Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Malatya Şeker Fabrikası'nda son 30 yılın başarısı

Malatya Şeker Fabrikası'nda 1 Eylül'de başlayan pancar alım kampanyası devam ediyor. Şu ana kadar üreticiden 520 bin ton pancar alınarak işlenirken, bundan 42 bin ton şeker üretimi gerçekleştirdi. Fabrika, bu yılki kampanya ile son 30 yılın en verimli ve başarılı dönemini geçiriyor.

Sadıkoğlu: 'İşçiye zam işverene destek'

2021 yılı Asgari Ücret görüşmeleri hakkında konuşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Milyonlarca işçimizi tatmin edecek bir rakamda anlaşılmasını bekliyor, devletimizin de bu süreçte özellikle asgari ücret maliyetleri üzerinden işverenimizi desteklemesinin elzem olduğunu düşünüyoruz' dedi.

AB coğrafi işaret belgesi alan kayısının çekirdeği de tescillendi

Dünya kuru kayısı ihtiyacının yüzde 85'inin karşılandığı Malatya'da AB Coğrafi işaret belgesi alan kayısıdan sonra yıllık 20 milyon dolarlık ihracat ile ekonomiye katkı sunan kayısı çekirdeği de coğrafi işaret belgesi alarak 'Malatya Kayısı Çekirdeği' olarak tescillendi.

Keskin Esnaf Zor Dönemde Yanında Olanı Hiçbir Zaman Unutmaz Unutturmaz

Keskin Esnaf Zor Dönemde Yanında Olanı Hiçbir Zaman Unutmaz Unutturmaz

Otomotiv ihracatı kasımda 2,7 milyar dolar oldu

Türkiye otomotiv endüstrisi, kasımda bu yılın aylık bazdaki ikinci en yüksek ihracatına ulaştı. Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) verilerine göre sektör ihracatı kasımda yüzde 0,3 artışla 2 milyar 698 milyon dolar oldu. Tedarik endüstrisi ihracatının yüzde 1, Eşya Taşımaya Mahsus Motorlu Taşıtlar ihracatının da yüzde 43 arttığı kasım ayında, Fransa'ya yüzde 28, Birleşik Krallık'a da yüzde 43 artış kaydedildi.

Türkiye’nin sebze ihtiyacı için gece gündüz demeden çalışıyorlar

Antalya'da sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan çiftçiler, Türkiye'nin sebze ve meyve ihtiyacını karşılayabilmek için gece gündüz demeden çalışıyor. Çiftçilerin toplayıp hale getirdiği ürünler, hijyen kuralları çerçevesinde paketlenerek Türkiye'nin dört bir yanına gönderiliyor.

Yemen riyali çökmeye devam ediyor

Yemen riyali yabancı para birimi karşısında yaşadığı düşüş nedeniyle döviz büroları kapandı.

Sarp Sınır Kapısı’ndan günlük tır geçiş rekoru kırıldı

Türkiye'nin Kafkaslara açılan en önemli sınır kapılarından biri olan Türkiye-Gürcistan sınırındaki Sarp Sınır Kapısı'nda tır geçiş rekoru kırıldığı belirtildi.

Muğla’da ikinci Lavanta hasadı yapıldı

Büyükşehir Belediyesi Muğla'da turizmin yanı sıra tarımdan daha fazla ekonomik gelir elde edilmesi için tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğinin geliştirilmesine büyük destek veriyor. Bu bağlamda Büyükşehir Belediyesi tarafından Yerkesik ve Yatağan'ın Bahçeyaka Mahallelerinde lavanta tarlaları oluşturuldu. Muğla lavanta tarlalarından yılda iki defa hasat yapan ender illerden birisi.

Milli Arı Genleri dünya bilim camiasında kabul görecek

Avrupa Birliği tarafından 1 milyon Euro bütçe ile desteklenen dev projede, tıbbi arı ürünlerinin genetik şifresi ilk defa Tekirdağ'da çözülecek. Bu çalışma ile Türk Arı Genleri dünya bilim camiası sahnesine çıkarken, projede korona virüs mücadelesinde öne çıkan propolis, mercek altına alınacak.

Zeytinyağı fiyatları yükselecek

Türkiye'nin zeytin ve zeytinyağı üretiminin yüzde 13'ünün gerçekleştiği Mersin'in Mut ilçesinde yağlık zeytinin hiç elenmeden kilo başı 4 liradan alıcı bulması, zeytin yağı fiyatlarından artış sinyali anlamına geldiği bildirildi.

Battalgazi'de borçları yapılandırma çağrısı

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi, 7256 sayılı vergi affı kapsamında belediyeye borcu bulunan vatandaşların vergi, kira ve diğer konulardaki borçlarını yapılandırıyor. Vatandaşların yapılandırma kapsamında 31 Aralık 2020 tarihine kadar başvurmaları halinde peşin ödemede yüzde 90 oranında gecikme zammı affı ve 18 aya varan taksitlendirme imkanı sağlıyor.

Sadıkoğlu, TOBB Orman Ürünleri Meclis toplantısına başkanlık yaptı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Orman Ürünleri Meclisi toplantısı Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'nda video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.

Kayısı da ihracat düştü, gelir yükseldi

Malatya'dan bu yılın ilk 11 ayında 110'dan fazla ülkeye 81 bin 364 ton kuru kayısı ihracatı gerçekleştirildi. Geçen yıla oranla 11 aylık süreçte ihracat yüzde 4 düştü ancak TMO'nun müdahale alımı ile değer kazanan kayısının ihracat geliri yüzde 7'lik artış ile 236 milyon 555 bin dolar oldu.

Malatya'da 4 baraj SOS veriyor

Malatya'da iki barajda su doluluk oranı yükselirken, 4 barajda da doluluk oranı düştü.

Malatya TSO üyelerine oda aidat borçlarını yapılandırma imkanı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Pandemi döneminin oluşturduğu zor koşullarda üyelerimize destek olmak amacıyla 31.08.2020 tarihi öncesi döneme ait oda aidat borçlarının tüm gecikme faizleri silinerek sadece ana para ödemesi peşin veya 6 taksit halinde alınacaktır' dedi.

Hekimhan Belediyesi 4 ay kira almayacak

Malatya'nın Hekimhan ilçesi Belediyesi, korona virüs ile mücadele kapsamında 4 ay iş yeri kiralarının alınmayacağını açıkladı.

Marmara’dan giren çinekop Karadeniz’de gözüktü

Sinop'ta son günlerde yaşanan hamsi bolluğunun ardından balıkçıların ağlarına takılmaya başlayan çinekop tezghlardaki yerini almaya başladı. Balıkçılar denizlerdeki balık bolluğunun tezgahlara da yansıdığını aktardı.

Sadıkoğlu'ndan esnafa destek çağrısı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin şehir esnafı için açıkladığı destek paketlerinin Malatya'ya örnek olması gerektiğini vurgulayan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Sadıkoğlu, 'Büyükşehir ve özellikle merkez ilçe belediyelerimiz, ayrım gözetmeksizin tüm esnafa destek olmalı' dedi.