Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Malatya tapu müdürlüklerinde işlem rekoru kırılıyor

Malatya merkez ilçeleri Yeşilyurt ve Battalgazi tapu müdürlüklerinde 2021 yılında bu tarihe kadar 100 bine yakın tapu işlemi gerçekleştirildi. Sene sonu itibariyle gerçekleşen işlem sayısının 100 binin de üzerinde olacağı tahmin ediliyor.

Girişimci ve girişimci adayları Gaziantep'te buluşuyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Habitat ve GEN Türkiye koordinasyonunda Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Sanayi Odası ve Gaziantep Ticaret Borsası ev sahipliğinde Gaziantep'te gerçekleşecek 'Geleceğin Gücü Girişimciler G3 Forum' için geri sayım başladı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin tek bungalov fabrikasını kurdu, şimdi taleplere yetişemiyor

Elazığ'da yaşayan iş adamı Arda Koyuncu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin tek bungalov ev fabrikasını kente kazandırdı. Uzun uğraşları sonucu bungalov ev fabrikasını faaliyete geçiren Koyuncu, şimdi ise gelen taleplere yetiştirmeye çalışıyor.

Yenişehir Belediyesi 6 markete cezai işlem uyguladı

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi zabıta ekipleri, marketlerdeki ürünlerin fiyat artışlarını kontrol etmek için yapmış oldukları denetimler sonucunda fahiş fiyat ve son kullanım tarihi geçmiş ürünleri bulunduran 6 markete tutanak tutarak cezai işlem gerçekleştirdi.

Yeşilyurt Belediye Meclisi Aralık ayı olağanüstü toplantısını yaptı

Malatya'nın Yeşilyurt İlçesi Belediye Meclisi Aralık ayı olağanüstü toplantısında, Topsöğüt Mahallesinde 'Rezerv Yapı Alanı' içerisinde mülkiyeti maliye hazinesine ait 54 adet taşınmazın Yeşilyurt Belediyesine bedelsiz devir edilmesine ilişkin gündem maddesi görüşülüp onaylandı.

Elazığ TSO, Kuzey Makedonya'da temaslarda bulundu

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Kuzey Makedonya'da temaslarda bulundu.

Genç CEO kimsenin tercih etmediği bireyleri iş hayatına kazandırdı

Diyarbakırlı genç CEO, birçok ilde 37 yılı aşkın süredir tatlı sektöründe ün salan Hacıbaba Pastanelerinde 800 personelin istihdamını sağlarken, dezavantajlı bireyleri de hayata kazandırıyor.

Acarsan Holding Ekonomi Zirvesinden ödülle döndü

Beşinci İstanbul Ekonomi Zirvesi Yeşil Ekonomi ana temasıyla Çırağan Sarayı'nda gerçekleşti. Acarsan Holding, 'Yurtdışı Sağlık Tesisi ve İnşaat Yatırımları' kategorisinde ödül aldı.

Anadolu'nun en büyük 500 şirketi belli oldu

Merkezleri İstanbul, Ankara ve İzmir dışındaki illerde bulunan şirketlere yönelik gerçekleştirilen Anadolu'nun En Büyük 500 Şirketi araştırmasında, SANKO Grubu'nun dokuz şirketi listeye girdi.

Kayısı fiyatları yükseldi fideye talep arttı

Dünya Kayısı Başkenti olarak nitelendirilen Malatya'da yetiştirilen, Avrupa Birliği (AB) tescil belgeli olan kayısıda fiyatlarının yükselmesiyle üneticilerin kayısı fidelerine gösterdiği taleb de arttı.

İhracatçılar için nitelikli eleman yetiştirilecek

Hayata geçirdiği projeler ve yürüttüğü çalışmalarla kent ekonomisine ve ticari hayata büyük katkılar sağlayan Gaziantep Ticaret Odası (GTO), ihracatçı üyelerine yönelik hayata geçireceği yeni projesiyle sektöre nitelikli eleman yetiştirecek, firmalara da ihracat koçluğu yapacak.

Mehmet Furkan Karataş: Yenilikçi yatırımlar ve girişimler üzerinde çalışıyoruz

Yenilikçi yatırımlar ve girişimler üzerinde çalıştıklarını belirten İşadamı Mehmet Furkan Karataş, Birçok sektörle iş birliği içinde olduklarını da dile getirerek 'İnşaat, Turizm, Otomotiv sektörlerindeki başarılı yatırımlarının yanı sıra savunma sanayi ve e-ticaret gibi başarabileceğimize inandığımız sektörlerde Concord Company olarak var olacağız.'' dedi.

İş ve aş sağlayan işletmelere destek

Malatya'nın Doğanşehir İlçesi'nde yeni açılan tekstil fabrikası işsizlere istihdam sağlıyor.

DTSO Başkanı Kaya: 'İnşaat malzemelerindeki fiyat artışları spekülatiftir'

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, inşaat malzemelerindeki fiyat artışlarının spekülatif olduğunu söyledi.

Serbest piyasada altın fiyatları

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 795 lira oldu.

Elazığ'da 'finansal okuryazarlık ve kadının ekonomik güçlenmesi' eğitimi

Elazığ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinasyonunda kurum hizmet modellerinden faydalanan kadınlara yönelik 'finansal okuryazarlık ve kadının ekonomik güçlenmesi' eğitimi verildi.

Malatya TSO mükemmeliyet merkezine dönüşüyor

TOBB'un önerisiyle 365 Oda-Borsa arasından seçilen 21 Oda-Borsa Mükemmeliyet Merkezi olarak hizmet verecek. Bu odalardan biri de Malatya TSO oldu.

İşadamı Dengiz'den yatırım ve istihdam seferberliği

İnşaat alanında yaptıkları çalışmalar kadar hayır işlerinde de adından söz ettiren işadamı Hüseyin Dengiz çalışmalarını aralıksız olarak sürdüreceğini belirtirken, ülkenin içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulmak için tüm işadamlarına yatırım ve istihdam yapılması çağrısında bulundu.

Gaziantep heyetinin Bakan Varank ile görüşmesinden iki önemli müjde

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'ndeki sanayi tesislerinin gelecekte su sıkıntısı yaşamaması için hazırlanan Fırat nehrinden su getirme projesi hayata geçiriliyor.