnaf odalarıyla bir araya geldi

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Diyarbakır'da esnaf odaları gerçekleştirdiği toplantıda yaptığı konuşmada, Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla TESKOMB kefaletiyle düşük faizli kredi kullanan yaklaşık 1 milyon 300 bin esnafın 13 milyar liralık kredi borcunun haziran sonuna erteleneceğini açıkladı.

Elektrikte abonelik işlemleri dijitale taşındı

Sepaş Enerji tarafından hayata geçirilen 'Sepaş Cebinde' mobil uygulaması üzerinden abonelik ve diğer işlemler yapılabiliyor.

Malatya TSO'da yapılandırma devam ediyor

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Üyelerimize sunduğumuz aidat borçlarını yapılandırma imknı 28 Şubat 2021 tarihine kadar devam edecek' dedi.

Battalgazi'de 13 bin 210 mükellef yapılandırmadan yararlandı

1 Şubat 2021 tarihiyle son bulan 7256 Sayılı Kanun kapsamında Malatya'nın Battalgazi Belediyesi'ne borcu olan 13 bin 210 vergi mükellefi, bu yapılandırmadan faydalanmak için başvuruda bulundu.

Hırvatistan büyükelçisinden Türk şirketlerine ‘yatırım’ çağrısı

SANKON Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu, Hırvatistan Ankara Büyükelçisi Hrvoje Cvitanovic'i ziyaret ederek, iki ülkenin ticari ilişkilerini görüştü. Büyükelçi, Türk iş adamlarını ülkesine yatırıma davet etti.

15 büyükşehir belediyesi hal sorunları için toplandı

Toptancı Hallerinde yapılan iş ve işlemlerle ilgili olarak Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak ve 15 Büyükşehir Belediyesi'nden yetkililerin katıldığı video konferans yöntemiyle bir toplantı gerçekleştirildi.

Azerbaycanlı yatırımcı kriz dönemlerinin fırsatlarını anlattı

Yatırımcı Alizamin Farhadov, pandemiden dolayı küresel çapta oluşan krizin aynı zamanda fırsatlar da barındırdığını söyledi.

Esenlik büyümeye devam ediyor

Esenlik Genel Müdürü Ata Ünlü, 2020 yılını belirledikleri hedefler doğrultusunda bitirdiklerini belirterek yeni yılda da şirket olarak büyümeye devam edeceklerini söyledi.